Basedriver | De marketingtool voor de subscription economy

Netwinst introduceert Basedriver:
omni-channel marketingtool voor de online marketeer

Utrecht, 15 december 2015

Basedriver biedt de online-marketeer een nieuwe uitvalsbasis met ongelimiteerde opties

Utrecht, 15 december 2015- Netwinst, marketingtechnologiebedrijf uit Utrecht, kondigt vandaag de algemene beschikbaarheid aan van een nieuwe tool: Basedriver. Basedriver is het centrale platform van waaruit marketeers samen met collega’s alle marketingkanalen kunnen bedienen met campagnes op maat. Hierbij staat de klant centraal en worden de kenmerken van de klant als vertrekpunt gebruikt.

De marketeer van tegenwoordig weet dat personalisatie het sleutelwoord is. Nu het aantal communicatiekanalen zo enorm is gegroeid, is daarmee ook de behoefte aan verregaande personalisatie toegenomen. Dit vereist de expertise van meerdere mensen op verschillende kanalen, zoals e-mail, Facebook, Callcenter, Direct Mail of Online. Het gevolg? De marketeer is veel tijd kwijt met het uitzetten van eenduidige, kanaal-overstijgende campagnes. Personalisatie is een wens waar men zelden aan toe komt.

Daar is nu een oplossing voor in de vorm van Basedriver. Basedriver neemt dit tijdrovende werk uit handen, en biedt de marketeer de ruimte om zich weer op zijn kracht te richten: het ontwikkelen van creatieve campagnes.

Basedriver geeft de marketeer zijn functie terug

Tot op heden werd personalisatie van marketinguitingen bereikt door het klantenbestand te segmenteren per kanaal. Voor iedere groep op ieder kanaal werd een aparte campagne samengesteld. Basedriver stapt af van dit hokjesdenken – het is niet het systeem dat profielen aan een campagne koppelt. In plaats daarvan worden de contactmomenten uit een campagne aan een profiel verbonden, mits deze campagne voor dat profiel relevant is.

Op basis van de kenmerken van de klant wordt voor iedere klant een eigen contactplanning gemaakt, afhankelijk van de gewenste contactdruk. Dit leidt ertoe dat er bijna ongelimiteerde hoeveelheden persoonlijke campagnes kunnen worden uitgevoerd, en iedere klant op maat kan worden gecontacteerd. Een ander voordeel van Basedriver is dat door gebruik van dit systeem de contactdruk vele malen beter te managen is. Doordat alle kanalen in Basedriver samenkomen, wordt het inzichtelijk aan hoeveel uitingen de klant wordt blootgesteld. Dat betekent dus ook dat het mogelijk wordt de klanten te benaderen die buiten alle campagnes vallen.

Hoe werkt het?

Basedriver is het verzamelpunt waar alle klantdata samenkomt, aan elkaar gekoppeld wordt, en wordt verrijkt wordt teruggegeven aan de marketeer. Vanuit de kenmerken van de klant wordt vervolgens een campagne ingericht met bijbehorende content en uitingen, maar rekening houdend met de gewenste contactdruk. Door middel van dashboards in Basedriver kunnen de resultaten van de campagne vervolgens eenvoudig en overzichtelijk bij worden gehouden.

Wat Basedriver uniek maakt is de contactplanning, die voor ieder individueel profiel wordt berekent, op basis van klantkenmerken en de campagnes van de marketeer. Door deze contactplanning te koppelen aan een workflow ontstaat er een tool, die marketing herdefinieert, en de creativiteit terug geeft aan de marketeer. Het levert tijdswinst op, en verhoogt de schaalbaarheid van campagnes zonder extra inspanningen voor de marketeer.

Peter van der Schaar, directeur van Netwinst

Basedriver bewijst zijn meerwaarde al voor een aantal klanten. Zo ziet KPN een grote stijging van de effectiviteit van hun nieuwsbrieven door het gebruik van de tool. New Skool Media gebruikt Basedriver om gepersonaliseerde campagnes uit te sturen naar de lezers van hun 23 tijdschriften. Ook de NS maakt gebruik van Basedriver voor het aanmaken en verwerken van uitjes in de spoordeelwinkel.