De ervaring van Timo, stagiair bij Basedriver

Afstudeerstagiair Timo vertelt over zijn stage bij Basedriver

30 juni 2021 - 3 minuten
Gekleurde balk

Mijn laatste dag als stagiaire bij Basedriver zit er bijna op. 20 weken lang heb ik stagegelopen als afstudeerder bij Basedriver, onderdeel van Netwinst BV. Een periode waarin ik onwijs veel heb geleerd en nieuwe doelen heb behaald.

In dit artikel neem ik je mee naar de stage in het algemeen, bespreek ik mijn afstudeeronderzoek en de bijpassende uitkomsten en vertel ik over mijn meewerktaken tijdens mijn stage.

Mijn stage bij Basedriver is enorm goed bevallen, daarbij kreeg ik ook een mooi eindcijfer voor mijn scriptie!

Wil jij nu ook stagelopen bij Basedriver? Neem dan een kijkje bij de vacatures!

 

Werken op afstand

Mijn stageperiode startte midden in de Corona-pandemie. Het advies om thuis te werken was nog van kracht en na een introductie op kantoor, werkte ik al vanaf dag twee volledig thuis. Ondanks dat ik hier vooraf onzeker over was, is het mij goed bevallen. Je staat er bij Basedriver namelijk niet alleen voor. Door de juiste begeleiding, dagelijkse stand-ups en wekelijkse voortgangsafspraken blijft de stage fysiek aanvoelen. Daarbij kwam al vrij snel de mogelijkheid om toch met een aantal mensen naar kantoor te gaan.

Als stagiaire krijg je nu de kans om deels thuis te werken en deels op kantoor. Voor mij werkte dit perfect. Zo vind je voor jezelf de juiste balans tussen thuis- en op kantoor werken.

 

Afstudeeronderzoek

Mijn afstudeeronderzoek bij Basedriver was een duidelijk probleem. De marketingmanager van Basedriver had in het afgelopen jaar veel tijd en energie gestoken in de verschillende marketingkanalen. Denk hierbij aan LinkedIn, e-mailmarketing, webinars en de website. Ondanks dat deze kanalen veel aandacht kregen, bleven de nieuwe klanten nog achter.

Tijdens mijn onderzoek ben ik in gesprek gegaan met de doelgroep. Aan de hand van meerdere interviews en het gebruik van deskresearch heb ik een advies voor Basedriver kunnen schrijven waar ze echt iets aan hebben. Het advies werd van harte aangenomen en als stagiaire kun je echt iets betekenen voor deze organisatie. Dat is het voordeel aan stage lopen bij een relatief klein bedrijf.

Tijdens mijn onderzoek zat ik wekelijks met Peter, mijn stagebegeleider. We hadden dan gesprekken over mijn voortgang en ik kreeg feedback op mijn gemaakte stukken. Ik heb dit als waardevol ervaren en heb hier persoonlijk veel van geleerd. Ik heb dan ook met een 9 mijn stageperiode kunnen afsluiten!

 

Meewerken

Naast het afstudeeronderzoek heb ik ook 1 dag in de week meegewerkt aan de marketingactiviteiten van Basedriver. Mijn voornaamste taken was het schrijven van verschillende artikelen en blogs. Hier kreeg ik uitleg over het behalen van de hoogste positie in Google aan de hand van SEO. Deze blogs vertaalde ik daarna in content voor de e-mailmarketing campagnes. Het is mij gelukt om uiteindelijk meer dan 1000 mensen met deze blogs te bereiken.

Naast het schrijven van diverse content wordt er af en toe gevraagd om de nieuwe versies van de software te testen. Dit is erg leerzaam. Je leert zo goed de software kennen en schakelt daarnaast met collega’s.

 

Conclusie

Als je stageloopt bij Basedriver krijg je voldoende kansen om jezelf te ontwikkelen. Dit op persoonlijk gebied, maar ook leer je veel over vak gerelateerde zaken. Je krijgt verschillende verantwoordelijkheid waardoor je echt ‘part of the team’ bent. Er is naast het werken, ook tijd voor een lolletje. Er hangt een informele werksfeer waar zo nu en dan ook tijd is voor een gezellige borrel!

Benieuwd geraakt naar werken of stagelopen bij Basedriver? Check dan hier de vacatures!

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.