Vijf tips voor e-mail marketing content


Verstuur vaker relevante nieuwsbrieven met deze e-mail marketing content tips.

Vijf tips voor e-mail marketing content

  • Als je meer bezoekers uit e-mail marketing wilt halen dan is de eerste stap om regelmatig een nieuwsbrief te versturen.
  • Één van de grootste uitdagingen is het maken van voldoende relevante e-mail marketing content.
  • Door content slim opnieuw te gebruiken en nieuwsbrieven te personaliseren is het mogelijk om efficiënter gebruik te maken van content.

Naast betrouwbaarheid van data is het maken van voldoende kwalitatieve content één van de grootste uitdagingen op het gebied van e-mail marketing. In dit artikel geven we je vijf tips voor het maken van relevante content voor nieuwsbrieven.

Tip 1: Nieuws en aanbiedingen

Uiteraard is het nodig om iedere nieuwsbrief ook iets nieuws te melden. We zien vaak dat de header van de nieuwsbrief hierover gaat. Dit kan een nieuwtje zijn over jouw organisatie, een evenement, een nieuw product of juist een scherpe aanbieding. Er is altijd wel een leuke aanleiding voor e-mail marketing content. Het eerste artikel en de onderwerpsregel moeten voldoende aantrekkelijk zijn om de e-mail te openen.

Tip 2: Service content in de nieuwsbrief

Voor bestaande klanten is het mogelijk om nieuwsbrief content te maken met service artikelen, bijvoorbeeld door twee veelgestelde vragen over het afgenomen product op te nemen. Of juist twee tips over manieren om hun product beter te gebruiken.

Tip 3: Lifecycle e-mail marketing content

Een nieuwsbrief abonnee is waarschijnlijk geïnteresseerd in wat je te bieden hebt. Wellicht is het een prospect die nog klant moet worden, of juist een abonnee wiens abonnement bijna afloopt. Je kunt e-mail marketing content klaarzetten voor deze situaties, een nieuwe klant krijgt tips, een voormalige klant een aanbieding om juist terug te keren. Ook als mensen de nieuwsbrief een tijdje niet geopend hebben kan je daar content voor maken, met als doel om ze opnieuw te activeren voor jouw nieuwsbrief.

Tip 4: Nieuwsbrief content voor doelgroepen

De verschillende ontvangers van jouw nieuwsbrief zijn niet allemaal hetzelfde. Wellicht heb jij iets speciaals te melden voor ouderen, mensen die gaan verhuizen, mensen met kinderen of juist millenials die net de arbeidsmarkt op gaan. Afhankelijk van de situatie van jouw klant kan je e-mail marketing content maken en versturen in gepersonaliseerde nieuwsbrieven.

Tip 5: Content over evenementen en ontwikkelingen buiten jouw organisatie

Een nieuwsbrief hoeft niet alleen maar over jouw eigen organisatie te gaan! Kijk bijvoorbeeld eens in onze marketing kalender. Er gebeurt veel in jouw vakgebied of in de omgeving wat relevant is voor jouw ontvangers. Kijk dus om je heen en gebruik deze content om een nog relevantere nieuwsbrief te maken.

Bonustip: Gebruik Basedriver om de juiste content aan te bieden aan de juiste klant

Met Basedriver onthouden we wie welke content gehad heeft én kunnen we voor iedere klant een persoonlijke nieuwsbrief samenstellen. Als je content invoert in Basedriver dan krijgt de klant automatisch een mix van de meest relevante content voor zijn situatie. Daarnaast is het mogelijk e-mail marketing content automatisch in te voeren door middel van feeds.

Bijkomend voordeel van deze aanpak is dat je veel content van te voren kunt maken en hergebruiken, hierdoor maak je efficienter gebruik van e-mail marketing content en kan je vaker een gepersonaliseerde nieuwsbrief versturen.

E-mail marketing content beheren met Basedriver

E-mail marketing is een essentieel onderdeel van de marketing mix voor abonnementen. Basedriver is e-mail marketing software die specifiek is gemaakt voor deze uitdaging. Bijvoorbeeld voor het automatisch benaderen van opzeggers, het versturen van persoonlijke nieuwsbrieven of automatiseren van campagnes.

We zorgen ervoor dat je meer bezoekers genereert uit e-mail marketing en dat je die bezoekers kunt herkennen op de website. Basedriver past in een e-mail marketing strategie die leidt tot meer online bezoek en abonnees, zonder dat de marketingkosten stijgen.

This post is also available in: English (Engels)

Deel dit artikel:

Facebook Twitter LinkedIn whatsapp Mail