Samenstellen van de mail lukt niet

05 februari 2020 - 4 minuten
Gekleurde balk

Samenstellen van de mail lukt niet

← Terug naar kennisbank

Samenstellen van de mail lukt niet

Als je verschillende versies van content gemaakt hebt (zie content personaliseren) dan kan Basedriver automatisch berekenen welke verschillende versies er van een mailing er mogelijk zijn binnen een campagne. Dit noemen we Samenstellen. Het samenstellen gebruik je bijvoorbeeld voor het maken van persoonlijke nieuwsbrieven.

Het kan voorkomen dat Basedriver de melding geeft dan het samenstellen niet mogelijk is.varianten samenstellen lukt niet

Deze melding kan verschillende oorzaken hebben. In dit artikel behandelen we de meest voorkomende oorzaken.

Opslaan van de campagne

Heb je je campagne al opgeslagen? Zorg ervoor dat je de campagne hebt opgeslagen voordat je een samenstelling gaat aanvragen. Hiermee zorg je ervoor dat Basedriver alle informatie up-to-date heeft.

Te weinig profielen vanwege de regels voor verzending

In Basedriver is het mogelijk om regels voor verzending in te stellen op het contactmoment, de contentgroep en de individuele content. Hiermee kan je een mail opstellen voor specifieke profielen. Het kan voorkomen dat de regels zo zijn ingesteld dat er simpelweg geen profielen beschikbaar zijn die aan alle regels voldoen. Als er 0 profielen beschikbaar zijn voor de samenstelling dan zal Basedriver ook geen samenstelling kunnen uitvoeren.

Regels voor verzending op het contactmoment

Heb je regels voor verzending ingesteld op het contactmoment? Dan kan het voorkomen dat er 0 beschikbare profielen binnen de regels voor verzending vallen. Controleer of de regels voor verzending correct staan en pas deze zo nodig aan.

 

contactmoment regels voor verzending

Klik hier om meer te lezen over regels voor verzending in een contactmoment.

Regels op de contentgroep

Heb je regels ingesteld op de contentgroep? Bijvoorbeeld dat de contentgroep alleen gebruikt mag worden voor profielen die minimaal 2 jaar abonnee zijn? Controleer of de groepsregels kloppen en pas deze zo nodig aan.

contentgroep regels

Klik hier om meer te lezen over de instellingen van de contentgroep.

Instellingen op de content

Heb je instellingen opgevoerd op individuele content? Bijvoorbeeld een instelling op de Header? Controleer of de instellingen correct staan en pas deze zo nodig aan.

content instellingen

Klik hier om meer te lezen over content instellingen.

Niet genoeg actieve content

Om een samenstelling te kunnen opvragen heeft Basedriver genoeg actieve content nodig. Per type template (Nieuwsbrief, Actiemail, Servicemail etc.) is ingesteld hoeveel content minimaal actief moet zijn binnen de contentgroep. Als er te weinig actieve content in de contentgroep zit dan zal Basedriver geen samenstelling kunnen opvragen. Per organisatie kunnen deze regels anders zijn. Controleer welke regels bij jouw organisatie van toepassing zijn.

Geen header

Een header is altijd verplicht om in de contentgroep te hebben om een samenstelling te kunnen aanvragen. Controleer of er een header is toegevoegd in de contentgroep.

Heb je wel een header toegevoegd maar kan je geen samenstelling aanvragen? Controleer of de header wel geactiveerd is. Controleer ook of er instellingen op de header zijn opgevoerd.

Datum content(groep) is verlopen

Het is mogelijk om een start- en einddatum in te stellen op de contentgroep en individuele content. Controleer of de datum correct staat. Als de content(groep) niet gebruikt mag worden dan kan Basedriver de content(groep) ook niet gebruiken om een samenstelling te maken.

contentgroep regels datum

Content kan niet meerdere keren gebruikt worden

Het is mogelijk om content meerdere keren te laten gebruiken. Dit is standaard uitgevinkt zodat profielen niet per ongeluk meer dan 1 keer dezelfde content ontvangen. Wil je dat de content wel meerdere keren gebruikt mag worden? Dan kan je dit per content artikel aanvinken bij de instellingen.

content instellingen meerdere keren gebruiken

Niet de juiste content gekozen voor het template

Bij het aanmaken van een contactmoment kies je ervoor om een bepaald template te gebruiken. Bijvoorbeeld een Nieuwsbrief template als je een nieuwsbrief gaat versturen. Het is belangrijk dat de contentgroep dan ook artikelen bevat die in het template van de nieuwsbrief gebruikt kunnen worden.

Controleer of je wel de juiste type artikelen heb toegevoegd aan je contentgroep. Sluit uit dat je bijvoorbeeld een Nieuwsbrief template gaat gebruiken terwijl de contentgroep een Actie header bevat in plaats van een Nieuwsbrief header.

De beschikbare templates en type artikelen kunnen verschillen per organisatie. Controleer welke templates en type artikelen er mogelijk zijn binnen jouw organisatie.

Meer informatie

Wil je meer lezen over het samenstellen van een mail? Klik dan hier.

Neem contact op met Basedriver support

Heeft bovenstaande niet geholpen, dan staat ons support team voor je klaar.

Stel een vraag aan Support

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.