Nieuwe contentgroep aanmaken of bewerken

07 januari 2020 - 3 minuten
Gekleurde balk

Nieuwe contentgroep aanmaken of bewerken

← Terug naar kennisbank

Nieuwe contentgroep aanmaken of bewerken

In Basedriver is content georganiseerd in contentgroepen. Je kunt contentgroepen aanmaken voor specifieke campagnes of voor content met een bepaald onderwerp. Het is ook mogelijk om op groepsniveau personalisaties aan te maken, bijvoorbeeld door aan te geven dat alle content uit de groep bedoeld is voor bestaande klanten of prospects.

Aanmaken contentgroep

Ga naar het tabblad content en klik rechtsboven op + Nieuwe contentgroep. Je hoeft nu enkel nog de naam van de contentgroep in te voeren.

Content groep overzicht

 

Op de overzichtspagina zie je het aantal artikelen in de content groep en de status van deze artikelen (definitief, concept, archief). Ook is het mogelijk de naam van de contentgroep te wijzigen of de contentgroep te verwijderen.

 

Overzicht van content in de contentgroep

Na aanmaken van de contentgroep wordt het overzicht van artikelen in de groep getoond. Het is nu mogelijk een nieuw artikel aan te maken. Op de overzichtspagina van de content worden per artikel de volgende zaken getoond:

 • het versienummer
 • De begindatum en einddatum van het artikel
 • De prioriteit
 • Het aantal keer dat het artikel in een campagne is verzonden

Ook is het mogelijk een artikel te kopiëren of te verwijderen.

 

Content overzichtspagina

Tip: staat een artikel niet in de lijst? Controleer dan of je de juiste status (actief, concept, archief) geselecteerd hebt.

 

Instellingen van de contentgroep

Het is mogelijk om op groepsniveau een aantal instellingen toe te passen. Deze zijn van toepassing op alle artikelen in de contentgroep. Ga hiervoor naar het tabblad Groepsregels.

Contentgroep groepsregels

 

Filters

Hiermee geef je aan waar profielen aan moeten voldoen om deze content te krijgen. De velden waarop gepersonaliseerd kan worden zijn afhankelijk van jouw organisatie, de volgende typen zijn mogelijk:

 • Persoonsgegevens zoals NAW en geslacht;
 • Abonnementsgegevens zoals ingangsdatum, einddatum, frequentie en betaalwijze;
 • Merkgegevens zoals interesses en herkomst;
 • Productgegevens zoals categorie en besteldatum;
 • Gedrag zoals het wel of niet openen van e-mails;
 • Inzichten zoals kans op upsell of churn.

Door verschillende content(groepen) met personalisaties aan te maken ontstaan er bij het samenstellen van een contactmoment automatisch verschillende varianten van een mailing.

Start- en einddatum

Dit zijn er eerste en de laatste datum waarbinnen de artikelen uit deze contentgroep verzonden mogen worden.

Maximum aantal artikelen

Dit is het maximaal aantal artikelen uit deze contentgroep die in één mailing opgenomen mogen worden.

Koppel RSS feed

Indien er voor jouw organisatie RSS feeds gekoppeld zijn dan is het mogelijk om automatisch content van jouw website te importeren en te gebruiken in een campagne. Klik hier om te lezen hoe je een RSS feed kunt koppelen in Basedriver.

Hoe gebruik je contentgroepen met een gepersonaliseerde nieuwsbrief.

Wil je weten hoe je contentgroepen kunt gebruiken om een gepersonaliseerde nieuwsbrief te maken met Basedriver? In deze trainingsvideo laten we zien wij onze nieuwsbrief in Basedriver samenstellen.

 

Neem contact op met Basedriver support

Heeft bovenstaande niet geholpen, dan staat ons support team voor je klaar.

Stel een vraag aan Support

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

 • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
 • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
 • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.