Het uploaden van een lijst met e-mail ontvangers

11 maart 2020 - 3 minuten
Gekleurde balk

Het uploaden van een lijst met e-mail ontvangers

← Terug naar kennisbank

Het uploaden van een lijst met e-mail ontvangers

Met Basedriver zorgen we ervoor dat data uit verschillende bronsystemen of de website automatisch ingeladen en ontdubbeld worden. Toch kan het nodig zijn om een lijst met e-mailadressen te uploaden, bijvoorbeeld naar aanleiding van een actie of beurs. Daarvoor hebben we de functie lijstbeheer.

Met lijstbeheer is het mogelijk om een lijst in te laden en de personen in de lijst een kenmerk en een opt-in toe te kennen.

Dit werkt op de volgende manier:

Lijstbeheer in het beheer menu

In het menu ‘beheer’ kan je de functie’ lijstbeheer vinden. Mocht dit menu of deze optie niet beschikbaar zijn, dan kan je het beste contact opnemen met de key user in jouw organisatie.

e-mail lijsten aanmaken - lijstbeheer

 

Overzicht met e-mail lijsten

Je komt vervolgens op het overzicht met de verschillende lijsten die voor jouw organisatie zijn ingeladen. Door linksboven te klikken op ‘lijst toevoegen’ kan je een nieuwe lijst toevoegen.

e-mail lijsten maken - overzichtspagina e-mail lijsten

E-mail lijst toevoegen

In het detailscherm geef je lijst een naam en een omschrijving. Daarna kies je het merk waarvoor de lijst beschikbaar moet komen en de opt-in die de ontvangers moeten krijgen. Het is ook mogelijk om kenmerken toe te voegen aan de ontvangers. Hierdoor kan je later, in de regels van verzending van de campagne, de mensen uit de lijst selecteren.

Het bestand moet in het juiste format geupload worden, daarom is het mogelijk een template te downloaden in het juiste formaat.

Let erop dat het bestand alleen goed verwerkt kan worden als het template gebruikt wordt en het minimaal aan de volgende requirements voldoet:

  • Kolom Email en kolom Geslacht zijn verplicht om in te vullen. De overige kolommen mogen leeg zijn. Het is belangrijk om de kolommen van regel 1 niet te wijzigen. Laat deze dus vooral staan ook al zijn de cellen eronder leeg.
  • Het bestand moet een CSV bestand zijn.
  • De laatste regel van het CSV bestand mag niet leeg zijn. Zorg ervoor dat de laatste regel van het CSV bestand gevuld is met data.

Na het toevoegen kan je opslaan en dan wordt de lijst toegevoegd.

e-mail lijsten maken - lijst uploaden en kenmerken kiezen

Verwerken van de lijst

Nadat de lijst is toegevoegd moet deze nog ontdubbeld worden met de database in Basedriver. Daarvoor hebben we de functie ‘lijsten verwerken’. Na klikken op deze functie worden de gegevens uit de lijst samengevoegd met de database in Basedriver. Basedriver heeft ongeveer 24 uur nodig om de lijst volledig te kunnen verwerken. Daarna is het mogelijk om deze klanten te selecteren in een campagne.

e-mail lijsten maken: lijsten verwerken

 

Neem contact op met Basedriver support

Heeft bovenstaande niet geholpen, dan staat ons support team voor je klaar.

Stel een vraag aan Support

E-mail marketing met Basedriver

E-mail marketing is een essentieel onderdeel van de marketing mix voor abonnementen. Basedriver is e-mail marketing software die specifiek is gemaakt voor deze uitdaging. Bijvoorbeeld voor het automatisch benaderen van opzeggers, het versturen van persoonlijke nieuwsbrieven of automatiseren van campagnes.

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.