E-mail marketing software voor meer resultaat uit e-mail


Basedriver e-mail marketing software vergeleken met andere e-mail service providers

Nederlandse E-mail marketing software Basedriver

Basedriver is nieuwe, Nederlandse, e-mail marketing software. In de afgelopen vier jaar hebben bedrijven als New Skool Media, Hearst Magazines the Netherlands, de Volksbank en Nederlandse Spoorwegen gekozen voor Basedriver.

Als je gaat oriënteren op nieuwe e-mail marketing software dan is het goed om Basedriver te vergelijken met de bestaande email service providers zoals Mailchimp, Spotler of Clang. In dit artikel helpen we je om een goed vergelijk te maken, zodat jouw marketing team succesvoller wordt met e-mail marketing.

Als je aan het oriënteren bent op e-mail marketing software, download dan ook het format voor een email marketing business case.

Past de e-mail marketing software bij de werkwijze van jouw organisatie?

Voordat je e-mail marketing software gaat selecteren is het verstandig om na te denken over de werkwijze voor e-mail marketing in jouw organisatie. Zijn er e-mail marketeers beschikbaar of moet je deze nog werven? Heb je data-analisten in huis? Als een stagair de content maakt, kan deze dan ook alle profielen inzien? Met Basedriver helpen we je om de door jouw gewenste werkwijze in de software te verankeren.

 • Automatisch beheren van contactdruk per klant;
 • Inrichten van de rollen en rechten voor jouw organisatie, eventueel met goedkeuring en feedback;
 • Automatisch versturen van de juiste campagne op basis van prioriteiten;
 • Mogelijkheden om eigen workflows te maken voor campagnes.

In dit artikel kan je meer lezen over een werkwijze voor campagnes.
In dit artikel kan je ideeën vinden voor doorlopende (flow) campagnes die je niet mag missen.

Hoeveel tijd en (technische) kennis is er beschikbaar in jouw organisatie voor e-mail marketing

De meeste e-mail marketing software vraagt de nodige technische kennis zoals HTML. In veel organisaties is er slechts een beperkt aantal mensen met deze kennis. Het gevolg: zij krijgen het steeds drukker en niet alle ideeën kunnen uitgevoerd worden.

Met Basedriver zorgen we ervoor dat iedereen in jouw organisatie campagnes kan maken, zonder technische kennis. Ook het maken van selecties is in Basedriver geautomatiseerd, hier is geen technische kennis voor noodzakelijk. Hierdoor stijgt de productiviteit van jouw marketing team.

 • Eenvoudige user interface, ontworpen voor marketeers;
 • Automatisch samenstellen van verschillende varianten van mailings op basis van data;
 • Automatisch maken van selecties, ook voor meerdere merken.

In dit artikel lees je meer over marketeers die zelf campagnes maken
Op onze kennisbank vind je een instructie voor nieuwe gebruikers

Heeft de e-mail marketing software alle gewenste functionaliteiten?

Natuurlijk moet e-mail marketing software de juiste functionaliteiten hebben. Met Basedriver brengen we drie keer in het jaar een nieuwe versie uit met nieuwe functies. Hierdoor werk je met een e-mail marketing platform wat zich continu verbeterd. Een aantal van de mogelijkheden van Basedriver:

 • Split Run variatie testen van mailings;
 • Automatische e-mail flows en opvolgacties;
 • Resultaten van e-mailings terugzien in dashboards;
 • Opzetten en verzenden van lead campagnes;
 • Uitgebreide selectie- en personalisatiemogelijkheden;
 • Multi-channel campagnes met e-mail, direct mail en telemarketing.

Hier lees je meer over de laatste updates van Basedriver
Hier lees je meer over gepersonaliseerde nieuwsbrieven in Basedriver

Werkt de software samen met de andere beschikbare systemen?

Als je meer wilt doen met marketing automation en e-mail marketing dan is het belangrijk dat de email marketing software gekoppeld is met meerdere (bron) systemen. Bijvoorbeeld een CRM systeem, Abonnementenregistratie, ERP systeem of webshop.

Daarnaast dient het e-mail marketing systeem geïntegreerd te worden met de webshop, website of DMP, je wilt tenslotte nieuwe inschrijvingen genereren en meteen opvolgen. Het is niet de bedoeling dat er handmatig lijstjes overgezet worden van het ene systeem naar het andere.

 • Batchgewijze uploads van data via sFTP;
 • Toevoegen of wijzigen van data via de Basedriver API;
 • Toevoegen of wijzigen van data via HTTP posts (webhooks);
 • Op maat gemaakte koppelingen.

Door bovenstaande mogelijkheden is het mogelijk om met vrijwel ieder backoffice systeem een koppeling te maken.

Meer informatie over een marketing automation architectuur vind je hier

Is het mogelijk om AVG – GDPR proof te werken met de gekozen software.

Uiteraard wil je voldoen aan de wettelijke regelgeving rondom AVG en GDPR. Het registeren van een opt-in, bijvoorbeeld, is meer dan een veld op ‘ja’ zetten. Je wilt de historie bijhouden van inschrijvingen en uitschrijvingen en die bij een klacht kunnen overleggen.

Ook is het belangrijk dat van e-mail marketing software zo veilig mogelijk is. Met Basedriver hebben we vanaf het allereerste begin de ISO:27001 certificering voor informatiebeveiliging. Met Basedriver hebben we de volgende functionaliteiten in het kader van AVG:

 • Historie van opt-ins en opt-outs per klant, per merk en per type (redactioneel, commercieel, derden);
 • Vergeet me functie, alle gegevens per klant worden vergeten;
 • Klikgedrag, indien gewenst is iedere actie van de klant opvraagbaar;
 • ISO:27001 informatiemanagementsysteem en gouden privacy waarborg

Lees hier meer over AVG en Basedriver

E-mail marketing software in het Nederlands

Het is wellicht niet het eerste onderwerp waar je aan denkt, maar het is erg handig als de gekozen software in het Nederlands beschikbaar is. Hierdoor kan je sneller aan de slag en is de adoptie in het marketing team hoger. Basedriver is Nederlandstalige e-mail marketing software en is daardoor sneller inzetbaar. Ook de support voor marketeers is in het Nederlands. Kies je liever voor engelstalige e-mail marketing software? Uiteraard is het ook mogelijk om Basedriver in het Engels te gebruiken.

Past de software in jouw e-mail marketing strategie?

Het is belangrijk dat de gekozen software past in de e-mail marketing strategie van jouw bedrijf. Wil je af en toe een mailing verzenden of wil je structureel, bijvoorbeeld eens per twee weken of vaker, een mailing verzenden. De strategie is essentieel om tot een juiste keuze voor de software te komen. Met Basedriver hebben we een vijf stappenplan ontwikkeld om te komen tot een goede e-mail marketing strategie.

e-mail marketing strategie met de juiste e-mail marketing software

E-mail marketing software vergelijken

Als je e-mail marketing software gaat vergelijken dan kan je terecht op dit actuele overzicht van e-mail software providers. De voordelen van Basedriver zijn de gebruikersvriendelijke user interface, workflow die past bij jouw organisatie en mogelijkheden om te koppelen en te automatiseren. Daarnaast is Basedriver ontwikkeld voor bedrijven met abonnementen en meerdere merken. Door het gebruik van Basedriver wordt jouw marketing team productiever en ben je in staat om meer verkeer te genereren uit e-mail marketing.

E-mail marketing met Basedriver

E-mail marketing is een essentieel onderdeel van de marketing mix voor abonnementen. Basedriver is e-mail marketing software die specifiek is gemaakt voor deze uitdaging. Bijvoorbeeld voor het automatisch benaderen van opzeggers, het versturen van persoonlijke nieuwsbrieven of automatiseren van campagnes.

We zorgen ervoor dat je meer bezoekers genereert uit e-mail marketing en dat je die bezoekers kunt herkennen op de website. Hiermee verhoog je het rendement van jouw e-mail marketing team. Basedriver past in een e-mail marketing strategie die leidt tot meer online bezoek en abonnees.

Wil je meer weten over abonnementen marketing met Basedriver? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijke demonstratie van Basedriver.