Basedriver zet verdere stappen op het gebied van informatiebeveiliging

ISO audit en pentest leiden tot nieuwe verbeteringen en veilige software

28 juli 2020 - 3 minuten
Gekleurde balk

Basedriver zet verdere stappen op het gebied van informatiebeveiliging

  • Informatiebeveiliging staat heel hoog op de agenda bij Basedriver, al sinds het eerste begin is Basedriver ISO:27001 gecertificeerd.
  • Afgelopen maand is Basedriver opnieuw getoetst door middel van een externe ISO audit en een uitgebreide pentest.
  • De aanbevelingen uit de pentest zijn direct verwerkt in verdere beveiligingsupdates in Basedriver 9.10.

Het informatie beveiligingsproces van Basedriver

Met Basedriver verwerken we op dagelijkse basis persoonsgegevens. De veiligheid van deze gegevens is essentieel voor onze bedrijfsvoering en die van onze klanten. Uiteraard werken we AVG proof maar daarnaast zijn we ook ISO:27001 gecertificeerd. Dit is de ISO norm voor informatiebeveiliging.

Een onderdeel van informatiebeveiliging is dat we regelmatig extern getoetst worden. Onlangs hebben we twee van dit soort toetsmomenten gehad, de tussentijdse ISO:27001 audit en een penetratie test (pentest).

Tijdens een penetratie test proberen professionele hackers om kwetsbaarheden in de software te ontdekken. Hier worden vervolgens aanbevelingen voor gedaan die opgepakt kunnen worden door het development team.

Resultaten van de externe audit en test

We zijn er heel trots op dat tijdens de externe audit geconstateerd is dat wij nog steeds voldoen aan ons informatiebeveiligingsproces. Er zijn geen non-conformities gevonden. Bij de pentest zijn geen grote kwetsbaarheden gevonden maar wel aanbevelingen gedaan. Deze aanbevelingen hebben we direct verwerkt in verbetertaken welke zijn opgepakt in Basedriver release 9.10.

Het is vanaf Basedriver 9.10 bijvoorbeeld mogelijk om 2-factor authenticatie in te schakelen, wat een goede manier is om misbruik van de software te voorkomen. De komende periode worden onze klanten overgezet naar Basedriver 9.10 waardoor zij ook optimaal beschermd zijn.

Meestgelezen marketing artikelen

Uiteraard hebben we zelf ook een marketing weblog. Marketing kan namelijk niet meer zonder marketing software. Met onze artikelen proberen we je te helpen relevantere campagnes te maken, meer resultaat te halen uit content én je omzet te vergroten.

Dit zijn de meestgelezen artikelen uit ons marketing weblog

E-mail marketing strategie: in vijf stappen meer omzet uit e-mail marketing
Marketing tools: een overzicht van onmisbare marketing tools voor B2B en B2C
Retentie marketing: 6 tips om te voorkomen dat abonnees opzeggen
Campagne management: een aanpak voor marketing teams

Over Basedriver

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en contentplanning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.

Wil je meer weten over Basedriver? Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.