E-mail marketing business case: download het format en bereken jouw rendement.

Download de e-mail marketing business case en bereken jouw rendement.

12 februari 2020 - 5 minuten
Gekleurde balk

Maak zelf een e-mail marketing business case

 • Een business case is een goed middel om te berekenen wat de opbrengsten zijn van e-mail marketing en hoe deze worden terugverdiend.
 • Het aantal verstuurde campagnes bepaalt in grote mate de opbrengsten uit e-mail marketing. 
 • Naarmate het aantal campagnes stijgt, stijgen ook de kosten voor campagne management. Om kosten te beheersen is het belangrijk ook deze kosten in kaart te brengen.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere twee weken slimme marketing updates!

NW0000003-1-Basedriver formulier nieuwsbrief inschrijving

Als je gaat starten met e-mail marketing dan vraagt dat een investering. Bijvoorbeeld voor de implementatie. Bij Basedriver koppelen we met back-end systemen zoals een CRM systeem. Daarnaast moeten er templates gemaakt worden in de huisstijl van de merken waarvoor je gaat mailen. Een goede e-mail marketing business case is noodzakelijk voor een succesvol project.

De kosten van e-mail marketing

De kosten van e-mail marketing zijn onderverdeeld in twee  componenten:

 1. De kosten voor de e-mail marketing software inclusief het verzenden
 2. De kosten voor het prepareren van data, content en testen (het campagne management)

Naarmate het aantal campagnes groeit dan wordt het aandeel campagne management in de totale kosten steeds hoger, zoals ook geïllustreerd in onderstaande grafiek:

Marketingkosten: de werkelijke kosten van e-mail marketing

De kosten voor campagne management stijgen harder dan de kosten voor e-mail marketing software.

Om tot een goede inschatting van de totale marketingkosten en de business case te komen is het belangrijk om zowel de kosten van campagne management als de kosten van de e-mail marketing software te vergelijken.

Meer informatie over de kosten van e-mail marketing software

Om de opbrengsten uit e-mail marketing en het rendement op de e-mail marketing software te berekenen hebben we een handig format gemaakt.

Je kunt dit invullen met prijzen van de e-mail marketing software en de gegevens van jouw organisatie. Als je de business case aanvult met de kosten voor campagne management dan krijg je een goed beeld van de verwachte kosten en opbrengsten.

Je kunt de business case downloaden in een handig excel bestand.

Gegevens in de business case

In de business case dien je, naast de kosten van de e-mail marketing software, de volgende gegevens zelf in te vullen:

 • Aantal profielen
  Dit is het aantal e-mail adressen waarvoor je een opt-in hebt verkregen.
  Deze worden in Basedriver bijgehouden in het Opts-log, conform AVG.
 • Aantal mailings per maand
  Het resultaat is afhankelijk van de hoeveelheid mailings die je maandelijks gaat versturen. Hoe vaker je mailt, hoe groter het resultaat (pas wel op dat je niet te vaak mailt).
  Met Basedriver zorgen we dat data-leveringen geautomatiseerd zijn en je voldoende e-mail marketing content kunt maken, hierdoor is het mogelijk om vaker mails te versturen.
 • De CTR (click through rate)
  De CTR (click through rate) betreft het percentage ontvangers wat op de e-mail klikt (en dus geopend heeft).
  Bij gepersonaliseerde nieuwsbrieven met Basedriver loopt dit percentage al snel op tot meer dan 6%. 
 • Online conversie
  De online conversie betreft het aantal bezoekers uit e-mail marketing welke een aankoop doen van een een product of abonnement.
  Als je gebruikmaakt van Basedriver dan heb je de mogelijkheid om klanten uit e-mail te herkennen op de website. Hierdoor kan je de website verder personaliseren en de online conversie verhogen.
 • Orderwaarde
  De orderwaarde is de waarde van het product of abonnement.

Bovenstaande gegevens kan je invullen voor de nieuwsbrief, maar ook voor het aantal abonnees of vaste klanten. Voor deze groep kan je ook flow campagnes inrichten voor retentie of winback. Bij dit soort campagnes worden er minder mails verstuurd maar is de conversie over het algemeen hoger.

Download de business case voor e-mail marketing

De business case voor e-mail marketing is een excel bestand die je zelf verder kunt invullen. Je kunt hiermee een vergelijk maken tussen de verschillende leveranciers. Bij Basedriver zien we dat onze klanten over het algemeen een hoger aantal mailings en een hogere CTR behalen dan bij alternatieve e-mail marketing software.

e-mail marketing business case

Calculatie business case e-mail marketing

 

Zelf een e-mail marketing business case maken met Basedriver

E-mail marketing is een essentieel onderdeel van de marketing mix voor abonnementen. Basedriver is e-mail marketing software die specifiek is gemaakt voor deze uitdaging. Bijvoorbeeld voor het automatisch benaderen van opzeggers, het versturen van persoonlijke nieuwsbrieven of automatiseren van campagnes.

We zorgen ervoor dat je meer bezoekers genereert uit e-mail marketing en dat je die bezoekers kunt herkennen op de website. Basedriver past in een e-mail marketing strategie die leidt tot meer online bezoek en abonnees, zonder dat de marketingkosten stijgen.

Wil je de business case invullen met de gegevens van Basedriver? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

In onze tweewekelijkse nieuwsbrief ontvang je updates over e-mail marketing, abonnementen marketing en exclusieve uitnodigingen voor evenementen en webinars.

Schrijf je nu in en je ontvangt direct de eerste update!

NW0000003-1-Basedriver formulier nieuwsbrief inschrijving

Video's

Gekleurde balk

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

 • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
 • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
 • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.