Een gepersonaliseerde nieuwsbrief voor meer e-mail marketing rendement


Verhoog loyaliteit en engagement met een persoonlijke nieuwsbrief op maat.

Meer resultaat met een gepersonaliseerde nieuwsbrief

In de zoektocht naar hogere openingsratio’s en meer engagement is de persoonlijke, gepersonaliseerde nieuwsbrief een uitkomst. Het is al lang niet meer de vraag of we de klant nog wel kunnen verrassen met een ‘ouderwetse’ email nieuwsbrief. Bij veel bedrijven gaan de open- en klikratio’s, en daarmee het rendement, alleen maar naar beneden, meer mailings versturen is dan geen oplossing meer.

Met Basedriver versturen we zeer veel nieuwsbrieven, maar dan wel op een nieuwe manier: namelijk door iedere voor iedere ontvanger een persoonlijke nieuwsbrief samen te stellen. We hebben voorbeelden waarbij op deze manier tienduizenden verschillende varianten van een nieuwsbrief verstuurd worden, met forse stijgingen van openingsratio’s en klikratio’s als gevolg. Onder andere New Skool Media, Hearst Magazines en de Volksbank versturen persoonlijke nieuwsbrieven met Basedriver. Met een gepersonaliseerde nieuwsbrief krijgt iedere abonnee zijn of haar best mogelijke nieuwsbrief, volledig automatisch. Dit heeft een enorm effect op het rendement van e-mail marketing.

Wat is een gepersonaliseerde nieuwsbrief

Een ‘ouderwetse’ nieuwsbrief bestaat uit een template met content (artikelen of producten) welke verstuurd worden naar een deel van de database, de selectie. Door meerdere, specifieke, selecties te maken is het mogelijk de inhoud van de nieuwsbrief af te stemmen op de kenmerken van de klant. Zo’n nieuwsbrief wordt dan verder gepersonaliseerd door klantkenmerken op te nemen in de content (zoals de voornaam). Het nadeel van deze aanpak: als je veel personalisatie toepast dan wordt de nieuwsbrief complex, tijdrovend en foutgevoelig. Een nieuwsbrief in, bijvoorbeeld, 10 varianten is al veel werk, een persoonlijke nieuwsbrief in tienduizenden varianten is vrijwel onmogelijk.

Bij een persoonlijke nieuwsbrief wordt voor iedere ontvanger, op basis van data, een eigen nieuwsbrief samengesteld. Deze nieuwsbrief bevat de content die voor die ontvanger het meest relevant is. Of iets relevant is bepaal je op basis van persoonsgegevens, de abonnementen of producten die mensen hebben afgenomen, het (klik) gedrag en inzichten zoals interesses. In Basedriver werken we met een persoonlijke contentplanning, hierdoor is Basedriver in staat deze persoonlijke nieuwsbrieven geheel automatisch samen te stellen.

Redenen om te kiezen voor een gepersonaliseerde nieuwsbrief

De belangrijkste reden om te kiezen voor een gepersonaliseerde nieuwsbrief is het verhogen van de open ratio, de click through ratio (CTR) en de klanttevredenheid van de ontvanger. Hoe meer bezoekers vanuit jouw nieuwsbrief naar de website komen, hoe groter de kans op een online conversie en hoe groter het aantal bezoekers dat je kunt herkennen.

Met een gepersonaliseerde nieuwsbrief bereik je de volgende doelstellingen, die bijdragen aan openratio en CTR:

Relevante persoonlijke nieuwsbrieven

Omdat de inhoud van de persoonlijke nieuwsbrief automatisch gevuld wordt op basis van het profiel van de klant kan je deze veel relevanter maken. Je kunt bijvoorbeeld artikelen met nieuws, uitleg over het product van de klant, mogelijke aanvullende producten en enquêtes combineren, zonder dat dit meer tijd kost om te maken.

Hergebruiken van nieuwsbrief content

Veel bedrijven besteden veel aandacht aan het maken van goede content voor nieuwsbrieven, welke vervolgens één keer verstuurd wordt en dan onbruikbaar is. Met een gepersonaliseerde nieuwsbrief is het mogelijk om artikelen opnieuw te sturen naar mensen die de nieuwsbrief eerder niet ontvangen of geopend hebben.

Verbeteren van content, leren van het resultaat

Doordat je op artikelniveau ziet wat het resultaat is én die artikelen maandelijks opnieuw verstuurd worden is het mogelijk de content te verbeteren, wat leidt tot nog meer kliks. Als je inzichtelijk hebt welke kenmerken klanten hadden die goed reageren en welke kenmerken klanten hebben die niet reageren kan je je nieuwsbrief nog specifieker maken. Hierdoor profielen betrouwbaarder en worden de gepersonaliseerde nieuwsbrieven steeds relevanter.

Gepersonaliseerde nieuwsbrieven in Basedriver

In Basedriver is het heel eenvoudig om gepersonaliseerde nieuwsbrieven te maken. Als je content aanmaakt in Basedriver, dan kan je heel makkelijk aangeven voor wie die content bedoeld is. Basedriver zal vervolgens automatisch de verschillende varianten van een nieuwsbrief samenstellen. Je kunt er meer over zien in onze presentatie over gepersonaliseerde nieuwsbrieven.

Je kunt hier meer over lezen in onze kennisbank.

Wil je meer informatie over gepersonaliseerde nieuwsbrieven?

E-mail marketing is een essentieel onderdeel van de marketing mix voor abonnementen. Basedriver is e-mail marketing software die specifiek is gemaakt voor deze uitdaging. Bijvoorbeeld voor het automatisch benaderen van opzeggers, het versturen van persoonlijke nieuwsbrieven of automatiseren van campagnes.

We zorgen ervoor dat je meer bezoekers genereert uit e-mail marketing en dat je die bezoekers kunt herkennen op de website. Hiermee verhoog je het rendement van jouw e-mail marketing team. Basedriver past in een e-mail marketing strategie die leidt tot meer online bezoek en abonnees.

Wil je meer weten over e-mail marketing met Basedriver? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijke demonstratie van Basedriver.