E-mail marketing training? Leer alles over e-mail marketing met deze video’s

Met deze video's leer je alles over e-mail marketing met Basedriver

17 maart 2020 - 5 minuten
Gekleurde balk

E-mail marketing training? Leer alles over Basedriver met deze video’s

Met Basedriver zorgen we ervoor dat marketeers en redactieleden zelf content en campagnes kunnen maken. Dat doen we door zoveel mogelijk werkzaamheden te automatiseren en drempel laag te houden. Je hebt geen technische kennis nodig om met Basedriver te werken.

Daarnaast zorgen we ervoor dat je als marketeer zoveel mogelijk ondersteuning krijgt bij het maken van campagnes. Bijvoorbeeld door middel van de kennisbank met artikelen en veelgestelde vragen. Ook zit ons support team altijd klaar om vragen te beantwoorden.

Daarnaast hebben we een Youtube kanaal waar we regelmatig instructie video’s op posten. Per video krijg je in ongeveer 10 minuten uitleg over de mogelijkheden van Basedriver.

Wil je een persoonlijke training van Basedriver, dan kan dat natuurlijk ook. Ook daarvoor kan je contact opnemen met ons support team.

De volgende instructie video’s zijn beschikbaar:

Hoe maak je een e-mail marketing campagne

Met Basedriver zorgen we ervoor dat marketeers en redactieleden zelf content en campagnes kunnen maken. Dat doen we door zoveel mogelijk werkzaamheden te automatiseren en drempel laag te houden. Je hebt geen technische kennis nodig om met Basedriver te werken.

In deze video leggen we uit hoe je zelf een e-mail campagne kunt maken en inplannen met Basedriver.

Selecteer de juiste klant voor een e-mail campagne

In deze video leggen we uit hoe je een selectie kunt maken in Basedriver en hoe je die selectie verder kunt verfijnen.

Hoe maak je een gepersonaliseerde nieuwsbrief

Wil je weten hoe je een gepersonaliseerde nieuwsbrief kunt maken met Basedriver? In deze trainingsvideo laten we zien wij onze nieuwsbrief in Basedriver samenstellen.

Hoe maak je een e-mail campagne met personalisatie op plaats

In Basedriver is het heel eenvoudig om nieuwsbrieven en campagnes te personaliseren. Basedriver berekent automatisch welke combinatie van content voor iedere ontvanger het meest relevant is. Daardoor is het mogelijk om iedereen een andere nieuwsbrief of campagne te sturen.

In deze video leggen we uit hoe het personaliseren van content werkt, met als voorbeeld een actie waarbij de content verschilt afhankelijk van de woonplaats van de ontvanger.

 

Hoe maak je een e-mailing met een A/B test

A/B testen is een uitstekende manier om uit te vinden welke boodschap, vormgeving, afzender of verzendmoment het beste past bij jouw doelgroep. In Basedriver hebben we daar de functionaliteit split-run voor. In deze video laten we zien hoe je een split-run mailing aanmaakt, met als voorbeeld een subject line test.

Hoe maak je een triggerbased mailing, zoals een retentie mailing

Het is in Basedriver mogelijk om triggerbased mailings te maken. Dat kan je gebruiken voor de volgende soorten campagnes:

  • Behouds of retentie campagnes
  • Welkomstcampagnes
  • Verjaardagsmailings

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om triggerbased mailings te versturen. In deze video laten we je zien hoe je een retentie mailing maakt die een week voor het einde van het abonnement wordt verstuurd.

Hoe maak je een reminder of opvolgactie

Als je een customer journey wilt maken, bijvoorbeeld voor een welkomstcampagne of retentiecampagne, dan is het heel handig om opvolgacties te gebruiken. In deze video laten we je zien hoe je een e-mail na enkele dagen kunt opvolgen met een volgende e-mail.

Hoe maak je een heractivatie of reactivatie campagne

Je kunt de openingsratio van de nieuwsbrief verbeteren door een heractivatie/reactivatie campagne in te richten. Hierdoor is het mogelijk om inactieve klanten alsnog geïnteresseerd te krijgen voor jouw content.

In deze video van 15 minuten laten we zien hoe je een heractivatie campagne inricht in Basedriver.

Meestgelezen marketing artikelen

Uiteraard hebben we ook een marketing weblog. Marketing kan namelijk niet meer zonder marketing software. Met onze artikelen proberen we je te helpen relevantere campagnes te maken, meer resultaat te halen uit content én je omzet te vergroten.

Dit zijn de meestgelezen artikelen uit ons marketing weblog

E-mail marketing strategie: in vijf stappen meer omzet uit e-mail marketing
Marketing tools: een overzicht van onmisbare marketing tools voor B2B en B2C
Retentie marketing: 6 tips om te voorkomen dat abonnees opzeggen
Stappenplan voor het verhogen van de openratio van e-mailings
Heractivatie campagnes die helpen met een schone mailinglijst

Over Basedriver

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en contentplanning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.

Wil je meer weten over Basedriver? Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Video's

Gekleurde balk

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.