Nieuwsbrief voorbeeld: 10 nieuwsbrief concepten waar je direct mee aan de slag kunt

10 voorbeelden laten je zien wat er mogelijk is met nieuwsbrieven

23 oktober 2020 - 5 minuten
Gekleurde balk
  • De e-mail nieuwsbrief is een belangrijk middel om in contact te blijven met prospects en klanten. 
  • Het is goed om van te voren na te denken over de doelstelling, content en frequentie. Alleen dan kan je consistent en gedurende lange tijd verzenden.
  • Met behulp van 10 voorbeelden laten we je zien wat er mogelijk is met een e-mail nieuwsbrief.

TIP: Lees meer over Digital Marketing Software Basedriver

Een e-mail nieuwsbrief is een uitstekend middel om in contact te blijven met prospects en klanten. Een nieuwsbrief is namelijk de meeste geschikte manier om relevante content onder de aandacht van jouw doelgroep te brengen.

Veel bedrijven hebben echter moeite om consistent nieuwsbrieven te versturen. Af en toe wordt er een mailing verstuurd, meestal als er iets te verkopen valt. Dat is zonde, want juist door een gestructureerde aanpak is het mogelijk om de resultaten te verbeteren en meer actieve ontvangers te krijgen.

Als je wilt starten met een nieuwsbrief, of het resultaat wilt verbeteren, dan is het handig om vooraf na te denken over de content en de frequentie. Om je daarmee te helpen hebben we in deze blogpost 10 nieuwsbrief voorbeelden onder elkaar gezet.

Nieuwsbrief voorbeeld 1: Het dagelijkse -en laatste- nieuws

De nieuwsbrief van EW (voorheen Elsevier Weekblad) is één van de populairste nieuwsbrieven van Nederland. Dagelijks wordt de nieuwsbrief verstuurd met het laatste nieuws en achtergronden van de redactie van EW. Het is voor EW dan ook één van de belangrijkste bronnen van verkeer naar de website.

Voorbeeld nieuwsbrief Elsevier

Nieuwsbrief voorbeeld 2: Dagelijkse updates en tips

Ook Runners World verstuurt een dagelijkse nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief bevat iedere dag een tip of meer informatie voor beginnende én fanatieke hardlopers. Als je een hardloper bent, dan mag je deze nieuwsbrief niet missen!

Voorbeeld dagelijkse runners world nieuwsbrief

Nieuwsbrief voorbeeld 3: De Wekelijkse Lunchbreak

iCreate magazine verstuurt wekelijks de iCreate lunchbreak. Van alle nieuwsbrieven en campagnes die we met Basedriver versturen, wordt deze het best geopend. De reden is dat de nieuwsbrief wekelijks garant staat voor interessante nieuwtjes en achtergronden over alles wat met Apple te maken heeft.

Nieuwsbrief voorbeeld iCreate lunchbreak

Nieuwsbrief voorbeeld 4: Favorites Friday

Een ander wekelijks nieuwsbrief concept is Favorites Friday van foodies. In deze nieuwsbrief worden wekelijks de populairste artikelen van het magazine extra onder de aandacht gebracht.

Nieuwsbrief voorbeeld favourites friday

Nieuwsbrief voorbeeld 5: de B2B nieuwsbrief

Niet alleen B2C bedrijven versturen nieuwsbrieven. Ook voor B2B bedrijven is de nieuwsbrief een essentieel onderdeel van de marketing-mix. Wij versturen onze nieuwsbrief in meer dan 200 verschillende varianten, waarbij de content afgestemd wordt op de behoeften van de ontvanger.

NIeuwsbrief voorbeeld Basedriver nieuwsbrief

Nieuwsbrief voorbeeld 6: Een update in de ik-vorm

Een ander leuk nieuwsbrief voorbeeld is Wild van Freek. Deze nieuwsbrief wordt vanuit de ik-persoon (Freek Vonk) verstuurd en richt zich rechtstreeks op de jonge lezer. Freek brengt op deze manier wekelijks leuke onderwerpen onder de aandacht.

Nieuwsbrief voorbeeld wild van Freek

Nieuwsbrief voorbeeld 7: De commerciële nieuwsbrief

Natuurlijk zijn nieuwsbrieven niet enkel informatief, de kassa moet ook rollen. Het is daarom mogelijk om commerciële nieuwsbrieven te maken, met daarin interessante product aanbiedingen. Belangrijk is wel dat deze producten aansluiten bij de doelgroep, anders worden commerciële nieuwsbrieven snel als spam gezien.

Nieuwsbrief voorbeeld naaipatronen

 

Nieuwsbrief voorbeeld 8: de thematische nieuwsbrief

Het is natuurlijk ook mogelijk om nieuwsbrieven thematisch te maken. Een voorbeeld van een thematische nieuwsbrief is die van TuinSeizoen. Afhankelijk van, bijvoorbeeld, het jaargetijde ontvang je een nieuwsbrief met meerdere artikelen die passen binnen het thema.

Nieuwsbrief voorbeeld Tuinseizoen

Nieuwsbrief voorbeeld 9: Daily Diary

De Daily Diary van Glamour is ook een interessant voorbeeld van een dagelijkse nieuwsbrief die vanuit de ik-vorm gestuurd wordt. Anke de Jong stuurt dagelijks een update naar haar community. Normaal gesproken adviseren we niet teveel tekst in een e-mail te zetten, maar in dit format is dit juist passend en origineel.

Nieuwsbrief voorbeeld Glamour Daily Diary

Nieuwsbrief voorbeeld 10: Onze favoriet

Weet jij waarom je overdag nooit een luchtballon ziet? De nieuwsbrief van Quest geeft antwoord op vragen waarvan je niet wist dat je die had. Wij vinden deze nieuwsbrief mateloos interessant en hét voorbeeld dat de kwaliteit van de content dé onderscheidende factor is voor een goede nieuwsbrief

Nieuwsbrief voorbeeld Quest

 

Conclusie: Maak een plan voor format en frequentie

Als je een goede nieuwsbrief wilt versturen en dat gedurende lange tijd vol wilt houden, is het verstandig om vooraf na te denken over het format en de frequentie. Stel je een persoon in de organisatie centraal? Draait het om interessante content? Misschien wil je vooral aanbiedingen versturen?

Als je vooraf goed in kaart brengt wat het format is, dan is het mogelijk om hier voldoende tijd en ruimte voor in te plannen. Wil je meer voorbeelden? Kijk dan op onze Pinterest pagina. Daar staan meer voorbeelden van nieuwsbrieven van Basedriver.

Meestgelezen marketing artikelen

Uiteraard hebben we ook een marketing weblog. Marketing kan namelijk niet meer zonder marketing software. Met onze artikelen proberen we je te helpen relevantere campagnes te maken, meer resultaat te halen uit content én je omzet te vergroten.

Dit zijn de meestgelezen artikelen uit ons marketing weblog

Zo maak je een succesvolle e-mail nieuwsbrief
E-mail marketing strategie: in vijf stappen meer omzet uit e-mail marketing
Stappenplan voor het verhogen van de openratio van nieuwsbrieven
Het beste verzendmoment voor een nieuwsbrief
Heractivatie campagnes die helpen met een schone mailinglijst

Over Basedriver

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en contentplanning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.

Wil je meer weten over Basedriver? Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Video's

Gekleurde balk

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.