E-mailmarketing tips: 10 tips om meer uit je e-mailmarketing te halen.

10 handige tips om meer uit je e-mailmarketing te halen.

02 maart 2021 - 7 minuten
Gekleurde balk
 • E-mailmarketing is onmisbaar voor succesvolle digitale marketing. Het is effectief, eenvoudig en rendabel.
 • Er zijn meerdere manieren om lezers beter te bereiken en om nieuwe lezers aan te trekken.
 • Door middel van de juiste campagnes haal je het maximale uit de huidige ontvangers van e-mailmarketing.

TIP: Lees meer over Digital Marketing Software Basedriver

E-mailmarketing is de perfecte manier om efficiënt (potentiële) klanten te bereiken en om een duurzame klantrelatie op te bouwen. Maar hoe pak je dit aan?

Het versturen van mails naar prospects en consumenten is nog steeds een van de beste manieren om in contact te komen met je doelgroep. Het is dus belangrijk om het middel e-mailmarketing goed in te zetten. Maar bij het opstellen van een succesvolle e-mailmarketing campagne komt veel kijken.

Zo zitten veel marketeers met vragen over de juiste maildruk, het beste verzendmoment en hoe je zorgt voor een goede deliverability. Om antwoord te geven op de meest gestelde vragen, hebben wij 10 effectieve e-mailmarketing tips over hoe je meer uit je e-mailmarketing kunt halen.

 

E-mailmarketing tip 1: maak een e-mail dashboard

De eerste tip is om gebruik te maken van een duidelijk e-mailmarketing dashboard. Dit geeft jou alle inzichten die je nodig hebt om betere beslissingen te nemen en is het fundament van een data gedreven werkwijze. Zodra je een mail hebt verstuurd, wil je kunnen terugzien of deze succesvol is geweest en waar eventuele verbeteringen liggen.

Het dashboard helpt daarbij met gegevens zoals de OpenRatio, CTR en de conversies. Ook is het mogelijk om inzichten te krijgen over het beste verzendmoment en de juiste maildruk.

Wil je meer lezen over wat een e-mailmarketing dashboard voor jou kan betekenen? Lees dan deze blog.

e-mail performance dashboard: betrokkenheid

E-mailmarketing tip 2: zorg voor een schone en ontdubbelde database

De basis van een succesvolle e-mailmarketing campagne is een schone en ontdubbelde database. Dit zorgt voor een goede deliverability en een hogere openratio en CTR. Als de database in orde is, kloppen alle resultaten in het marketing dashboard. Op deze manier kunnen er betere beslissingen worden genomen op betrouwbare data.

 

e-mail marketing tip: Datakwaliteit marketing data

Hier moet je op letten voor betrouwbare marketingdata

E-mailmarketing tip 3: zorg voor een goede deliverability

Het woord ‘deliverability’ is al eerder voorgekomen in deze blog, maar er wordt toch nog een aparte tip aan toegekend. Het is namelijk belangrijk om hier aandacht aan te besteden.

Deliverability betekent het percentage mails dat goed wordt afgeleverd in de inbox van een ontvanger. Als dit goed is geregeld, kan er voorkomen worden dat je mails in een spambox belanden. Lees hier uitgebreid wat je kunt doen om jouw deliverability te verhogen.

e-mail marketing tip: e-mail deliverability checklist

Een handige checklist voor e-mail deliverability

 

E-mailmarketing tip 4: gebruik geautomatiseerde campagnes

Door gebruik te maken van een persoonlijke en geautomatiseerde campagneplanning creëer je actieve en betrokken ontvangers. Met geautomatiseerde campagnes automatiseer je het inplannen van campagnes en content op basis van prioriteit.

Voorbeelden hiervan zijn een welkomst-, re-activatie-, conversie– en behoud campagnes. Door deze campagnes in te stellen bespaar je tijd en optimaliseert het bereik vanuit campagnes.

Lees hier meer over het gebruik van geautomatiseerde campagnes of bekijk de video.

 

E-mailmarketing tip 5: personaliseer de nieuwsbrieven

Als het aantal lezers van een nieuwsbrief blijft groeien, is het vaak lastig om persoonlijk gerichte content te versturen. Door e-mailmarketing campagnes te personaliseren, ontvangt de lezer content die voor hem of haar het meest relevant is.

Hierdoor haal je meer resultaat uit je campagnes en voelt de lezer zich persoonlijk benaderd. Wil je weten hoe je een gepersonaliseerde nieuwsbrief maakt? Bekijk dan de video hieronder.

 

E-mailmarketing tip 6: bepaal de juiste maildruk

Het liefst zou je iedere dag een mail sturen om de lezer te enthousiasmeren over jouw merk, product of dienst, maar het is belangrijk om goed na te denken over het feit dat je niet te veel mails verstuurt binnen een te korte tijd. Aan de andere kant is er vaak te zien dat de maildruk te laag is, hierdoor kun je kansen laten liggen en haal je niet het optimale uit e-mailmarketing.

Door gebruik te maken van een de juiste maildruk, haal jij alles uit je campagnes door de optimale maildruk en hou je de lezer tevreden.

Wil je nu meer weten over de juiste maildruk? Schrijf je dan in voor het webinar!

E-mailmarketing tips webinar

 

E-mailmarketing tip 7: maak gebruik van een marketingkalender voor voldoende interessante content

Maak bij het opzetten van een e-mailmarketing planning gebruik van een marketingkalender. De activiteiten en evenementen in de kalender bieden verschillende kansen om leuke en interessante content te schrijven voor nieuwe of bestaande klanten.

Door deze kalender is het mogelijk om aan het begin van het jaar alle content rondom feestdagen, evenementen en overige activiteiten op tijd in te plannen. Download hier de marketing kalender voor 2021.

E-mailmarketing tips kalender

E-mailmarketing tip 8: gebruik een responsive en toegankelijke template

Als je een mail verstuurd is het belangrijk om gebruik te maken van een responsive en toegankelijke template. Op deze manier zorg je ervoor dat de mail goed weergegeven wordt op alle soorten devices. De teksten en afbeeldingen moeten goed te lezen zijn op zowel mobiele apparaten als op een laptop of pc. Verder moet het een overzichtelijk geheel zijn, waarbij de content centraal staat.

E-mailmarketing tips responsive

 

E-mailmarketing tip 9: maak een e-mailmarketing strategie

Omdat e-mailmarketing nog steeds één van de meest rendabele vormen van online marketing is, moet je ervoor zorgen dat je er het maximale uithaalt. Succesvolle e-mailmarketing begint met het maken van een duidelijk plan. Zet daarom een goede en doordachte e-mailmarketing strategie op om de doelstellingen van jouw marketingplanning te behalen.

Benieuwd naar hoe je een passende e-mailmarketing strategie opbouwt? Lees dan hier de blog: in vijf stappen maximaal resultaat uit e-mail marketing

 

e-mail marketing tip: Maak een e-mail marketing strategie

De stappen van een e-mail marketing strategie

E-mailmarketing tip 10: kies de juiste e-mailmarketing software

Als de bovenstaande tips niet lukken in jouw huidige e-mailmarketing software, overweeg dan om over te stappen naar een marketingtool die deze functies wel biedt. De keuze voor de juiste software is erg belangrijk en heeft veel invloed op de resultaten.

Bij het maken van de juiste keuze software komt veel kijken. In de blog over e-mailmarketing software helpen we je om de perfecte software die past bij jouw strategie te vinden.

e-mail marketing software checklist

een handige checklist voor het kiezen van e-mail marketing software

 

 

Conclusie: gebruik deze tips om jouw e-mailmarketing naar een hoger niveau te tillen

Met de bovenstaande tips hopen we je handvaten te hebben gegeven om de e-mailmarketing van jouw merk naar een hoger niveau te tillen. Loop stapsgewijs de tips door en leg ze naast de huidige situatie om te kijken waar de campagnes en content verbeterd kunnen worden.

We zetten de tips nog een keer voor je op een rijtje:

 1. Maak een goed e-mail dashboard.
 2. Zorg voor een schone en ontdubbelde database.
 3. Zorg voor een goede deliverability.
 4. Gebruik geautomatiseerde campagnes.
 5. Personaliseer de nieuwsbrieven.
 6. Bepaal de juiste maildruk.
 7. Maak gebruik van een marketingkalender voor voldoende interessante content.
 8. Gebruik een responsive en toegankelijke template.
 9. Maak een e-mailmarketing strategie.
 10. Kies de juiste e-mailmarketing software.

 

Ben je door deze tips benieuwd geraakt naar wat Basedriver voor jouw organisatie kan betekenen? Bekijk dan wat wij voor jou kunnen betekenen of neem vrijblijvend contact met ons op!

Video's

Gekleurde balk

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

 • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
 • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
 • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.