De gepersonaliseerde nieuwsbrief van Basedriver

Hoe we onze eigen nieuwsbrief persoonlijk en relevant maken

03 april 2020 - 6 minuten
Gekleurde balk

De gepersonaliseerde nieuwsbrief van Basedriver

 • Met Basedriver versturen we een nieuwsbrief met content op maat. Voor iedere ontvanger wordt die content geselecteerd die het meest relevant is.
 • Naarmate het aantal artikelen en inschrijvingen groeit bleek de persoonlijke nieuwsbrief de beste manier om zowel gebruikers als prospects de juiste informatie te bieden.
 • Na inschrijving ontvang je direct de eerste mail met de belangrijkste content.

Waarom  een nieuwsbrief met Basedriver

Voor het maken van een maandelijkse nieuwsbrief moesten we, voor de start met Basedriver, iedere keer opnieuw data inladen, content invoeren, de mail testen en verzenden. Al snel een dag werk. De marketeers kunnen het niet zelf en zijn dus afhankelijk van onze Campaign Developer. Als we druk waren voor onze klanten dan verstuurden we onze nieuwsbrief dus regelmatig helemaal niet.

Dat is zonde want met een goede nieuwsbrief kunnen we de traffic naar onze website makkelijk met 20% verhogen.

Daarnaast zijn een aantal zaken veranderd waardoor we onze eigen software nu echt nodig hadden

 • We hebben steeds meer relevante content voor bestaande gebruikers (de kennisbank);
 • We hebben steeds meer relevante content voor prospects;
 • We hebben steeds meer kanalen waarop we die content aanbieden (Youtube, LinkedIn, Pinterest en Instagram).

E-mail marketing is hét kanaal om bestaande gebruikers te informeren, prospects warm te houden en de verbinding te leggen tussen de verschillende social media kanalen van Basedriver.

Zonder een structurele nieuwsbrief met een frequentie van minimaal eens per twee weken gaan we onze doelstellingen nooit halen. Met de huidige werkwijze was het onmogelijk om de frequentie te verhogen. Kortom, we hebben onze eigen software nodig om meer resultaat te halen uit e-mail marketing.

In deze blogpost gaan we dieper in op de nieuwsbrief van Basedriver.

Gepersonaliseerde nieuwsbrief in Basedriver

De nieuwe gepersonaliseerde nieuwsbrief van Basedriver

Doelstelling van de nieuwsbrief

De doelstelling van de nieuwsbrief is om meer bezoekers te genereren voor de website. Deze bezoekers kunnen onderverdeeld worden in verschillende categorieën:

 • Bestaande gebruikers
 • Prospects
 • Overige relaties

Voor bestaande gebruikers is de doelstelling om ze van relevante informatie te voorzien die helpt om beter gebruik te maken van Basedriver

Voor Prospects is de doelstelling om ze van relevante informatie te voorzien die ze helpt om een goede keuze te maken op het gebied van e-mail marketing software

Voor de overige relaties is de doelstelling om ze te informeren over ontwikkelingen bij Basedriver.

Verschillende interessegebieden voor content

Om aan bovenstaande doelstellingen te voldoen hebben we verschillende interessegebieden vastgelegd. We maken gebruik van de volgende interesse gebieden.

 • E-mail marketing (trends en ontwikkelingen op het gebied van e-mail marketing automation)
 • Abonnementen marketing (trends en ontwikkelingen op het gebied van marketing van abonnementen)
 • E-mail marketing software (informatie over het selecteren van e-mail marketing software, business case en werkwijze)
 • Kennisbank (veelgestelde vragen en tips over het gebruik van Basedriver)
 • Ontwikkeling Basedriver (nieuwe features en releases)
 • Nieuws (overig nieuws over Basedriver)
 • Call-to-actions (content om over te gaan tot een actie, zoals een demo aanvraag)

Van deze artikelen maken we in Basedriver contentgroepen aan. Aan deze contentgroepen worden regels toegevoegd. De contentgroep e-mail marketing software is enkel voor prospects. De contentgroep kennisbank is juist voor gebruikers. Uit iedere contentgroep worden maximaal één of twee artikelen toegevoegd aan de nieuwsbrief.

De content in de verschillende contentgroepen wordt automatisch ingeladen vanaf de website door middel van een RSS feed. Dit bespaart enorm veel tijd voor het invoeren van content.

Binnen de verschillende contentgroepen hebben een aantal artikelen de hoogste prioriteit. Dit is onze ‘cornerstone’ content. We willen dat iedereen deze content te zien krijgt. De overige artikelen hebben een lagere prioriteit.

De content in de contentgroep ‘Call-to-actions’ wordt alleen in de nieuwsbrief opgenomen indien we interesse verwachten in een demonstratie (bij prospects) of een upgrade (bij gebruikers). Dit meten we aan de hand van het klikgedrag.

Basedriver onthoud voor iedereen welke content ze gehad hebben. Dit betekent dat nieuwe profielen (gebruikers, prospects of relaties) automatisch een mix krijgen van de artikelen die voor hen relevant zijn en de hoogste prioriteit hebben. Als een prospect een gebruiker wordt, dan krijgt deze automatisch nieuwe content in de nieuwsbrief.

varianten e-mail nieuwsbrief Basedriver

De eerste nieuwsbrief is meteen in vijf varianten verstuurd. Geheel automatisch.

Nieuwsbrief inschrijving via instant mail

Voor nieuwe inschrijvingen hebben we een campagne gemaakt op basis van ‘instant mail’. Deze campagne genereert automatisch een inschrijfformulier voor de nieuwsbrief die we hebben ingeladen in WordPress. Als het formulier wordt ingevuld dan ontvangt de inschrijver meteen de eerste nieuwsbrief in de inbox.

Deze eerste nieuwsbrief bestaat uit de belangrijkste artikelen van de afgelopen periode. Hierdoor ben je als onbekende klant meteen op de hoogte en hopelijk geïnteresseerd. Na deze eerste mail gaat de prospect mee in de reguliere verzending van de nieuwsbrief.

Call to action voor prospects via de nieuwsbrief

Als een prospect interesse getoond heeft in het product, bijvoorbeeld door een aantal keer te klikken op artikelen over e-mail marketing software en de werkwijze, dan tonen we een call-to-action artikel. In dit artikel krijgt de prospect een uitnodiging voor een demonstratie. Na klikken op de link kan er meteen een persoonlijke demonstratie ingepland worden. Voor deze laatste stap gebruiken we de marketing tool Pipedrive.

Video: Hoe maak je een gepersonaliseerde nieuwsbrief in Basedriver

Wil je weten hoe je een gepersonaliseerde nieuwsbrief kunt maken met Basedriver? In deze trainingsvideo laten we zien wij onze nieuwsbrief in Basedriver samenstellen.

Meestgelezen marketing artikelen

Uiteraard hebben we ook een marketing weblog. Marketing kan namelijk niet meer zonder marketing software. Met onze artikelen proberen we je te helpen relevantere campagnes te maken, meer resultaat te halen uit content én je omzet te vergroten.

Dit zijn de meestgelezen artikelen uit ons marketing weblog

E-mail marketing strategie: in vijf stappen meer omzet uit e-mail marketing
Marketing tools: een overzicht van onmisbare marketing tools voor B2B en B2C
Retentie marketing: 6 tips om te voorkomen dat abonnees opzeggen
Campagne management: een aanpak voor marketing teams

Over Basedriver

Basedriver is een digital marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

 • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
 • Kwalitatieve marketing data door bounce en opt-in management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
 • Een persoonlijke contact- en contentplanning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.

Wil je meer weten over Basedriver? Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Video's

Gekleurde balk

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

 • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
 • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
 • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.