Welkomstmail voorbeeld: 5 leuke voorbeelden voor een welkomstmail

5 leuke nieuwsbrief voorbeelden om lezers te verwelkomen.

18 februari 2021 - 4 minuten
Gekleurde balk
  • Een welkomstmail is een essentieel onderdeel van een goede e-mailmarketingstrategie binnen iedere organisatie.
  • Welkomstmail campagnes werken tot wel 86% effectiever dan een standaard nieuwsbrief, gebruik dit moment dus verstandig.
  • Creëer nieuwe commerciële kansen voor jouw merk door een welkomstcampagne te versturen.

TIP: Lees meer over Digital Marketing Software Basedriver

De eerste kennismaking met een nieuwe klant of prospect is belangrijk voor het vervolg van een goede relatie. Het versturen van een welkomstmail kan hiervoor een perfect middel zijn, maar moet wel goed ingezet worden. De lezer moet namelijk direct aangesproken worden door middel van relevante content van het merk en het nut van de mail kunnen inzien.

Uit meerdere statistieken is gebleken dat de welkomstmail de best geopende en gelezen mail is aller tijden. Een welkomstmail kan verstuurd worden vanuit een inschrijving op de nieuwsbrief, na de aankoop van een product of dienst of nadat er een account is aangemaakt door een nieuwe gebruiker.

In dit artikel vind je 5 welkomstmail voorbeelden met tips hoe je een onvergetelijke indruk achter laat met een welkomst e-mailmarketingcampagne.

Naast het versturen van een welkomstmail, zijn er meerdere manier om betrokken en actieve lezers te creëren. Lees daarvoor dit artikel over de levenscyclus van een nieuwsbrief abonnee.

 

Welkomstmail voorbeeld 1: mail na de aankoop

Het tijdschrift JAN stuurt haar nieuwe abonnees een mail met daarin een welkomstbericht. Precies één week voordat de lezer de eerste editie krijgt, wordt de klant door deze mail geënthousiasmeerd over het tijdschrift en wat diegene kan verwachten qua inhoud. Een waardevol bericht om de lezer te informeren en betrokken te houden bij het merk.

Welkomstmail voorbeeld Jan

 

Welkomstmail voorbeeld 2: inschrijving nieuwsbrief

De SNS Bank heeft een nieuwsbrief waar lezers zichzelf voor kunnen inschrijven via de website. In de welkomstmail ontvangt de lezer direct waar het naar vraagt, namelijk nieuws en tips omtrent financiële zaken. De welkomstmail is dus direct waardevol voor de lezer, waardoor de CTR van deze nieuwsbrief erg hoog is.

Welkomstmail voorbeeld SNS Bank

 

Welkomstmail voorbeeld 3: extraatje voor de klant

Bij het tijdschrift Historia krijgen de lezers na het starten van een abonnement, de mogelijkheid om het blad online te lezen via de VIPKIOSK app. Een welkomstmail is een ideaal middel om de klant een extraatje te geven nadat diegene een aankoop heeft gedaan. Zo voelt de klant zich direct betrokken en krijgt meer waar voor zijn of haar geld.

Welkomstmail voorbeeld Historia

 

 

Welkomstmail voorbeeld 4: commerciële kansen

Bij de verhuurorganisatie Skala krijgen mensen die zich inschrijven op de nieuwsbrief een waardebon van €120,- die ze kunnen besteden op de webshop. Op deze manier creëert het bedrijf commerciële kansen. Ze krijgen namelijk meer leads omdat mensen zich sneller inschrijven op de nieuwsbrief en krijgen nieuwe klanten als mensen de coupon gaan gebruiken.

Welkomstmail voorbeeld Skala

 

 

Welkomstmail voorbeeld 5: cross-selling

Dit is niet direct een échte welkomstmail, maar wordt wel ingezet als eerste contactmoment nadat een prospect klant is geworden. Zodra iemand abonnee is krijgt diegene een mail met de mogelijkheid een extra abonnement te nemen om alle tijdschriften van de uitgever te lezen in één app. Door de klant relevante andere producten na de eerste aankoop aan te bieden, creëer je cross-selling.

Welkomstmail voorbeeld VIPKIOSK

 

Conclusie: met een welkomstmail zet je de toon van jouw communicatie.

Een welkomstmail werkt in de meeste gevallen 86 procent effectiever dan een standaard nieuwsbrief. Maak daarom hier op de juiste manier gebruik van en zet een mail neer waar de lezer niet omheen kan. Door gebruik te maken van de bovenstaande voorbeelden, creëer je een waardevolle band met nieuwe klanten en prospects. Zorg er wel voor dat de content aansluit op de behoefte van de lezer en pas het voorbeeld toe wat het best aansluit bij jouw organisatie.

Ben je benieuwd naar wat Basedriver voor jouw organisatie kan betekenen als het gaat om het versturen van welkomstmails? Bekijk dan wat wij voor jou kunnen betekenen of neem vrijblijvend contact met ons op!

Video's

Gekleurde balk

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.