E-mail marketing voor uitgevers: aandachtspunten en succesfactoren

E-mail marketing voor uitgevers: uitdagingen en oplossingen

05 februari 2020 - 4 minuten
Gekleurde balk

E-mail marketing voor uitgevers: de uitdagingen en de oplossingen

E-mail marketing voor uitgevers is een vak apart, echter het is ook een niet te missen kans voor uitgevers die meer bezoekers naar hun website willen trekken. Veel uitgevers (zoals New Skool Media, Hearst Magazines the Netherlands, F&L Media en VIP Media) maken gebruik van Basedriver. Na een rondgang langs deze uitgevers blijkt dat ze tot wel 40% van hun online verkeer uit e-mail halen. Het blijkt dat er een aantal specifieke uitdagingen zijn voor uitgevers die succesvoller willen zijn met e-mail marketing.

 

Selecteren van de juiste abonnee

Iedere uitgever zal het herkennen: het op orde krijgen en houden van de marketing database is bijzonder lastig. Klanten nemen een abonnement, geven dit cadeau, zeggen het weer op en nemen weer een nieuwe. Klanten kunnen in de loop der jaren tientallen abonnementen gehad en weer opgezegd hebben. E-mail marketing voor uitgevers begint bij een goede marketing infrastructuur, die voorbereid is op abonnementen.

Bij de selectie van klanten is het essentieel hier rekening mee te houden. Je kunt niet zomaar alle bedankers (opzeggers) selecteren voor een winback campagne, iedereen die inmiddels actief is moet er uitgefilterd worden. Een goede ontdubbeling van profielen is essentieel.

 

Selecties over verschillende merken

Veel uitgevers hebben meerdere merken, soms tot wel 25. Campagnes waarbij je klanten van het ene merk benadert met een ander merk kunnen heel succesvol zijn. Het maakt de selecties echter bijzonder complex. Als je de bedankers (opzeggers) van vier merken benadert met een aanbod van een vijfde merk dan moet je de actieve abonnees van dat vijfde merk wel uitsluiten. Als er tientallen marketeers tegelijk campagnes maken voor hun eigen base en die van andere marketeers dan is het essentieel dat het proces van de selecties goed geautomatiseerd en veilig is.

In Basedriver zorgen we er met rollen en rechten voor dat niet iedereen elkaars klanten kan benaderen. Daarnaast houden we voor iedere klant de relatie bij met het merk (prospect, nieuwsbrief abonnee, abonnee, bedanker etc). Op basis van die relaties en de contactdruk wordt er een persoonlijke contactplanning gemaakt. Hierdoor kan iedereen veilig campagnes maken en wordt het selectieproces geautomatiseerd.

e-mail marketing uitgevers

Selecties van meerdere merken in Basedriver

 

Hergebruik van content voor e-mail marketing

Als er iets is waar uitgevers sterk in zijn, dan is het wel content. Het is tenslotte het primaire product van de uitgever. Vaak zien we dat content eenmalig in een nieuwsbrief verstuurd wordt waarna er niets meer mee gebeurd. Dat is zonde van het werk.

In Basedriver houden we bij wie welke content gehad heeft. Daarnaast maken we voor ieder profiel een persoonlijke contentplanning. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk dat nieuwe abonnees alsnog de beste content van het afgelopen jaar krijgen. Door de persoonlijke contentplanning kan potentieel iedereen een persoonlijke nieuwsbrief krijgen, welke geheel automatisch wordt samengesteld. Aangezien het mogelijk is content te importeren met RSS feeds ben je altijd up-to-date.

 

Adoptie door marketeers en redacties

Als je voor iedere selectie een database-analist nodig hebt, als je voor iedere campagne een lijst moet inladen of als je voor iedere e-mail HTML kennis moet hebben, dan wordt het heel lastig om voldoende campagnes te maken. We zien dat het succesvoller is om vaker kleine campagnes te sturen dan grote. Echter dit is arbeidsintensief. Pas als redacties en marketeers zelf in staat zijn om campagnes te maken en te verzenden gaat het volume omhoog en daarmee het rendement.

Met Basedriver zorgen we ervoor dat er geen technische kennis nodig is om campagnes te maken. De user interface van onze e-mail marketing software is gebruikersvriendelijk en de selecties gaan automatisch. Hierdoor wordt de marketeers en redacties productiever, waardoor e-mail marketing voor de uitgever succesvoller wordt. Niet voor niets is adoptie één van de eerste stappen in ons stappenplan om meer traffic te genereren uit e-mail.

 

Wil je meer informatie over e-mail marketing voor uitgevers?

E-mail marketing is een essentieel onderdeel van de marketing mix voor abonnementen. Basedriver is e-mail marketing software die specifiek is gemaakt voor deze uitdaging. Bijvoorbeeld voor het automatisch benaderen van opzeggers, het versturen van persoonlijke nieuwsbrieven of automatiseren van campagnes.

We zorgen ervoor dat je meer bezoekers genereert uit e-mail marketing en dat je die bezoekers kunt herkennen op de website. Hiermee verhoog je het rendement van jouw e-mail marketing team. Basedriver past in een e-mail marketing strategie die leidt tot meer online bezoek en abonnees, zonder dat de marketingkosten stijgen.

 

This post is also available in: English (Engels)

Video's

Gekleurde balk

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.