Marketing automation: vijf campagnes die leiden tot meer abonnees


Vijf tips om meer abonnees te werven met marketing automation

Marketing automation: vijf campagnes die leiden tot meer abonnees

 • Voor ieder groeiend bedrijf is het van belang voldoende nieuwe klanten te werven: acquisitie marketing.
 • E-mail marketing automation is een uitstekend middel om nieuwe producten en diensten te introduceren bij consumenten en bedrijven.
 • Customer journeys met meerdere kanalen zorgen voor het beste resultaat en het hoogste rendement op marketing kosten.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere twee weken slimme marketing updates!

Acquisitie marketing is de meest voor de hand liggende activiteit voor marketeers van abonnementen. De doelstelling van acquisitie marketing is simpel: meer nieuwe abonnees werven. Als je wilt groeien dan is het noodzakelijk om zowel nieuwe klanten te werven als bestaande klanten te behouden (retentie). Marketing automation is uitstekend geschikt om meer nieuwe klanten te werven.

Acquisitie marketing met marketing automation

Marketing Automation is een uitstekend hulpmiddel voor acquisitie van abonnees, daarom werken uitgevers als New Skool Media en Hearst Magazines of instellingen zoals SNS Bank met Basedriver.  In dit artikel vind je vijf manieren waarop je nieuwe abonnees kunt werven met marketing automation.

 1. Acquisitie van oude klanten met winback campagnes

  De meest voor de hand liggende manier om nieuwe abonnees te werven is om voormalige klanten te benaderen met een winback campagne. Van voormalige klanten weet je dat ze interesse hebben in jouw product. Als er in jouw branche gewerkt wordt met jaarcontracten (zoals bij energie of telecom) dan weet je ook op welk moment je klanten kunt benaderen.

  Als klanten zelf geen interesse hebben, dan is het mogelijk dat ze het wel leuk vinden om een abonnement cadeau te geven, bijvoorbeeld in het geval van tijdschriften. Je kunt daarom voormalige klanten ook prima benaderen met cadeau producten.

  Een flow campagne voor winback is volledig te automatiseren, een uitstekend middel dus voor acquisitie marketing.

 2. Onbekende abonnees langzaam bekend maken met lead campagnes

  Een groot deel van de bezoekers op jouw website zal waarschijnlijk niet meteen tot aanschaf van een abonnement overgaan. Het is daarom verstandig om ze de mogelijkheid te geven het abonnement beter te leren kennen. Daar komen lead campagnes om de hoek kijken. Je vraagt de klant om zich op te geven voor de nieuwsbrief of mee te doen aan een winactie, in ruil laten ze hun e-mail adres achter.

  Met behulp van persoonlijke nieuwsbrieven kan je ontdekken wat de interesses van de klant zijn, om op basis daarvan op het juiste moment een passend aanbod te versturen. In de eerste nieuwsbrief stuur je de beste content van de afgelopen periode, daarna zorg je ervoor dat de klant die content krijgt die past bij zijn of haar interesses.

  Een gratis product of voorproefje is ook een uitstekend middel om leads te verzamelen, zo kennen we een uitgever die een nieuwe lead een oud nummer uit de voorraad toestuurt, een leuke en voordelige manier om klanten met jouw product kennis te laten maken.

 3. Online Conversie verhogen en personalisatie

  Als je meer nieuwsbrief inschrijvingen en leads genereert, dan wil je die in de online shop converteren tot een nieuwe abonnee. Dit betekent dat er een connectie moet zijn tussen de e-mail marketing software en de webshop. Als je de aankoopformulieren vooraf invult met de gegevens die je van de klant kent verhoog je direct de conversie.

  Daarnaast is het mogelijk om, op basis van interesses, een persoonlijk aanbod op te nemen in de webshop of klanten op te volgen die de bestelling niet hebben afgemaakt

  Het verbeteren van de online personalisatie is een essentieel middel als je al leads hebt en meer abonnees wilt werven met marketing automation.

 4. Acquisitie marketing via bestaande klanten

  Bestaande klanten zijn een enorm belangrijk kanaal voor nieuwe klanten. Het eerder genoemde cadeau-abonnement is een uitstekend middel om bestaande klanten te stimuleren nieuwe klanten te werven. Een leuke cadeau om te geven en volledig te automatiseren met marketing automation.

  Abonnementsbedrijven met meerdere merken, zoals uitgevers, kunnen op deze manier ook voor cross-sell zorgen. Bijvoorbeeld door bestaanden klanten automatisch te benaderen met een merk wat past bij hun interesses.

 5. Gebruik meerdere kanalen voor marketing automation

  Bij Marketing Automation denk je al snel aan e-mail marketing. Dat is logisch want e-mail is volledig te automatiseren en het rendement van e-mail is enorm hoog. Toch is dat zonde, want als je marketing automation combineert met meerdere kanalen dan worden de conversies nog hoger.
  Combineer bijvoorbeeld een e-mail met een direct mail als je het adres van je lead kent. Een direct mail heeft nog steeds een hoge attentiewaarde en met een persoonlijke code kan je je klanten online herkennen.
  Je kunt ook leads verzamelen via social media, bijvoorbeeld door leadformulieren op Facebook of LinkedIn rechtstreeks te koppelen aan de marketing automation software.

Bonustip: werf nieuwe abonnees door veel te proberen en te testen!

Misschien wel de belangrijkste tip voor acquisitie marketing: zorg ervoor dat je veel manieren op abonnees te werven kunt testen! Hoe makkelijker je campagnes kan maken, hoe lager de drempel om ideeën uit te proberen.

Het is essentieel dat je je gebruikersvriendelijke software gebruikt en dat je zelf aan de knoppen zit. Daarnaast is het belangrijk dat alle selectie processen geautomatiseerd verlopen. Je hebt dan altijd een actuele database met leads beschikbaar.

Marketing automation met Basedriver

E-mail marketing is een essentieel onderdeel van de marketing mix voor abonnementen. Basedriver is e-mail marketing software die specifiek is gemaakt voor deze uitdaging. Bijvoorbeeld voor acquisitie marketing, het automatisch benaderen van opzeggers, het versturen van persoonlijke nieuwsbrieven of automatiseren van campagnes.

We zorgen ervoor dat je meer bezoekers genereert uit e-mail marketing en dat je die bezoekers kunt herkennen op de website. Basedriver past in een e-mail marketing strategie die leidt tot meer online bezoek en abonnees. Hierdoor stijgt het resultaat terwijl de marketingkosten gelijk blijven.

In onze tweewekelijkse nieuwsbrief ontvang je updates over e-mail marketing, abonnementen marketing en exclusieve uitnodigingen voor evenementen en webinars. Schrijf je nu in en je ontvangt direct de eerste update!

 

This post is also available in: English (Engels)

Deel dit artikel:

Facebook Twitter LinkedIn whatsapp Mail