Introductie voor nieuwe gebruikers

09 januari 2020 - 5 minuten
Gekleurde balk

Introductie voor nieuwe gebruikers

← Terug naar kennisbank

Introductie Basedriver voor nieuwe gebruikers

Als nieuwe gebruiker van Basedriver is het goed om te weten hoe Basedriver werkt. Dit helpt je namelijk om het systeem goed te gebruiken en om het maximale resultaat uit Basedriver te halen.

Je hebt wellicht al eerder met e-mail marketing software of marketing automation software gewerkt. Over het algemeen bestaat het proces uit het uploaden/maken van een selectie en het maken van een e-mail op basis van een template. Bij Basedriver werkt dit anders, dit artikel beschrijft de werking van Basedriver ‘onder de motorkap’ en de verschillen van Basedriver met andere e-mail marketing software.

Verbeter de werkwijze, niet alleen de campagnes.

Marketing, dus ook e-mail marketing, is mensenwerk. Dat betekent dat een campagne door mensen bedacht en uitgewerkt moeten worden. Als je berichten leest over e-mail marketing dan gaan die vaak over ontwerp, templates en deliverability. Dat is natuurlijk enorm belangrijk. Echter wij hebben te vaak gezien dat het organisaties niet lukt om succesvol te zijn met e-mail marketing, ondanks de beschikbare hulpmiddelen.

De belangrijkste oorzaken waarom e-mail marketing niet slaagt? De data is niet betrouwbaar, er is teveel werk voor te weinig mensen en/of er zijn geen actuele inzichten.

Met Basedriver lossen we dit probleem op door een oplossing te bieden waarin alle marketeers kunnen werken, zonder technische kennis. We hebben een workflow die we aanpassen aan de werkwijze van jouw organisatie en automatiseren zoveel mogelijk werkzaamheden. Hierdoor is het mogelijk om meer te doen met minder mensen, wat ons betreft dé succesfactor voor succesvolle e-mail marketing.

Wil je meer weten over onze aanpak voor e-mail marketing? Lees dan ook dit artikel over de vijf stappen om meer verkeer te genereren uit jouw marketing database.

Campagne en content workflow, rollen en rechten.

In Basedriver werk je volgens een vaste workflow aan campagnes en content. Er is geen technische kennis nodig om mailings aan te maken in Basedriver. Binnen Basedriver is er een uitgebreid rollen en rechten systeem. Het is mogelijk dat je bepaalde rechten niet hebt of eerst toestemming moet krijgen, dat is afhankelijk van de inrichting van jouw organisatie. De workflow is dusdanig ingericht dat je zo min mogelijk fouten maakt bij selecties of het aanmaken van content.

Persoonlijke contactplanning

Op basis van de beschikbare contactmomenten, prioriteit en content berekent Basedriver, voor ieder profiel, een persoonlijke contactplanning. Dit zijn de contactmomenten die de komende weken van toepassing zijn voor het betreffende profiel.

Contactdruk

Bij het maken van de contactplanning wordt rekening gehouden met contactdruk. Voor jouw organisatie zijn een aantal verschillende uiting types (meestal redactioneel, commercieel, commercieel derden en service) ingericht. Per type uiting is de contactdruk bepaald in de vorm van contactpunten.

Ieder profiel in Basedriver heeft een aantal contactpunten toegewezen. Als er campagnes ingepland worden dan wordt het aantal beschikbare contactpunten verlaagd. Indien er meer campagnes gemaakt zijn dan de contactdruk toelaat, dan worden voor dat profiel enkel de campagnes met de hoogste prioriteit verzonden. Deze prioriteit stel je in bij het aanmaken van de campagne.

Als de gegevens in het profiel veranderen of als er campagnes bijkomen dan kan dat invloed hebben op de contactdruk. Daarom wordt voorafgaand aan het verzenden altijd de contactplanning opnieuw berekend.

Persoonlijke content planning

In Basedriver is het mogelijk om bij content aan te geven voor wie die content geschikt is. Als je een campagne maakt dan rekent Basedriver automatisch uit welke combinaties van content passen bij de selectie. Hoe meer content je maakt, hoe meer mogelijke variaties. Zo kan er voor iedere gebruiker een andere nieuwsbrief of campagne gemaakt worden.

Onthouden welke content een profiel ontvangen heeft

Per profiel onthouden we welke content naar dit profiel verstuurd is. In principe krijgt iedereen een artikel maar één keer. Dit betekent dat je content regelmatig opnieuw kunt aanbieden, enkel profielen die het eerder niet ontvangen hebben zullen de content in hun nieuwsbrief of mailing krijgen.

Content is merkloos en templates passen zich aan een merk aan.

Een uniek kenmerk van Basedriver is dat content ‘merkloos’ is. Dat betekent dat je dezelfde content kunt gebruiken in campagnes voor meerdere merken. De templates van Basedriver passen zich aan, aan het merk waarvoor de ontvanger zich heeft ingeschreven. Je kunt dus een campagne maken voor meerdere merken en mensen ontvangen automatisch een mail vanuit het merk waarvoor ze zich hebben ingeschreven. Het gevolg hiervan is wel dat als je een preview bekijkt van content, deze preview maar in één huisstijl getoond wordt. Om alle mails te zien en te testen hebben we in de campagnes een testmail mogelijkheid ingebouwd.

Een template is een blokkendoos met content types

Een email template in Basedriver is eigenlijk een ‘blokkendoos’ waarin verschillende content types zitten. Een content type is bijvoorbeeld een header, twee-koloms header, artikel of tip. Per template is bepaald hoeveel artikelen er minimaal en maximaal van ieder type in opgenomen mogen worden. Hierdoor wordt jouw campagne nooit te lang of te kort. Omdat we werken met een persoonlijke content planning kan iedere ontvanger een andere mailing krijgen.

Informatiebeveiliging, AVG en GDPR

We hebben in Basedriver veel aandacht besteed aan informatiebeveiliging en AVG (GDPR). Daarom kan niet iedereen profielen inzien of wijzigen, dat is afhankelijk va jouw rol en de rechten die daarbij horen. Op basis van jouw rol kan je werken met de data die beschikbaar is, bijvoorbeeld voor het merk waarvoor je werkzaam bent.

Uitleg over de werking van Basedriver

Wil je weten hoe Basedriver in de praktijk werkt? In dit artikel vind je de uitleg over het maken van content en campagnes in Basedriver.

Daarnaast kan je ook de video’s bekijken met uitleg over de werking van Basedriver. Deze video’s kan je vinden op ons Youtube kanaal.

Mocht je vragen hebben over bovenstaande dan kan je terecht bij één van de key users in jouw organisatie. Je kunt je via een key user of beheerder ook inschrijven op een Basedriver training.

 

 

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.