Maken van een selectie in een contactmoment

07 januari 2020 - 2 minuten
Gekleurde balk

Maken van een selectie in een contactmoment

← Terug naar kennisbank

Verfijnen van een selectie in een contactmoment

Bij het aanmaken van een contactmoment kan je gebruik maken van voorselecties. Dit zijn snelle selecties die vooraf gedefinieerd zijn voor jouw organisatie. Het is mogelijk om de selectie voor ieder contactmoment verder te verfijnen. Dit noemen we verfijn selectie. Je kunt deze vinden in het contactmoment in het bijbehorende tabblad.

e-mail filteren non-openers

De velden waarop geselecteerd kan worden zijn afhankelijk van jouw organisatie, de volgende typen zijn mogelijk:

  • Persoonsgegevens zoals NAW en geslacht;
  • Abonnementsgegevens zoals ingangsdatum, einddatum, frequentie en betaalwijze;
  • Merkgegevens zoals interesses en herkomst;
  • Productgegevens zoals categorie en besteldatum;
  • Gedrag zoals het wel of niet openen van e-mails;
  • Inzichten zoals kans op upsell of churn.

Bij het ‘wel versturen naar’ creëer je de voorwaarden die nodig zijn om dit contactmoment te ontvangen. Bij ‘niet versturen naar’ sluit je iedereen uit die dit contactmoment niet moeten ontvangen.

Na aanpassen van de selectie wordt aan de linkerzijde de grootte van de actuele selectie getoond.

Bij gebruik van abonnementsgegevens zoals ingangsdatum, einddatum, frequentie en besteldatum heeft verfijn selectie de mogelijkheid om te selecteren op een periode voor of na een specifieke datum. Bijvoorbeeld een verfijn selectie waarbij de einddatum abonnement 1 tot 90 dagen eerder of later is

Hoe werkt dit nu? 

Bij deze verfijn selectie gaan we in eerste instantie altijd uit van het selectiemoment van de gekozen selectie in Basedriver. Afbeelding 3 laat de verhouding zien tussen het verzendmoment in Basedriver ten opzichte van het selectiemoment (bijvoorbeeld de einddatum van het abonnement.
Afbeelding 3 

Voorbeeld 1:
Je wilt iedereen mailen waarbij de einddatum van het abonnement in de afgelopen 90 dagen ligt. (in afbeelding 3: periode 1-3 t/m 1-6)
Dan is de verfijn selectie als volgt:

Voorbeeld 2:
Je wilt iedereen mailen waarbij het abonnement nog een looptijd heeft tussen de 1 en 90 dagen. (in afbeelding 3: periode 1-6 t/m 1-9)
Dan is de verfijn selectie als volgt:

Hou bij beide voorbeelden uiteraard in de gaten dat we in de verfijn selectie rekenen vanaf het selectiemoment van de gekozen selectie in Basedriver. 

Bekijk de trainingsvideo over het maken van een selectie

In deze video leggen we uit hoe je een selectie kunt maken in Basedriver en hoe je die selectie verder kunt verfijnen.

Neem contact op met Basedriver support

Heeft bovenstaande niet geholpen, dan staat ons support team voor je klaar.

Stel een vraag aan Support

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.