Nieuwe content aanmaken

07 januari 2020 - 4 minuten
Gekleurde balk

Nieuwe content aanmaken

← Terug naar kennisbank

Nieuwe content aanmaken

Aanmaken content

Na het aanmaken van een contentgroep kan je content toevoegen. Daarvoor ga je naar de overzichtspagina van de contentgroep en klik je rechtsboven op Nieuwe content.

Content overzichtspagina

Je krijgt vervolgens de mogelijkheid om de naam van het artikel in te voeren. Geef deze altijd een passende en unieke naam zodat je het artikel later terug kunt vinden in het dashboard.

Ook kies je het content type. In Basedriver zijn e-mail templates opgebouwd uit verschillende content types. Afhankelijk van het template zijn verschillende content types nodig om een mailing te kunnen samenstellen.

Na invoeren van de naam en het content type kan je content gaan invoeren.

 

Invoeren content

Na openen van een artikel wordt er een formulier getoond met daarin de verschillende velden die horen bij het gekozen content type. Deze kunnen verschillen per organisatie.

Waar mogelijk worden de velden gecontroleerd op grootte en format, zodat je enkel gegevens kunt invoeren die ook passen in het template. Dit verkleint de kans op fouten tijdens het testen of verzenden van de campagne.

Indien er ‘links verrijken’ naast een artikel staat dan kunnen eventuele links automatisch aangevuld worden met de parameters voor het webanalytics systeem van jouw organisatie (bijvoorbeeld Google Analytics of Omniture).

e-mail content invoeren

 

Opslaan en activeren

Als je klaar bent met bewerken kan je de content opslaan. Pas wanneer de content klaar is om verzonden te worden, druk je binnen het bewerkscherm van het artikel op ‘activeren’ rechtsboven. Alleen geactiveerde content wordt bij een contactmoment gebruikt om verzonden te worden. Conceptversies worden dus niet verzonden.

Content activeren

Het is mogelijk dat je eerst goedkeuring moet aanvragen om artikelen te activeren. Dit is afhankelijk van de instellingen van jouw organisatie en jouw gebruikersrol. Zie je deze knoppen niet staan of moet je eerst goedkeuring aanvragen? Neem dan contact op met de key users in jouw organisatie voor meer informatie.

 

Content preview

Het is mogelijk om een preview te bekijken van de content door middel van de knop bekijk preview bovenaan de pagina. Content kan in Basedriver gebruikt worden voor meerdere merken, dit is afhankelijk van de campagne waarin de content is toegevoegd. Er is een preview mogelijk in de huisstijl van één merk, wat per organisatie verschilt.

Als je de content wilt zien in de huisstijl van een ander merk dan is het mogelijk om een campagne aan te maken en een testmail te versturen.

 

Content instellingen

content personalisatie

Na aanmaken van de content kan je in het tabblad instellingen bepalen voor wie de content geschikt is. Bij ieder artikel kan je aangeven waar de ontvanger aan moet voldoen om het artikel te ontvangen.

e-mail content filters toevoegen

De velden waarop gepersonaliseerd kan worden zijn afhankelijk van jouw organisatie, de volgende typen zijn mogelijk:

  • Persoonsgegevens zoals NAW en geslacht;
  • Abonnementsgegevens zoals ingangsdatum, einddatum, frequentie en betaalwijze;
  • Merkgegevens zoals interesses en herkomst;
  • Productgegevens zoals categorie en besteldatum;
  • Gedrag zoals het wel of niet openen van e-mails;
  • Inzichten zoals kans op upsell of churn.

Door verschillende artikelen met personalisaties aan te maken ontstaan er bij het samenstellen van een contactmoment automatisch verschillende varianten van een mailing.

Begin en einddatum

Je kunt ook de begindatum en de einddatum invoeren waarop de content verzonden mag worden.

Meerdere keren versturen

Basedriver onthoud per persoon of ze het artikel reeds ontvangen hebben. Automatisch zorgt Basedriver ervoor dat een klant een artikel slechts één keer ontvangt. Indien dit niet gewenst is, dan is het mogelijk dit uit te schakelen door middel van het vinkje kan meerdere keren gebruikt worden.

 

Neem contact op met Basedriver support

Heeft bovenstaande niet geholpen, dan staat ons support team voor je klaar.

Stel een vraag aan Support

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.