Nieuwe beveiligingsupdates voor Gmail en Yahoo

Heeft dit gevolgen voor gebruikers van Basedriver?

19 maart 2024 - 2 minuten
Gekleurde balk

Sinds februari dit jaar hebben Gmail en Yahoo belangrijke beveiligingsupdates geïmplementeerd voor binnenkomende e-mails. Door de beveiliging op te schroeven willen ze spam verminderen en de gebruikerservaring verbeteren. Aangezien dit geldt voor bulkverzendingen boven de 5000 e-mails per dag, is deze verandering van groot belang voor e-mailmarketing. 

 

Wat zijn de belangrijkste veranderingen?  

  1. Het moet makkelijker worden voor mensen om zich uit te schrijven voor e-mails. 
  2. Er is nu een maximum aan ‘spam’ dat iemand kan ontvangen. 
  3. Alleen geauthentiseerde e-mails worden nog doorgelaten. 

Wat zijn de gevolgen voor gebruikers van Basedriver? 

  1. Het handhaven van het vereenvoudigde afmeldproces laat nog even op zich wachten. Dit is uitgesteld tot juni van dit jaar. De bedoeling is dat ontvangers van e-mail zich met een klik moeten kunnen uitschrijven. De afmelding moet vervolgens binnen twee dagen worden verwerkt. Basedriver voldoet hier al aan. Sterker nog, wij verwerken de uitschrijving niet binnen twee dagen, maar binnen 24 uur. 
  2. De tweede verandering zorgt ervoor dat er strikter beleid komt op het aantal af te leveren e-mails per adres per dag. Hierbij wordt ook gekeken naar de hoeveelheid ‘spam’, ook wel de spam rate threshold genoemd. Yahoo moet nog met een percentage komen, maat Google adviseert verzenders al om niet boven de 0,3% spam ratio te komen. Als je hier langere tijd boven zit, zal dit tot een slechtere domeinprestatie leiden. Er is in Basedriver een limiet ingesteld aan hoeveel e-mails iemand mag ontvangen binnen een bepaalde periode. Het is vervolgens aan de verzender om de contentkwaliteit af te stemmen op zijn klant. Wat betreft de spam rate threshold, het streven van Basedriver is zelfs om onder de 0,1% te blijven. 
  3. De authenticatie van e-mails door middel van de juiste instellingen is misschien wel de belangrijkste aanscherping van Gmail en Yahoo. Bij bulkverzendingen zijn SPF, DKIM en DMARC nu vereist. SPF is de authenticatie dat de afzender is wie hij zegt te zijn en DKIM is een digitale handtekening. Met DMARC kan je vervolgens aangeven wat er moet gebeuren als een e-mail niet aan SPF en DKIM voldoet. Door de juiste instellingen zorg je ervoor dat je e-mails niet in de spambox terecht komen. Ook hier hoeven gebruikers van Basedriver zich geen zorgen over te maken. Wij voldeden al aan deze vereisten. 

Kortom de beveiligingsupdates van Gmail en Yahoo zijn van groot belang voor verzender en ontvanger, maar voor gebruikers van Basedriver veranderd er niets. 

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.