Ons team in Spanje: Carlos en Ismel

Basedriver in Valencia

15 maart 2023 - 3 minuten
Gekleurde balk

We hebben er sinds kort twee nieuwe collega’s bij: Carlos Alvarez en Ismel Martinez Diaz. Zij vormen met zijn tweeën ons Spaanse team in Valencia. Zij zullen het development team in Nederland ondersteunen. 

 

Het Spaanse team dat niet echt Spaans is 

We hebben het op kantoor over de Spanjaarden, maar beiden zijn afkomstig uit Caribische gebied, om precies te zijn Cuba en de Dominicaanse Republiek. Ismel woont nu al een paar maanden in Spanje, maar Carlos is de week voor de start bij Basedriver de grote plas overgestoken. Beiden hebben ervaring met het werken als developer op afstand – mede door corona – en met werken voor buitenlandse bedrijven. Carlos heeft bijvoorbeeld in de Verenigde Staten gewoond en gewerkt. Ismel is afkomstig uit Cuba en voor hem was de reis naar Spanje gelijk de eerste over de grens.  

Omdat Carlos nog maar net in Spanje was geland, moet hij nog veel regelen. Een woning en een fiets heeft hij gelukkig al. Voor Ismel is het woon-werkverkeer in Spanje een verschil van dag en nacht. Door het slechte openbare vervoer op Cuba was hij soms vier uur per dag aan het reizen. Net als Carlos heeft hij nu een fiets en is hij met vijf minuten op het kantoor. 

 

Bezoek aan Nederland 

De eerste werkweek hebben Carlos en Ismel een bezoek aan Nederland gebracht om kennis te maken met het team en om ingewerkt te worden. De eerste werkdag pakten beide heren de fiets naar kantoor, om vervolgens te verdwalen en elkaar kwijt te raken. Het kantoor hebben ze gelukkig nog gevonden. De dagen in Nederland hadden ze een vol programma. Ze werden bijgepraat over hoe Basedriver werkt en wie er bij Basedriver werkt. Ze hebben kennis gemaakt met de (directe) Nederlandse cultuur, het Nederlandse eten (wat eten we veel groenten!) en de kanalen van de oude binnenstad van Utrecht. Over het team zijn de heren heel enthousiast, over het eten wat minder. Al met al was het bezoek aan Nederland kort maar krachtig. 

 

Werken in Valencia 

Carlos en Ismel zijn nu al even aan het werk in Spanje en hebben de eerste workitems al onder handen genomen. Ze leren het systeem nog kennen. Het is complex en ze proberen een beeld te krijgen van hoe het framework in elkaar zit. Met name in de eerste maanden verwachten ze nog veel te moeten leren. 

Ondanks dat Carlos en Ismel elkaar nog maar net kennen, voelen ze zich al wel een team. Doordat we bij Basedriver twee keer per dag een stand-up hebben en veel met elkaar overleggen, voelt de afstand tussen Spanje en Nederland niet al te groot. Carlos merkt op dat in de Dominicaanse Republiek en de Verenigde Staten ook met stand-ups gewerkt wordt, maar de meeste mensen de camera’s uit hebben staan, waardoor het contact toch iets minder persoonlijk is. Echt op afstand werken, zo voelt het overigens niet. De heren gaan immers in Valancia gewoon naar kantoor. 

We zijn nu bijna een maand verder en Carlos en Ismel krijgen de smaak steeds meer te pakken. We hebben er alle vertrouwen in dat onze Spaanse collega’s een goede toevoeging aan het Basedriver-team zijn!

 

 

Carlos en Ismel in Valencia

 

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.