Basedriver 10 is live!

21 november 2023 - 3 minuten
Gekleurde balk

We zijn de afgelopen maand live gegaan met een nieuwe versie van Basedriver. We zijn inmiddels aanbeland bij Basedriver 10! In februari ging de vorige versie van Basedriver live en in het half jaar dat hierop volgde, is aan Basedriver 10 gewerkt. Voor het eind van het jaar willen we alle klanten op Basedriver 10 hebben aangesloten. Het grootste onderscheid zit hem in de toevoeging van direct mailing en telemarketing, wat de mogelijkheid geeft om in samenhang met meerdere kanalen campagnes te genereren. Dus naast mailen kan je nu ook klanten bellen en brieven sturen via Basedriver. 

Toen Basedriver acht jaar geleden werd opgericht, lag het plan er al om direct mailing en telemarketing te faciliteren. Omdat de prioriteit bij e-mail lag, was hier nog niet eerder aan gewerkt. Waarom nu dan wel? Basedriver is inmiddels gegroeid, waardoor vanuit verschillende klanten de vraag kwam om verschillende kanalen samen te kunnen gebruiken.  

 

De belangrijkste veranderingen 

Veel klanten gebruikten al direct mail en telemarketing, maar dan in andere systemen. Door de verschillende kanalen binnen Basedriver te combineren, kan je onder meer voorkomen dat bijvoorbeeld iemand die al een abonnement heeft nogmaals benaderd wordt. 

Direct mailing kan je onder andere inzetten voor een selectie mensen die ook hun digitale nieuwsbrief leest. Telemarketing geeft je de mogelijkheid mensen te bellen als e-mails bouncen. Ook kan je het gebruiken om klanten terug te winnen of abonnementen te verlengen. Zo zou je bijvoorbeeld in theorie iedereen wiens abonnement afloopt kunnen bellen, maar dat zijn een heleboel telefoontjes en dat loopt flink in de kosten. Met Basedriver kan je dat nu ook anders aanpakken. Je zou eerst deze groep mensen kunnen mailen. Pas als de mail niet succesvol is, ga je bellen, maar alleen de mensen die hun e-mail openen. Onderaan de streep heb je dan hetzelfde resultaat als in de situatie waarin je iedereen had laten bellen, maar deze manier van werken scheelt een hoop tijd en geld. 

Naast direct mail en telemarketing is het databeheer in Basedriver 10 makkelijker gemaakt. We zorgden al voor betrouwbare data, maar nu is het ook gebruiksvriendelijker geworden. De keuzes die gemaakt zijn voor deze aanpassingen zijn ook gebaseerd op de input van klanten. 

 

Marketeers 

Doordat alle kanalen nu in een systeem zitten, kan de marketeer alles zelf bedienen. Basedriver 10 zorgt ervoor dat de aangeleverde data schoon en betrouwbaar is. De marketeer kan vervolgens direct eenvoudig een selectie en bestanden maken. Doordat hij zelf alles in elkaar kan zetten is hij onafhankelijk van andere afdelingen of externen. Dit zorgt voor een kortere doorlooptijd. Met Basedriver kan je dus in een kortere tijd en tegen lagere kosten campagnes maken. 

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.