Wat is het verschil tussen een A/B of split run test

07 januari 2020 - 1 minuut
Gekleurde balk

Wat is het verschil tussen een A/B of split run test

← Terug naar kennisbank

Wat is een A/B test?

Een A/B test is een split-run test met twee varianten. In een split-run test gebruik je een deel van de selectie voor de test en verzend je de winnaar naar de rest van de selectie. In een A/B test maak je twee varianten zijn, die beide naar 50% van de base worden verzonden. De resultaten kan je vervolgens gebruiken voor het verbeteren van volgende mailings. 

Je gebruikt een A/B test indien de selectie niet groot genoeg is om een split-run test uit te voeren.

A/B test Basedriver

Een voorbeeld van een A/B test in Basedriver met twee varianten

Neem contact op met Basedriver support

Heeft bovenstaande niet geholpen, dan staat ons support team voor je klaar.

Stel een vraag aan Support

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.