Wat betekent Concept, actief, archief (campagne)?

07 januari 2020 - 1 minuut
Gekleurde balk

Wat betekent Concept, actief, archief (campagne)?

← Terug naar kennisbank

Wat betekent Concept, actief, archief bij de campagne.

In Basedriver werken we met verschillende versies van een campagne. Dit maakt het mogelijk om campagnes aan te passen, terwijl de eerdere versie bewaard blijft. We kennen de volgende statussen:

  • Concept: Een campagne waar aan gewerkt wordt maar die niet wordt verzonden;
  • Actief: Een campagne die is ingepland en niet meer gewijzigd kan worden;
  • Archief: Een campagne niet niet meer ingepland is en naar het archief is geplaatst of een oude versie van een campagne die is vervangen door een nieuwere versie.

Wisselen tussen concept, actief en archief

Op de campagne overzicht pagina vind je bovenaan de knoppen Actieve campagnesConcept versies, Archief. Door op de knoppen te klikken worden de campagnes in de betreffende status getoond.

Campagne overzicht concept campagnes

Campagne activeren

Bij het aanmaken van een nieuwe campagne komt deze automatisch als conceptversie. Pas wanneer de campagne klaar is om ingepland te worden, druk je binnen het bewerkscherm van de campagne op ‘activeren’ rechtsboven. Alleen campagnes die geactiveerd zijn kunnen worden ingepland en verzonden. 

e-mail campagne activeren

Neem contact op met Basedriver support

Heeft bovenstaande niet geholpen, dan staat ons support team voor je klaar.

Stel een vraag aan Support

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.