Update van het stageteam

Lees wat ons stageteam doet

29 november 2018 - 3 minuten
Gekleurde balk

Typische stages bestaan niet bij Basedriver. Als stagiair bij Basedriver bouw je mee aan het bedrijf, daar leer je het meest van. De stageopdrachten zijn erg divers en voor een groot deel naar eigen interesse in te vullen. Onze huidige stagiairs vertellen over hun stageopdracht:

Sam – derdejaars student Business IT & Management aan de Hogeschool Utrecht

Voor mijn stage schrijf ik een adviesrapport voor het testproces. Eerst heb ik in beeld gebracht wat er allemaal gebeurt rondom een test. Er komt namelijk best wat kijken bij een nieuwe Basedriver release: regressietesten, acceptatietesten, ga zo maar door. We willen namelijk zeker weten dat wanneer wij een nieuwe versie uitbrengen, deze gelijk goed gebruikt kan worden en goed werkt.

Hierbij heb ik gekeken naar de praktische zaken zoals het plannen en documenteren. In het adviesrapport geef ik de testprocessen een nieuwe structuur die efficiënter is. Ook worden zaken uit het proces geconcretiseerd en verduidelijkt voor de testers, zodat die zich zo veel mogelijk kunnen focussen op de inhoud.

Kevin – derdejaars student Software Information Engineering aan de Hogeschool Utrecht

In mijn stage houd ik mij bezig met het datacommunicatieproces. Klanten moeten namelijk data aanleveren om Basedriver optimaal te gebruiken. Dit proces leverde soms wat verwarring op, doordat de data bijvoorbeeld in verschillende bestandsvormen werden aangeleverd. Ik doe nu onderzoek naar de knelpunten van dit proces en draag mogelijke oplossingen aan, door in gesprek te gaan met zowel collega’s als met klanten.

Ook heb ik onderzoek gedaan naar de werking van ons dashboard, wat we gebruiken als overzicht om alle Basedrivers tegelijk in de gaten te houden. Het bleek dat het handig was als dit dashboard uitgebreid werd met meer terugkoppeling naar gebruikers bij bijvoorbeeld een foutmelding. Ik heb advies geschreven om het dashboard uit te breiden met:

  • een testknop om standaardtesten uit te voeren;
  • deadlines per klant in beeld brengen en dit geautomatiseerd te laten controleren;
  • bij bepaalde foutmeldingen automatisch vanuit het dashboard de klant op de hoogte brengen.

De komende weken ga ik beginnen aan de ontwikkeling van deze nieuwe functionaliteiten.

Peter-Jan – derdejaars student Informatica (Major Software ontwikkeling) aan Avans Hogeschool

Mijn stageopdracht draait om Machine Learning. Ik heb onderzoek gedaan naar de mogelijkheden op dit gebied voor Basedriver. Dit deed ik door te kijken naar data flows, collega’s te interviewen en gewoon te Googlen naar de toepassingen hiervan. Het is echt hot topic: iedereen zou zich bezig moeten houden met Machine Learning. Inmiddels heb ik voor ogen hoe dit voor Basedriver er uit moet zien en ben ik het technisch ontwerp aan het schetsen. En blijf ik up to date van al het nieuws binnen Machine Learning, zodat ik mijn kennis op dit gebied vergroot.

Als dit ontwerp wordt goedgekeurd lijkt het mij gaaf om met hulp van de senior developers een prototype te ontwikkelen!

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.