Video: Nieuwe campagne aanmaken

07 januari 2020 - 2 minuten
Gekleurde balk

Video: Nieuwe campagne aanmaken

← Terug naar kennisbank

Nieuwe campagne aanmaken

Aanmaken campagne

Ga naar het tabblad campagnes en druk rechtsboven op ‘nieuwe campagne’. Na  klikken op  ‘nieuw’ kan je de naam ingeven van de campagne. Campagnes krijgen automatisch een ID mee van Basedriver, het campagnenummer. Dit kan niet gewijzigd worden. De naam van de campagne kan later wel gewijzigd worden.

Campagne overzicht concept campagnes

Het is ook mogelijk een campagne aan te maken door een bestaande campagne te kopiëren. Hiervoor klik je op het kopie-icoon rechts van de bestaande campagne.

Indien er vanuit een campagne nog geen verzending is geweest kan deze verwijderd worden. Indien er vanuit een campagne een verzending is geweest kan dat niet meer.

Een nieuwe campagne heeft standaard de status Concept (zie ook het artikel wat betekent concept, actief, archief)

Campagne tabblad algemeen

Afhankelijk van jouw organisatie kunnen er in een campagne meerdere tabbladen ingericht zijn. Ook kunnen de invoervelden per organisatie verschillen. Het eerste tabblad is altijd het tabblad algemeen. Op dit tabblad vind je in ieder geval de volgende gegevens:

  • Het campagne nummer;
  • De marketeer;
  • De startdatum en einddatum van de campagne;
  • De prioriteit.

Campagne tabblad algemeen

De prioriteit wordt gebruikt indien er voor bepaalde personen meer campagnes zijn ingepland dan toegestaan volgens de contactdruk. Voor die personen gaat de campagne met de hoogste prioriteit voor. Het is mogelijk dat je, afhankelijk van jouw rol, niet alle mogelijke prioriteiten kunt kiezen.

Na het aanmaken van de campagne kan je contactmomenten toevoegen.

Bekijk de video over het aanmaken van een e-mail marketing campagne

In deze video laten we zien hoe je een e-mail marketing campagne maakt met Basedriver.

Neem contact op met Basedriver support

Heeft bovenstaande niet geholpen, dan staat ons support team voor je klaar.

Stel een vraag aan Support

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.