Wat betekent Concept, actief, archief bij de content.

07 januari 2020 - 2 minuten
Gekleurde balk

Wat betekent Concept, actief, archief bij de content.

← Terug naar kennisbank

Wat betekent Concept, actief, archief bij content.

In Basedriver werken we met verschillende versies van een content artikel. Dit maakt het mogelijk om artikelen aan te passen, terwijl de eerdere versie bewaard blijft. We kennen de volgende statussen:

  • Concept: Een artikel waar aan gewerkt wordt maar die niet wordt verzonden;
  • Actief: Een artikel wat gereed is en meegenomen kan worden in verzendingen;
  • Archief: Een artikel wat gereed is en niet meer verzonden wordt of een oude versie van een artikel die is vervangen door een nieuwere versie.

Wisselen tussen concept, actief en archief

Op de overzichtspagina in de content groep vind je bovenaan de knoppen Actieve campagnesConcept versies, Archief. Door op de knoppen te klikken worden de artikelen in de betreffende status getoond.

Content overzichtspagina

 

Content activeren

Bij het aanmaken van nieuwe content komt deze automatisch als conceptversie. Pas wanneer de content klaar is om verzonden te worden, druk je binnen het bewerkscherm van het artikel op ‘activeren’ rechtsboven. Alleen geactiveerde content wordt bij een contactmoment gebruikt om verzonden te worden. Conceptversies worden dus niet verzonden.

Content activeren

Het is mogelijk dat je eerst goedkeuring moet aanvragen om artikelen te activeren. Dit is afhankelijk van de instellingen van jouw organisatie en jouw gebruikersrol. Zie je deze knoppen niet staan of moet je eerst goedkeuring aanvragen? Neem dan contact op met de key users in jouw organisatie voor meer informatie.

Neem contact op met Basedriver support

Heeft bovenstaande niet geholpen, dan staat ons support team voor je klaar.

Stel een vraag aan Support

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.