Nieuwe regels verkoop abonnementen

Veranderingen e-mailmarketing?

18 juli 2023 - 1 minuut
Gekleurde balk

Er zitten een aantal veranderingen aan te komen als het gaat om de verkoop van abonnementen. (Inmiddels demissionair) minister Micky Adriaansens (Economische zaken en Klimaat) heeft een nieuwe Consumentenagenda naar de Tweede Kamer gestuurd, waarin twee grote veranderingen aanstaande betreffende de verkoop van abonnementen aanstaande zijn. Deurverkoop is straks allen nog toegestaan als de consument na afloop van het gesprek schriftelijk instemt met het aanbod. Voor telemarketing geldt deze regel al. De minister wil dat mensen de tijd krijgen om bewust een keuze te maken. Daarnaast moet het voor consumenten makkelijker worden om online een abonnement op te zeggen. “Een abonnement digitaal opzeggen is soms lastig. Dit is onwenselijk. Het online opzeggen van een abonnement moet net zo eenvoudig zijn als het afsluiten daarvan. Het wordt consumenten regelmatig onnodig moeilijk gemaakt om op te zeggen, waardoor ze langer aan een ongewenst abonnement vastzitten.”, aldus minister Adriaansens. Ze wil nationale wetgeving introduceren om het online opzeggen makkelijker te maken.

 

E-mailmarketing

Bedrijven die gebruik maken van e-mailmarketing voor de verkoop van abonnementen hoeven zich geen zorgen te maken. De regels omtrent e-mailmarketing veranderen niet. De aanstaande mogelijkheid om makkelijker online op te kunnen zeggen, is wel van toepassing op alle abonnementen.

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.