Content type Agenda item

05 januari 2022 - 3 minuten
Gekleurde balk

Content type Agenda item

← Terug naar kennisbank

Hoe maak je content type Agenda item?

Content type agenda item is een content type die handig is voor events en webinars.  Hieronder zie je een voorbeeld hoe de content type in Basedriver is.

Zoals je ziet kan je een titel, omschrijving, locatie en datum/tijd invullen.

De titel, omschrijving en locatie zijn tekst velden. De titel kan je de naam van het event inzetten. Bij de omschrijving zet je de inhoud neer, waar gaat het over, wat wordt er bij het event over gesproken? Bij de locatie kan je bijvoorbeeld de adres gegevens plaatsen.

Hieronder zie je een ingevuld voorbeeld:

Maar hoe maak je de datum en tijd?

Eerst geef je aan welke datum het is. Je hebt een start tijd van het event en een eind tijd. Door op een datum te klikken op de kalender kan je aangeven wanneer het begint of eindigt.

Onder de kalender zie je een klokje staan. Als je daarop klikt zie je de tijd. Door op de pijltjes te klikken kan je naar de gewenste tijd gaan.

Als je alles hebt ingevuld kan je de content type opslaan en activeren.

Hoe ziet het in de e-mail eruit?

Hieronder zie je een voorbeeld van een agenda item. De titel, omschrijving, locatie,  start datum/tijd en eind datum/tijd. En daarnaast zie je nog Google, Outlook, Yahoo en Ical erbij staan.

Er zijn 4 mogelijkheden om dit event op te slaan. Dit kan in een Google agenda, Outlook agenda, Yahoo agenda en Ical (apple) agenda.

Google

Klik je op de link van Google. Dan krijg je in je Gmail dit scherm te zien. Door op opslaan te klikken kan je het event in je google agenda zetten.

Outlook

Klik je op de link van Outlook. Dan krijg je in je Outlook dit scherm te zien. Door op opslaan/save te klikken kan je het event in je Outlook agenda zetten.

Yahoo

Klik je op de link van Yahoo. Dan krijg je in je Yahoo email account dit scherm te zien. Door op opslaan te klikken kan je het event in je Yahoo agenda zetten.

Ical

Als laatste hebben we Ical, dit gaat iets anders. Dit wordt veel gebruikt door mac/apple gebruikers. Door op het woord Ical te klikken, ga je een bestandje downloaden. Dit bestand heet: Calender.ics.

Zie ook hieronder als voorbeeld:

Door op het bestand Calender.ics te klikken, open je de apple agenda. Je ziet dan het volgende scherm.
Bij Email adres staat dan je eigen email adres. Door op ok te klikken, komt de event in je apple agenda te staan.

Voorbeeld voor in de apple agenda:

Neem contact op met Basedriver support

Is het in jouw Basedriver nog niet mogelijk om deze content type te maken? Neem dan contact op met een Key-user uit jouw organisatie of neem contact op met support@basedriver.com

Heeft bovenstaande niet geholpen, dan staat ons support team voor je klaar.

Stel een vraag aan Support

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

• Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.