Het beste verzendmoment gebruiken

28 december 2021 - 2 minuten
Gekleurde balk

Het beste verzendmoment gebruiken

← Terug naar kennisbank

Het beste verzendmoment gebruiken

Basedriver heeft de mogelijkheid om je mail verspreid te versturen. Dit heet het beste verzendmoment. Deze functionaliteit zorgt ervoor dat de mail verzonden wordt op het tijdstip dat de kans op een geopende mail het grootst is. In dit artikel leggen we je uit hoe je het beste verzendmoment kan gebruiken.

Een contactmoment inplannen

1. Als je een contactmoment wilt inplannen op het planningstabblad zie je daar de mogelijkheid om het beste verzendmoment te gebruiken. Zodra je het schuifje op Ja zet krijg je in plaats van 1 datumveld 2 datumvelden te zien.

Beste verzendmoment schuifje ja

2. Je vult hierin de eerste verzenddag en de laatste verzenddag in:

bvm ingevulde datum

3. Let op dat een contactmoment maximaal 7 dagen gebruik kan maken van het beste verzendmoment.

BVM 8 dagen gekozen

 

4. Als je de datum naar wens hebt ingevuld kun je nu de campagne activeren en klikken op Mailing verzenden.

De verzendingen van een beste verzendmoment bekijken in het dashboard

Het beste verzendmoment deelt jouw verzending op in meerdere kleinere verzendingen. Dit doet Basedriver op basis van statistieken van de ontvangers die eerder zijn vergaard. Als je wilt weten hoeveel profielen per verzending verzonden worden kun je dat vinden in het dashboard.

1. Ga naar het dashboard

2. Zoek jouw campagne op in het lijstje met alle campagnes en klik op filter.

3. Ga naar het Overview tabblad.

4. Je ziet hier nu alle individuele contactmoment die in jouw campagne gepland zijn, binnen de periode die je geselecteerd hebt bij de filter opties.

5. Indien het contactmoment gebruik maakt van het beste verzendmoment, zie je aan de rechterkant een optie Toon meer

6. Door te klikken op Toon meer zie je alle individuele verzendingen die jouw contactmoment verzonden heeft of gaat verzenden.

Dashboard bvm toon meer

 

Neem contact op met Basedriver support

Heeft bovenstaande niet geholpen, dan staat ons support team voor je klaar.

Stel een vraag aan Support

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.