Hoe controleer ik de Opt’s van een profiel?

08 januari 2020 - 3 minuten
Gekleurde balk

Hoe controleer ik de Opt’s van een profiel?

← Terug naar kennisbank

Hoe controleer ik de Opt’s van een profiel?

Indien je de juiste rol hebt, dan is het in Basedriver mogelijk om profielen te beheren en in te zien. Je kunt dit bijvoorbeeld gebruiken om te controleren welke opts een profiel heeft. Dit doe je als volgt

Profielen

Klik rechtsbovenin op Beheer -> Profielen.

Je ziet nu een overzicht van alle profielen in de Basedriver database. Rechtsbovenin kan je vervolgens zoeken op de informatie die je hebt van het profiel. Dit kan bijvoorbeeld Achternaam, E-mail of Id zijn. Zodra je het profiel gevonden hebt waar je naar zocht kan je deze openen door er op te klikken.

Marketing label

In Basedriver worden de verschillende merken die je kunt gebruiken Marketing Labels genoemd.

Scroll je verder naar beneden dan zie je de Marketing labels die op het profiel van toepassing zijn. In onderstaand voorbeeld zie je bij dit profiel 2 Marketing labels:

Klik je op Openen/sluiten dan krijg je informatie te zien over de informatie van het Marketing label die op het profiel van toepassing zijn. Bijvoorbeeld wat voor type klant het profiel is en welke kenmerken deze heeft.

Opt-data

Scroll je nog verder naar beneden dan kom je de Opt data tegen. Hier zie je welke Opt’s het profiel heeft. Deze kun je Openen/sluiten om meer informatie over de Opt te zien.

opt in out true false

Type uitingen

In Basedriver is het mogelijk om verschillende Opt’s te hebben voor hetzelfde merk. Bijvoorbeeld een Nieuwsbrief Opt en een Commerciële Email Opt. Dit is ook te vinden bij de Opt data.

type uitingen

De type uitingen kunnen verschillen per organisatie maar ook per merk. Wil je weten welke type uitingen er bij jouw organisatie allemaal mogelijk zijn? Neem contact op met een Key-user of beheerder van Basedriver in jouw organisatie.

Opt wijzigen

Wil je handmatig de Opt-in wijzigen in een Opt-out? Dat kan door te klikken op de False knop. De Opt-out wijzigen in een Opt-in doe je door op de True knop te klikken. De mogelijkheid om dit handmatig te wijzigen kan verschillen per organisatie. Wil je dit handmatig kunnen wijzigen maar zie je de optie niet? Neem contact op met een Key-user of Basedriver beheerder in jouw organisatie.

Opts-log

Helemaal bovenin vind je de optie Opts-log. Hier zie je de eventuele wijzigingen in de Opt’s van het profiel. Hier vind je of een profiel zich heeft in- of uitgeschreven voor bijvoorbeeld een Commerciële mail of een nieuwsbrief.

Neem contact op met Basedriver support

Heeft bovenstaande niet geholpen, dan staat ons support team voor je klaar.

Stel een vraag aan Support.

 

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.