Meerdere verzendingen tegelijkertijd in 1 actieve campagne klaarzetten

30 december 2021 - 4 minuten
Gekleurde balk

Meerdere verzendingen tegelijkertijd in 1 actieve campagne klaarzetten

← Terug naar kennisbank

Meerdere verzendingen tegelijkertijd in 1 actieve campagne klaarzetten

Het komt vaak voor dat je van tevoren al weet hoeveel contactmomenten je in één campagne wilt gaan versturen. Bijvoorbeeld omdat je op elke eerste dag van de maand een nieuwsbrief verstuurt. Daarmee weet je bij het aanmaken van de campagne dat je 3 contactmomenten per kwartaal gaat versturen. Het is handig om dit van tevoren al in Basedriver klaar te zetten zodat je gedurende de looptijd van de campagne minder onderhoud hoeft te plegen aan jouw campagne.

In dit artikel laten we je zien hoe je dit kan inrichten in Basedriver. Heb je vragen over de inrichting? Of wil je graag advies hebben over wat voor jou de beste inrichting van de campagne is? Neem dan contact op met support@basedriver.com.

Campagne aanmaken

Zodra je een campagne hebt aangemaakt kun je nu alle contactmomenten aanmaken die je uiteindelijk wilt gaan versturen. In dit voorbeeld willen we op elke eerste van de maand een nieuwsbrief versturen. We willen dit graag voor de eerste helft van het jaar klaarzetten. Dit betekent dat we 6 contactmomenten aanmaken.

Campagne H1 6cm

Contentgroepen aanmaken en koppelen

Het is verstandig om alle contentgroepen alvast aan te maken en te koppelen aan het contactmoment. Hieronder zie je de contentgroepen die we voor dit voorbeeld hebben aangemaakt.

Overzicht contentgroepen

Hieronder zie je dat we de contentgroep gekoppeld hebben aan het bijbehorende contactmoment.

Contentgroep gekoppeld

Zoals je ziet geeft Basedriver aan dat er nog geen actieve content aanwezig is. Je kunt een contentgroep altijd koppelen aan een contactmoment, ongeacht of de contentgroep actieve content bevat. Content kun je namelijk op elk gewenst moment toevoegen aan een contentgroep.

Contactmoment verder aanvullen

Als je de juiste contentgroepen gekoppeld hebt aan de contactmomenten kun je nu de inrichting van het contactmoment afronden. Kies de gewenste instellingen bij de tabbladen Algemeen en Verfijn selectie en sla de campagne op. Eventueel kun je ook de datum van verzending alvast invullen, indien je deze al van tevoren hebt bepaald.

Als alle instellingen verder naar wens staan kun je de campagne activeren.

campagne activeren

Contactmomenten in een actieve campagne verzenden

We hebben de campagne in dit voorbeeld nu geactiveerd. Dit betekent dat we de instellingen in het Algemeen en Verfijn selectie tabblad niet meer kunnen aanpassen, zonder een nieuwe versie van de campagne te maken.

We zijn nu zover om de verzending van 1 januari in te plannen. Dit betekent dat we de contentgroep voor het contactmoment Nieuwsbrief 1 januari gevuld hebben met actieve content.

Contentgroep actieve content

We kunnen nu een samenstelling aanvragen en een testmail versturen. Een samenstelling aanvragen kan alleen als je je in de bewerkmodus van een campagne bevindt. Een actieve campagne kan je beperkt bewerken. Het aanvragen van een samenstelling is dus mogelijk in een actieve campagne.

Klik op bewerken in de actieve campagne.

Campagne actief bewerken

Je bent nu in de bewerkmodus van de actieve campagne. Dit herken je doordat je rechtsbovenin de Opslaan knoppen ziet én je de mogelijkheid ziet om een samenstelling aan te vragen.

Samenstellen actieve campagne

Vraag de samenstelling aan en verifiëer dat de content in jouw mail correct is door een testmail naar jezelf te versturen.

testmail versturen

Zorg dat je in de bewerkmodus blijft en vul op het tabblad Planning de gewenste verzenddatum en tijd in.

Datum ingevuld

Sla de campagne op. Je verlaat de bewerkmodus van de actieve campagne. Je kunt nu het contactmoment versturen door op de groene verzendknop te klikken.

actieve campagne

Overige contactmoment inplannen

Je kunt eventueel ook de overige contactmomenten alvast inplannen. Om dit uit te voeren volg je de bovenstaande stappen simpelweg opnieuw.

Je hebt nu succesvol meerdere contactmoment ingepland en ingericht in 1 actieve campagne!

Neem contact op met Basedriver support

Heeft bovenstaande niet geholpen, dan staat ons support team voor je klaar.

Stel een vraag aan Support

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.