Video: Hoe maak ik een reminder aan?

07 januari 2020 - 2 minuten
Gekleurde balk

Video: Hoe maak ik een reminder aan?

← Terug naar kennisbank

Hoe maak ik een reminder aan in Basedriver

Het is mogelijk om een reminder-email te sturen naar klanten die een e-mail ontvangen hebben. Hiervoor volg je de volgende stappen:

Maak een triggerbased contact moment

Maak een reminder aan door te beginnen met een trigger-based contactmoment. Vervolgens maak je een trigger-based contactmoment aan.

Triggerbased contactmoment toevoegen

Stel een opvolgactie in

Kies onder het tabblad verzenden voor opvolgactie en kies het contactmoment dat je wilt opvolgen. Daarnaast kies je het aantal dagen waarna de reminder verstuurd moet worden. 

Opvolgactie in Basedriver

Optioneel: verfijn de selectie

Het is mogelijk om de doelgroep van de reminder verder te verfijnen, bijvoorbeeld door een herinnering te versturen naar ontvangers die het oorspronkelijke contactmoment niet hebben geopend. Hiervoor ga je naar regels voor verzending en klik je op filter toevoegen –> e-mail geopend en kies je wederom het contactmoment.

e-mail filteren non-openers

Optioneel: Andere content voor mensen die niet geopend hebben

Als je een reminder stuurt dan is het handig om andere content te maken voor mensen die de eerste mail niet geopend hebben, ze hebben tenslotte de eerste boodschap niet gezien. Hiervoor maak je eerst een nieuw artikel aan, vervolgens klik je op instellingen en maak je een filter aan voor de content. Je kiest in het filter het contactmoment waar je wilt opvolgen en kiest enkel de mensen die de mail niet geopend hebben.

e-mail content filters toevoegen

Bekijk ook de video over het aanmaken van reminders

Als je een customer journey wilt maken, bijvoorbeeld voor een welkomstcampagne of retentiecampagne, dan is het heel handig om opvolgacties te gebruiken. In deze video laten we je zien hoe je een e-mail na enkele dagen kunt opvolgen met een volgende e-mail.

Neem contact op met Basedriver support

Heeft bovenstaande niet geholpen, dan staat ons support team voor je klaar.

Stel een vraag aan Support

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.