Wat betekent het als een profiel niet meer actief is?

20 juli 2020 - 2 minuten
Gekleurde balk

Wat betekent het als een profiel niet meer actief is?

← Terug naar kennisbank

Wat betekent het als een profiel niet meer actief is?

In Basedriver worden de ontvangers van de mail profielen genoemd. Elk profiel is uniek en heeft zijn eigen gegevens zoals een marketing label, Opt-in’s en een unieke contactgeschiedenis. Maar wat betekent het als een profiel niet meer actief is? In dit artikel leggen we uit wat de meest voorkomende redenen zijn dat een profiel niet meer actief is in Basedriver.

Wil je meer weten over het inzien van de gegevens van een profiel? Klik dan hier voor een uitgebreide uitleg.

inactief profiel

Een profiel dat niet meer actief is wordt niet meegenomen in nieuwe campagnes. Het profiel wordt verwijderd uit de planning en zal geen nieuwe mails meer ontvangen. Zodra het profiel weer actief wordt kan het profiel weer meegenomen worden in de mailplanning.

De meest voorkomende reden dat een profiel niet meer actief is wordt veroorzaakt omdat de gegevens van het profiel niet meer worden aangeleverd.

Gegevens worden niet meer aangeleverd

De kans is groot dat Basedriver een automatische koppeling heeft met een database van jouw organisatie. Deze koppeling zorgt ervoor dat gegevens automatisch worden aangeleverd zodat alle profielen up-to-date zijn. Zodra de gegevens van een profiel niet meer worden aangeleverd wordt het profiel automatisch gedeactiveerd.

Als je wilt dat het profiel weer actief wordt zul je ervoor moeten zorgen dat de gegevens van het profiel weer aangeleverd worden. Hiervoor kan je het beste contact opnemen met een Key-user uit jouw organisatie of je kan contact opnemen met support@basedriver.com.

Neem contact op met Basedriver support

Heeft bovenstaande niet geholpen, dan staat ons support team voor je klaar.

Stel een vraag aan Support

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.