Eerste mailing Krant van West-Vlaanderen

Stemming voor West-Vlaams Ambassadeur 2022

06 december 2022 - 3 minuten
Gekleurde balk

De kop is eraf! In de week van 10 november heeft Roularta Media Group de eerste mailing van de Krant van West-Vlaanderen verzonden. De inhoud van deze mailing was geheel gewijd aan de stemming voor West-Vlaams Ambassadeur 2022. Deze verkiezing werd georganiseerd in samenwerking met Provincie West-Vlaanderen, Radio 2 en regionale tv-zenders Focus en WTV. Om zoveel mogelijk West-Vlamingen de kans te geven hun stem kenbaar te maken, heeft Roularta een e-mailcampagne opgezet met behulp van Basedriver.

Jody Schuller

De Krant van West-Vlaanderen is onderdeel van het Belgische Roularta. Dit jaar is een samenwerking gestart tussen Basedriver en Roularta. Door de overname van het Nederlandse New Skool Media – dat al jaren met Basedriver werkt – is Roularta bij Basedriver uitgekomen. Dit is nog vol in ontwikkeling. Ook de andere merken van Roularta zullen de komende tijd gebruik gaan maken van Basedriver. 

Jody Schuller is sinds oktober – na een tussenpoos van anderhalf jaar – weer onderdeel van het Basedriver-team. Jody viel met zijn neus in de boter. Hij kon gelijk beginnen met een grote klus. Samen met Roularta mocht hij ervoor zorgen dat de eerste nieuwsbrief van de Krant van West-Vlaanderen verzonden zou worden. Een spannende en mooie uitdaging volgens Jody. “Na de verzending van de eerste mailing kon ik het niet laten meerdere keren per dag de statistieken op het dashboard te bekijken en updates te versturen naar het projectteam”, aldus Jody. Na de eerste verzending kon nog een herinnering gestuurd worden naar mensen die de mail de eerste keer niet hadden geopend. De openrate van de mailing was goed en zodoende kon deze campagne kon met een voldaan gevoel afgesloten worden.  

Jody heeft vanuit Roularta veel positieve reacties gehad. Zo ook van Emilie Sergier (foto bij titel): “Voorafgaan aan de eerste e-mailing waren er verschillende sessies, waarbij we meteen ervaarden dat Peter [van der Schaar, red.] heel erg meedenkt met onze complexe processen en deze vlot kan vertalen naar Basedriver.” Door te werken met Basedriver wordt erg veel werk uit handen genomen, wat voorheen bij Roularta handmatig gedaan werd. De marketeers van Roularta hebben met Basedriver zelf toegang tot alle online of offline data en kunnen in een oogopslag hun aantallen zien en nog bijsturen na het verzenden van een mailing. “Het pakket heeft een gebruikersvriendelijke interface en zit erg goed in elkaar. De dag dat we met al onze merken via Basedriver werken zien wij dan ook als een historische mijlpaal in onze firma!” 

Op 30 november was een andere mijlpaal. Tijdens een spetterende huldiging in Brugge is de nieuwe ambassadeur van West-Vlaanderen bekendgemaakt. Actrice Maaike Cafmeyer mag zich het komende jaar ambassadeur noemen. 

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.