Hogeschool Utrecht hofleverancier stageteam Basedriver

Lees wat ons stageteam doet

13 februari 2019 - 3 minuten
Gekleurde balk

Ook in februari is er een drietal stagiairs gestart bij het Basedriver team. Alle drie afkomstig van de Hogeschool Utrecht, vertellen ze over hun stageopdracht en hun verwachtingen.

Thierry – vierdejaars student Informatica aan de Hogeschool Utrecht
Tijdens mijn stageperiode bij Basedriver wil ik mij verdiepen in Kinetic email. Kinetic e-mail zijn interactieve mails waarmee de ontvanger direct actie kan ondernemen vanuit de e-mail. Dit is erg handig, omdat de ontvanger niet eerst op een link hoeft te klikken waarna die website ook nog moet laden. Iedereen heeft 4G, maar het laden van een webpagina kan nog best lang duren. Mensen haken dan af, waardoor de kracht van de email ook verloren gaat.

Ik heb voor dit onderwerp gekozen, omdat Kinetic e-mail een relatief nieuw onderwerp in marketingland is. Het lijkt mij gaaf om aan het einde van de stage een zelfgemaakte email te kunnen laten zien, die volledig interactief is. Na mijn onderzoek wil ik mij dus richten op de bouw van dit template.

Weet je al hoe deze e-mail eruit gaat zien?
Er liggen al wat ideeën op mijn bureau, maar ik ga niks verklappen.

Casper – vierdejaars student software & information engineering aan de Hogeschool Utrecht
Tijdens mijn stage ga ik verder waar oud-stagiair Peter-Jan is geëindigd: machine learning. Het wordt mijn uitdaging om machine learning in te zetten om voorspellingen te maken voor Basedriver gebruikers. Een voorbeeld hiervan is het berekenen van het perfecte verzendmoment. Specifiek voor iedere ontvanger. Het proof of concept dat Peter-Jan heeft vormgegeven gebruik ik als basis hiervoor.

Op gebied van machine learning kan ik veel kanten op wanneer ik begin aan de experimenten. Maar door de complexiteit van het onderwerp ligt de focus eerst op de verdieping. Het is prettig om daarbij vragen te kunnen stellen aan senior developers.

Duco – vierdejaars student Business, IT & Management aan de Hogeschool Utrecht
Vorig schooljaar liep ik stage bij zusje Marketing Makers. Toen nam ik de supportprocessen onder de loep. Als ik daar op terug kijk, was dit erg leerzaam en ben ik blij een bijdrage te hebben geleverd aan deze processen. Mijn stage nu draait om een ander onderwerp. Ik ga namelijk onderzoek doen naar kanalen die onze klanten momenteel inzetten voor klantcontact.

Er zijn al een aantal koppelingen met Basedriver. Maar om Basedriver verder te ontwikkelen, doe ik onderzoek naar de mogelijkheden om Basedriver aan te sluiten met bijvoorbeeld een telemarketingsysteem. Zo past Basedriver steeds beter binnen de omni-channel communicatiestrategie van de klant.

Wat is jouw grootste uitdaging voor deze opdracht?
Ik ben erg benieuwd naar de IT-uitdagingen. Ik begrijp ook wel dat je niet op een blauwe maandag allerlei systemen kunt koppelen. Het hoofdstuk ‘advies’ omvat aanbevelingen en daarin ga ik mogelijke kosten en problemen in kaart brengen. Dat wordt daarom het hoofdstuk waar ik veel tijd in ga stoppen, gok ik.

Ook de Hogeschool Utrecht aan het woord:

‘Een stageperiode is voor veel studenten een leerzame periode. Erachter komen wat er in de praktijk allemaal afspeelt is interessant en uitdagend. Soms kiezen studenten hun eigen onderwerp, waar ze meer over willen leren of beter in willen worden. Om goede stages te stimuleren nodigen we bedrijven uit om naar de stagemarkt te komen, zodat we studenten en bedrijven samen brengen. Zo heeft Duco zijn stageplek gevonden bij Basedriver.’

– Arie Groenenboom
Coördinator stages van het instituut voor ICT van de Hogeschool Utrecht

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.