EK inhakers: e-mail campagnes rondom het EK Voetbal

Nieuwsbrieven gericht op het EK-voetbal

31 mei 2021 - 4 minuten
Gekleurde balk
  • E-mailmarketing inzetten voor het EK-voetbal, er zijn meerdere manieren om dit sportevenement op een leuke manier in te zetten.
  • Tijdens de rust van een belangrijke wedstrijd zitten mensen op hun telefoon. Maar daar gebruik van. Kies het juiste verzend moment.
  • Anticipeer op de resultaten van het Nederlands-elftal. Koppel je acties aan de prestaties om zo betrokkenheid bij de doelgroep te creëren.

TIP: Lees meer over Digital Marketing Software Basedriver

Het is even geleden, maar de Oranjekoorts begint langzaam weer op te dagen in de Nederlandse straten. Het EK-voetbal staat voor de deur! Ook online staat er een hoop te gebeuren rondom dit enorme sportevenement.

Op onze marketing kalender is te zien dat het EK start op 11 juni 2021 en eindigt op 11 juli 2021. Het schiet je misschien niet als eerst te binnen, maar rondom dit evenement liggen talloze mogelijkheden op het gebied van e-mailmarketing.

In dit artikelen geven we je een aantal tips en tricks over hoe jij je e-mailmarketingcampagnes kunt inzetten rondom sportevenementen zoals een Europees Kampioenschap.

 

Waarom een campagne over het EK-voetbal maken?

Het is altijd verstandig om een campagne rondom een actueel evenement te creëren. Dit zorgt ervoor dat je e-mailmarketing luchtig en up-to-date blijft én het is bevorderlijk voor het imago van je bedrijf. Campagnes rondom het EK-voetbal kunnen worden ingezet om te converteren, door bijvoorbeeld speciale aanbiedingen te delen. Maar het is ook een goede manier de consument te binden en kennis te delen over bepaalde onderwerpen.

 

Interactie met de lezer

E-mailmarketing is een leuke manier om interactie op te zoeken met de lezers van jouw nieuwsbrief. Een optie voor het EK-voetbal is om een poule op te stellen. Geef de lezer de kans om de wedstrijden goed te voorspellen en beloon ze met een relevante prijs. Op deze manier is het niet alleen maar informatie zenden en verhoog je de betrokkenheid bij een nieuwsbrief.

E-mailmarketing EK-voetbal interactie

 

 

Houdt de lezer op de hoogte

Nee, niet iedere nieuwsbrief in juni hoeft over het EK-voetbal te gaan. Zeker als je weet dat de doelgroep er niet zit te wachten om met oranje content overspoeld te worden. Maar het kan wel leuk zijn om de lezer op de hoogte te houden van een aantal zaken. Maak bijvoorbeeld in de laatste paar regels van je nieuwsbrief plek voor de laatste updates over de Nederlanders. Op deze manier hou je toch iedereen op de hoogte over het EK-voetbal middels e-mailmarketing.

E-mailmarketing EK-voetbal EK-poules

 

Oranje korting!

De laatste tip is wat voor de hand liggend, maar mag niet ontbreken in dit artikel. Evenementen zoals het EK-voetbal zijn een goede manier om aanbiedingen van je producten te versturen. Geef de aanbiedingen mooi weer in een Oranje jasje, plaats het op de website en verstuur de nieuwsbrieven tijdens en voor het EK. Het is zelfs mogelijk om kortingen te hangen aan de prestaties van het Nederlands-elftal. Scoren ze 3 keer in een wedstrijd? Dan krijgt de consument 30% korting!

E-mailmarketing EK-voetbal korting

 

 

Conclusie

Het inzetten van een sportevenement zoals het EK-voetbal kent meerdere voordelen als het gaat om e-mailmarketing. Hou er wel altijd rekening mee dat niet iedere doelgroep zit te wachten op Oranje content. Maak voor jezelf de afweging of je gebruik maakt van dit onderwerp en in welke mate.

Toch kijken er gemiddeld meer dan 4 miljoen mensen naar onze Oranje-leeuwen. Maak hier dus gebruik van. Dit kan ook door middel van het kiezen voor het juiste verzend moment. Stuur bijvoorbeeld een mail tijdens de rust van een wedstrijd.

Ben je benieuwd naar wat Basedriver voor jouw organisatie kan betekenen op het gebied van het versturen van content op de juiste manier? Bekijk dan wat wij voor jou kunnen betekenen of neem vrijblijvend contact met ons op!

Video's

Gekleurde balk

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.