Content planning – voorraad

21 maart 2023 - 2 minuten
Gekleurde balk

Content planning – voorraad

← Terug naar kennisbank

Basedriver heeft de content planning ontwikkelt, deze kun je vinden in het tabblad Kalender. Content planning in het tabblad Kalender is onderverdeeld in de volgende onderdelen:

  • Externe campagnes
  • Klanten beheren
  • Planning
  • Voorraad

Voorraad
Selecteer voorraad in de drop-down van om de content die beschikbaar is gesteld voor de voorraad van de commerciële planning te bekijken. Deze content is bedoeld als opvulling voor de lege posities in de kalender, waaraan geen content gekoppeld is. Op het moment dat de nieuwsbrief waaraan de content planning vasthangt verstuurd wordt, worden de lege posities automatisch gevuld met de content uit de voorraad.

Content beschikbaar stellen voor voorraad
Om bepaalde content beschikbaar te maken voor de voorraad, moet er eerst een contentgroep worden gecreëerd waarin de voorraad aangemaakt zal worden. Het is dan handig om per Externe Campagne een nieuwe contentgroep aan te maken.

Om de content in deze contentgroep beschikbaar te maken voor de voorraad, kan de gebruiker in het tabblad instellingen de optie ‘gebruik voor voorraad’ op Ja zetten. Hierna kan de gebruiker ook aangeven voor welke Nieuwsbrief en Externe Campagne de voorraad uit deze contentgroep ingezet kan worden. Zie het voorbeeld hieronder ter referentie.

Limieten voor de voorraad instellen
Aanvullend kan er op de vierde regel een limiet aan het gebruik van de content worden meegegeven. In het voorbeeld hieronder is een limiet van max 4 zendingen per content ingesteld. Ook kan er een start- en einddatum voor het gebruik van deze contentgroep worden ingesteld. Als alles naar wens is ingesteld, dient er nog wel op ‘opslaan’ gedrukt te worden om de wijzigingen te bewaren.

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.