Een klant heeft zich uitgeschreven maar ontvangt toch een mail

18 februari 2020 - 3 minuten
Gekleurde balk

Een klant heeft zich uitgeschreven maar ontvangt toch een mail

← Terug naar kennisbank

Een klant heeft zich uitgeschreven maar ontvangt toch een mail

Heeft een klant zich uitgeschreven maar ontvangt deze toch een mail? Dan zijn er een aantal oorzaken waar de melding van de klant vandaan kan komen. Het controleren van deze oorzaken is in Basedriver heel makkelijk. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende oorzaken en hoe je deze kunt controleren.

De klant heeft niet op de afmeldlink geklikt

In bijna alle mails die via Basedriver verstuurd worden staat onderin een afmeldlink. Indien de klant geen mail meer wilt ontvangen dan kan er geklikt worden op de afmeldlink. Basedriver zal de Opt-out van de klant verwerken. In sommige situaties komt het voor dat de klant op de verstuurde mail antwoordt met een uitschrijfverzoek, in plaats van op de afmeldlink te klikken. Zorg ervoor dat de klant zich uitschrijft via de afmeldlink in de mail.

afmeldlink mail

Let op dat niet alle mailtjes een afmeldlink hebben, bijvoorbeeld de servicemail. Hier kan de klant zich niet voor afmelden. Dit kan per organisatie verschillen.

Wil je de klant handmatig uitschrijven voor een type mailing? Dat kan heel gemakkelijk in Basedriver. Lees hier hoe je dat doet.

De vervolgmail is binnen 24 uur verstuurd

Het verwerken van een Opt-out kan minimaal 24 uur duren. Het kan dus voorkomen dat de afmelding van de mail nog niet verwerkt is voordat er weer een nieuwe mail verstuurd wordt. In Basedriver kan je makkelijk controleren wanneer de Opt-out is ontvangen en wanneer de laatste mail is verstuurd naar de klant.

De klant heeft zich opnieuw ingeschreven

Het kan voorkomen dat de klant zich voor een bepaalde actie heeft heringeschreven voor een mailing. Dit is te controleren in de Opts-log van het profiel.

Controleer het type uiting

In Basedriver is het mogelijk om verschillende Opt’s te hebben voor hetzelfde merk. Bijvoorbeeld een Nieuwsbrief Opt en een Commerciële Email Opt. Het kan voorkomen dat de klant zich heeft uitgeschreven voor de Nieuwsbrief maar nog wel een Opt-in heeft voor de Commerciële Email. De klant zal de Commerciële Email dan ook ontvangen zodra deze verstuurd wordt.

type uitingen

Indien een klant zich meldt dat hij een mail heeft ontvangen nadat hij zich heeft uitgeschreven, controleer dan goed voor welke type uiting de klant zich heeft uitgeschreven. Dit kan je controleren in de Opts-log. Ook is het verstandig om te controleren wat voor type uiting de klant als laatst ontvangen heeft. Heeft hij bijvoorbeeld een Nieuwsbrief ontvangen maar zich alleen uitgeschreven voor de Commerciële Email? Dit controleer je bij de contacthistorie van het profiel.

Er is een servicemail verstuurd

In Basedriver is het mogelijk om een servicemail te sturen naar de abonnees van het merk. Dit type uiting wordt gebruikt om belangrijke  informatie met de klant te delen. Bijvoorbeeld over de betaling of over de levertijd van een tijdschrift. De klant kan zich niet afmelden voor Servicemails. Hiermee waarborgt Basedriver ervoor dat de klant altijd bereikt kan worden als er belangrijke informatie gedeeld moet worden.

Heeft de klant zich uitgeschreven voor mailings maar toch een mail ontvangen? Controleer in de contacthistorie van het profiel  of de klant een servicemail heeft ontvangen.

Neem contact op met Basedriver support

Heeft bovenstaande niet geholpen, dan staat ons support team voor je klaar.

Stel een vraag aan Support

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.