Hoe koppel je een RSS feed in Basedriver?

22 juli 2020 - 3 minuten
← Terug naar kennisbank

Hoe koppel je een RSS feed in Basedriver?

Indien er voor jouw organisatie RSS feeds gekoppeld zijn dan is het mogelijk om automatisch content van jouw website te importeren en te gebruiken in een campagne. In dit artikel leggen we uit hoe je dit doet.

Contentgroep

Je kan de RSS feed koppelen aan een bestaande contentgroep, maar in dit voorbeeld maken we een nieuwe contentgroep aan.

contentgroep aanmaken

1. Ga naar Groepsregels en zet een vinkje bij de optie Koppel RSS feed.

vink rss feed

2. Als je het vinkje aanzet zie je meerdere RSS feeds die gekoppeld kunnen worden. Kies hieruit de feed die je wilt gebruiken.

De feeds die je ziet zijn afhankelijk van jouw organisatie. Zie je jouw gewenste feed er niet tussen? Neem contact op met een Key-user uit jouw organisatie of met support@basedriver.com.

feed keuze

3. Tijdens deze instructie maken we gebruik van de nieuws feed van de Basedriver website. De werking is voor elk melk hetzelfde. Zodra je een feed hebt geselecteerd klik je onderin op Opslaan.

feed gekozen

4. Je wordt teruggestuurd naar het tabje Contentgroep en je ziet rechtsbovenin een nieuw knopje: Importeer content.

importeer content

5. Klik op het knopje Importeer content en je krijgt een meerkeuze lijstje van verschillende artikelen van het geselecteerde merk te zien.

kies content

6. Vink één of meerdere artikelen aan en klik op Importeren.

gekozen artikel

7. Het artikel staat nu bij de Conceptversies als een Nieuwsbrief afbeelding boven. De content wordt automatisch als het type Nieuwsbrief afbeelding boven geïmporteerd. Je kan het type content altijd aanpassen. Dit wordt verderop bij stap 11 in de instructie uitgelegd.

artikel in concept

8. Je kan de content nu aanvullen of wijzigen. De informatie die vooraf is ingevuld kan verschillen per organisatie.

content geimporteerd

content geimporteerd 2

9. Let erop dat de afbeeldingen niet automatisch worden toegevoegd. Deze zal je handmatig moeten toevoegen in Basedriver. Controleer ook of alle linkjes en andere vooraf ingevulde informatie klopt voordat je de content activeert. Zodra alle informatie correct staat kan je de content activeren.

content activeren

10. De content staat nu bij Actieve content

actieve content

11. Als je geen Nieuwsbrief afbeelding boven wilt gebruiken kan je altijd het type van de content wijzigen. Als je de content hebt geïmporteerd en geopend in de concept versie, kan je het type artikel wijzigen.

wijzigen type

De keuze die je hebt kan verschillen per organisatie en per gebruiker. Zie je niet het gewenste type? Neem dan contact op met een Key-user van Basedriver.

12. Als je het type artikel wijzigt dan veranderen ook de velden die ingevuld kunnen worden. Let erop dat niet alle velden gevuld kunnen zijn of dat velden juist leeg gehaald moeten worden. De snippet is bijvoorbeeld verplicht bij een Header, maar is niet standaard ingevuld:

snippet

13. Als je alle informatie goed hebt ingevuld kan je ook deze content activeren. Je hebt nu succesvol een artikel uit de RSS feed geïmporteerd in Basedriver en geactiveerd!

Neem contact op met Basedriver support

Heeft bovenstaande niet geholpen, dan staat ons support team voor je klaar.

Stel een vraag aan Support

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

• Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.

[fluentform id="19"]
<div class='fluentform fluentform_wrapper_19'> <style id="fluentform_custom_css_19" type="text/css"> /*input style*/ .fluent_form_17 frm-fluent-form{ margin-bottom: 10px; } .fluent_form_17 .ff-el-input--content{ padding: 6px 12px; /*change padding*/ background-color: #fff; /*change background color*/ border: 1px solid #ced4da; /*change border width and color*/ border-radius: 10px; /*change corner round/ border radius*/ margin-bottom: 10px; } .fluent_form_17 .ff-el-form-control{ padding: 6px 12px; /*change padding*/ background-color: #fff; /*change background color*/ border: 1px solid #ced4da; /*change border width and color*/ border-radius: 10px; /*change corner round/ border radius*/ margin-bottom: 10px; } </style> <style id="fluentform_styler_css_19" type="text/css"> .fluentform_wrapper_19{ margin: px; } .fluentform_wrapper_19{ padding: px; } .fluentform_wrapper_19 .ff-el-input--content input, .fluentform_wrapper_19 .ff-el-input--content textarea, .fluentform_wrapper_19 .ff-el-input--content select, .fluentform_wrapper_19 .choices__list--single, .fluentform_wrapper_19 .choices[data-type*='select-multiple'] { color: rgba(21, 49, 88, 1);border-style: solid;border-color: rgba(245, 137, 68, 1);border-width: 1px;border-radius: 10px; } .fluentform_wrapper_19 .frm-fluent-form .choices__list--dropdown { border-style: solid;border-color: rgba(245, 137, 68, 1);border-width: 1px;border-radius: 10px; } .fluentform_wrapper_19 .ff_submit_btn_wrapper .ff-btn-submit { background-color: rgba(245, 137, 68, 1);color: rgba(21, 49, 88, 1);padding: px;margin: px; } </style> <form data-form_id="19" id="fluentform_19" class="frm-fluent-form fluent_form_19 ff-el-form-top ff_form_instance_19_2 ff-form-loading" data-form_instance="ff_form_instance_19_2" method="POST" > <span style="display: none !important;"><input type="checkbox" name="item__19__fluent_checkme_" value="1" style="display:none !important;" tabindex="-1"></span> <input type='hidden' name='__fluent_form_embded_post_id' value='4003' /><input type="hidden" id="_fluentform_19_fluentformnonce" name="_fluentform_19_fluentformnonce" value="d465ba51d1" /><input type="hidden" name="_wp_http_referer" value="/kennisbank/hoe-koppel-je-een-rss-feed-in-basedriver/?seq_no=2" /><div data-type="name-element" data-name="FirstName" class=" ff-field_container ff-name-field-wrapper" ><div class='ff-t-container'><div class='ff-t-cell '><div class='ff-el-group ff-el-form-hide_label'><div class='ff-el-input--label ff-el-is-required asterisk-right'><label for='ff_19_FirstName_last_name_'>Voornaam</label> </div><div class='ff-el-input--content'><input type="text" name="FirstName[last_name]" id="ff_19_FirstName_last_name_" class="ff-el-form-control" placeholder="Voornaam" ></div></div></div></div></div><div class='ff-el-group' data-name="custom_html-19_1" ><br /></div><div data-type="name-element" data-name="LastName" class=" ff-field_container ff-name-field-wrapper" ><div class='ff-t-container'><div class='ff-t-cell '><div class='ff-el-group ff-el-form-hide_label'><div class='ff-el-input--label ff-el-is-required asterisk-right'><label for='ff_19_LastName_last_name_'>Achternaam</label> </div><div class='ff-el-input--content'><input type="text" name="LastName[last_name]" id="ff_19_LastName_last_name_" class="ff-el-form-control" placeholder="Achternaam" ></div></div></div></div></div><div class='ff-el-group' data-name="custom_html-19_2" ><br /></div><div class='ff-el-group ff-el-form-hide_label'><div class='ff-el-input--label ff-el-is-required asterisk-right'><label for='ff_19_Mailaddress'>E-mail</label> </div><div class='ff-el-input--content'><input type="email" name="Mailaddress" id="ff_19_Mailaddress" class="ff-el-form-control" placeholder="E-mail Adres" data-name="Mailaddress" ></div></div><div class='ff-el-group' data-name="custom_html-19_3" ><br /></div><div class='ff-el-group ff-el-form-hide_label'><div class='ff-el-input--label asterisk-right'><label for='ff_19_Company'>Bedrijfsnaam</label> </div><div class='ff-el-input--content'><input type="text" name="Company" class="ff-el-form-control" placeholder="Bedrijfsnaam" data-name="Company" id="ff_19_Company" ></div></div><div class='ff-el-group' data-name="custom_html-19_4" ><br /></div><div class='ff-el-group ff-el-form-hide_label'><div class='ff-el-input--content'><div class='ff-el-form-check ff-el-form-check-'><label class='ff-el-form-check-label' for=input_checkbox_m0tavp_1_7e40aafb3e8ed09543b0de096314fa7e><input type="checkbox" name="input_checkbox_m0tavp_1[]" data-name="input_checkbox_m0tavp_1" class="ff-el-form-check-input ff-el-form-check-checkbox" value="Ja, ik wil wil meer weten over Basedriver en geef toestemming mijn gegevens veilig op te slaan, conform onze &lt;a href=&quot;https://basedriver.com/privacyverklaring/&quot;&gt;Privacy verklaring&lt;/a&gt;." id='input_checkbox_m0tavp_1_7e40aafb3e8ed09543b0de096314fa7e'> <span>Ja, ik wil wil meer weten over Basedriver en geef toestemming mijn gegevens veilig op te slaan, conform onze <a href="https://basedriver.com/privacyverklaring/">Privacy verklaring</a>.</span></label></div></div></div><div class='ff-el-group' data-name="custom_html-19_5" ><br /></div><div class='ff-el-group' data-name="custom_html-19_6" ><br /></div><input type="hidden" name="optRouteToAdd" value="SubscriptionFormNewsLetterAPI" data-name="optRouteToAdd" ><input type="hidden" name="attribute" value="2021 webinar omzetkansen" data-name="attribute" ><input type="hidden" name="campaignId" value="52" data-name="campaignId" ><input type="hidden" name="contactmomentId" value="11" data-name="contactmomentId" ><input type="hidden" name="FormName" value="OptinMonster_webinar_omzetkansen" data-name="FormName" ><input type="hidden" name="marketingLabelShortCode" value="BD" data-name="marketingLabelShortCode" ><input type="hidden" name="okForOptCodes" value="N" data-name="okForOptCodes" ><input type="hidden" name="conditions" value="Ja, ik wil wil meer weten over Basedriver en geef toestemming mijn gegevens veilig op te slaan, conform onze privacy verklaring." data-name="conditions" ><div class='ff-el-group ff-text-right ff_submit_btn_wrapper'><button type="submit" class="ff-btn ff-btn-submit ff-btn-md ff_btn_style" >Nu verzenden</button><style>form.fluent_form_19 .ff-btn-submit { background-color: #409EFF; color: #ffffff; }</style></div></form><div id='fluentform_19_errors' class='ff-errors-in-stack ff_form_instance_19_2 ff-form-loading_errors ff_form_instance_19_2_errors'></div></div> <script type="text/javascript"> window.fluent_form_ff_form_instance_19_2 = {"id":"19","settings":{"layout":{"labelPlacement":"top","helpMessagePlacement":"with_label","errorMessagePlacement":"inline"},"id":"95","restrictions":{"denyEmptySubmission":{"enabled":false}}},"form_instance":"ff_form_instance_19_2","form_id_selector":"fluentform_19","rules":{"FirstName[last_name]":{"required":{"value":true,"message":"Dit veld is verplicht"}},"LastName[last_name]":{"required":{"value":true,"message":"Dit veld is verplicht"}},"Mailaddress":{"required":{"value":true,"message":"Dit veld is verplicht!"},"email":{"value":true,"message":"Dit veld moet een geldig e-mailadres bevatten"}},"Company":{"required":{"value":false,"message":"Dit veld is verplicht"}},"input_checkbox_m0tavp_1":{"required":{"value":true,"message":"This field is required"}}}}; </script>
[fluentform id="17"]
<div class='fluentform fluentform_wrapper_17'> <style id="fluentform_custom_css_17" type="text/css"> /*input style*/ .fluent_form_17 frm-fluent-form{ margin-bottom: 10px; } .fluent_form_17 .ff-el-input--content{ padding: 6px 12px; /*change padding*/ background-color: #fff; /*change background color*/ border: 1px solid #ced4da; /*change border width and color*/ border-radius: 10px; /*change corner round/ border radius*/ margin-bottom: 10px; } .fluent_form_17 .ff-el-form-control{ padding: 6px 12px; /*change padding*/ background-color: #fff; /*change background color*/ border: 1px solid #ced4da; /*change border width and color*/ border-radius: 10px; /*change corner round/ border radius*/ margin-bottom: 10px; } </style> <style id="fluentform_styler_css_17" type="text/css"> .fluentform_wrapper_17{ margin: px; } .fluentform_wrapper_17{ padding: px; } .fluentform_wrapper_17 .ff-el-input--content input, .fluentform_wrapper_17 .ff-el-input--content textarea, .fluentform_wrapper_17 .ff-el-input--content select, .fluentform_wrapper_17 .choices__list--single, .fluentform_wrapper_17 .choices[data-type*='select-multiple'] { color: rgba(21, 49, 88, 1);border-style: solid;border-color: rgba(245, 137, 68, 1);border-width: 1px;border-radius: 10px; } .fluentform_wrapper_17 .frm-fluent-form .choices__list--dropdown { border-style: solid;border-color: rgba(245, 137, 68, 1);border-width: 1px;border-radius: 10px; } .fluentform_wrapper_17 .ff_submit_btn_wrapper .ff-btn-submit { background-color: rgba(245, 137, 68, 1);color: rgba(21, 49, 88, 1);padding: px;margin: px; } </style> <form data-form_id="17" id="fluentform_17" class="frm-fluent-form fluent_form_17 ff-el-form-top ff_form_instance_17_3 ff-form-loading" data-form_instance="ff_form_instance_17_3" method="POST" > <span style="display: none !important;"><input type="checkbox" name="item__17__fluent_checkme_" value="1" style="display:none !important;" tabindex="-1"></span> <input type='hidden' name='__fluent_form_embded_post_id' value='4003' /><input type="hidden" id="_fluentform_17_fluentformnonce" name="_fluentform_17_fluentformnonce" value="d465ba51d1" /><input type="hidden" name="_wp_http_referer" value="/kennisbank/hoe-koppel-je-een-rss-feed-in-basedriver/?seq_no=2" /><div data-type="name-element" data-name="LastName" class=" ff-field_container ff-name-field-wrapper" ><div class='ff-t-container'><div class='ff-t-cell '><div class='ff-el-group ff-el-form-hide_label'><div class='ff-el-input--label ff-el-is-required asterisk-right'><label for='ff_17_LastName_last_name_'>Naam</label> </div><div class='ff-el-input--content'><input type="text" name="LastName[last_name]" id="ff_17_LastName_last_name_" class="ff-el-form-control" placeholder="Naam" ></div></div></div></div></div><div class='ff-el-group' data-name="custom_html-17_1" ><br /></div><div class='ff-el-group ff-el-form-hide_label'><div class='ff-el-input--label ff-el-is-required asterisk-right'><label for='ff_17_Mailaddress'>E-mail</label> </div><div class='ff-el-input--content'><input type="email" name="Mailaddress" id="ff_17_Mailaddress" class="ff-el-form-control" placeholder="E-mail Adres" data-name="Mailaddress" ></div></div><div class='ff-el-group' data-name="custom_html-17_2" ><br /></div><div class='ff-el-group ff-el-form-hide_label'><div class='ff-el-input--label asterisk-right'><label for='ff_17_Company'>LinkedIn profiel</label> </div><div class='ff-el-input--content'><input type="text" name="Company" class="ff-el-form-control" placeholder="LinkedIn profiel" data-name="Company" id="ff_17_Company" ></div></div><div class='ff-el-group' data-name="custom_html-17_3" ><br /></div><div class='ff-el-group ff-el-form-hide_label'><div class='ff-el-input--content'><div class='ff-el-form-check ff-el-form-check-'><label class='ff-el-form-check-label' for=input_checkbox_m0tavp_1_e6efdf0fd498d8d0b3c22db3dcfe402d><input type="checkbox" name="input_checkbox_m0tavp_1[]" data-name="input_checkbox_m0tavp_1" class="ff-el-form-check-input ff-el-form-check-checkbox" value="Ja, ik wil wil meer weten over Basedriver en geef toestemming mijn gegevens veilig op te slaan, conform onze privacy verklaring." id='input_checkbox_m0tavp_1_e6efdf0fd498d8d0b3c22db3dcfe402d'> <span>Ja, ik wil wil meer weten over Basedriver en geef toestemming mijn gegevens veilig op te slaan, conform onze privacy verklaring.</span></label></div></div></div><div class='ff-el-group' data-name="custom_html-17_4" ><br /></div><input type="hidden" name="optRouteToAdd" value="SubscriptionFormNewsLetterAPI" data-name="optRouteToAdd" ><input type="hidden" name="attribute" value="Sollicitant" data-name="attribute" ><input type="hidden" name="campaignId" value="65" data-name="campaignId" ><input type="hidden" name="contactmomentId" value="1" data-name="contactmomentId" ><input type="hidden" name="FormName" value="OptinMonster_Sollicitatie_popup" data-name="FormName" ><input type="hidden" name="marketingLabelShortCode" value="BD" data-name="marketingLabelShortCode" ><input type="hidden" name="okForOptCodes" value="N" data-name="okForOptCodes" ><input type="hidden" name="conditions" value="Ja, ik wil wil meer weten over Basedriver en geef toestemming mijn gegevens veilig op te slaan, conform onze privacy verklaring." data-name="conditions" ><div class='ff-el-group ff-text-right ff_submit_btn_wrapper'><button type="submit" class="ff-btn ff-btn-submit ff-btn-md ff_btn_style" >Nu verzenden</button><style>form.fluent_form_17 .ff-btn-submit { background-color: #409EFF; color: #ffffff; }</style></div></form><div id='fluentform_17_errors' class='ff-errors-in-stack ff_form_instance_17_3 ff-form-loading_errors ff_form_instance_17_3_errors'></div></div> <script type="text/javascript"> window.fluent_form_ff_form_instance_17_3 = {"id":"17","settings":{"layout":{"labelPlacement":"top","helpMessagePlacement":"with_label","errorMessagePlacement":"inline"},"id":"95","restrictions":{"denyEmptySubmission":{"enabled":false}}},"form_instance":"ff_form_instance_17_3","form_id_selector":"fluentform_17","rules":{"LastName[last_name]":{"required":{"value":true,"message":"Dit veld is verplicht"}},"Mailaddress":{"required":{"value":true,"message":"Dit veld is verplicht!"},"email":{"value":true,"message":"Dit veld moet een geldig e-mailadres bevatten"}},"Company":{"required":{"value":false,"message":"Dit veld is verplicht"}},"input_checkbox_m0tavp_1":{"required":{"value":true,"message":"This field is required"}}}}; </script>