Wat betekenen de 3 opties bij het toevoegen van een contentgroep?

21 juli 2020 - 4 minuten
Gekleurde balk

Wat betekenen de 3 opties bij het toevoegen van een contentgroep?

← Terug naar kennisbank

Wat betekenen de 3 opties bij het toevoegen van een contentgroep?

Vanaf Basedriver versie 9.10 zijn er 3 verschillende opties waar je uit moet kiezen als je een contentgroep toevoegt aan een contactmoment. In vorige versies van Basedriver hoefde je alleen de contentgroep toe te voegen.

Deze keuze is van invloed op de samenstelling van de content.

In dit artikel leggen we uit wat de 3 opties precies betekenen voor jouw contactmoment. Onderaan het artikel vind je een aantal voorbeelden van situaties waarbij de juiste keuze van belang is.

contentgroep toevoegen opties

Nu heb je de keuze uit de volgende 3 opties:

  1. Enkel content behorende bij het meest recent afgenomen product of abonnement
  2. Content behorende bij alle afgenomen producten of abonnementen
  3. Content behorende bij alle afgenomen producten of abonnementen, voor alle merken

Indien je geen regels op jouw content hebt toegepast maakt deze keuze niet uit. De juiste keuze is alleen van belang als je regels op je contentgroep of individuele content hebt toegepast op één van de volgende 3 eigenschappen:

  1. Abonnement eigenschappen
  2. Marketing Label eigenschappen
  3. Product eigenschappen

Voorbeeldprofiel

In dit artikel leggen we uit wat de verschillende opties precies betekenen. Om je te helpen begrijpen hoe dit werkt gebruiken we in dit artikel het volgende profiel als voorbeeld:

Profiel van Jan van Basedriver
Merk Computers
Abonnement Abonnement van 1-1-2010 tot 31-12-2015 (Cadeau-abonnement)
Abonnement van 1-1-2018 tot wederopzegging
Merk Mode
Abonnement Abonnement van 1-1-2010 tot 31-12-2015
Abonnement van 1-1-2018 tot wederopzegging
Product Mode schoenen gekocht op 15 januari 2020
Mode tas gekocht op 24 februari 2020

1. Enkel content behorende bij het meest recent afgenomen product of abonnement

eerste optie

Deze optie zorgt ervoor dat Basedriver bij het samenstellen van de mail alleen kijkt naar het abonnement (of product) dat als meest recent is afgenomen.

In het profiel van Jan van Basedriver betekent dit dat voor het merk Computers alleen het abonnement dat tot wederopzegging is. Het cadeau-abonnement wordt niet meegenomen bij het samenstellen van content.

2. Content behorende bij alle afgenomen producten of abonnementen

tweede optie

De tweede optie zorgt ervoor dat Basedriver bij het samenstellen kijkt naar alle producten of abonnementen binnen hetzelfde merk. Bij deze optie kijkt Basedriver dus ook naar oude abonnementen.

In het profiel van Jan van Basedriver betekent dit voor het merk Computers zowel het huidige abonnement (tot wederopzegging) als het oude cadeau-abonnement.

De abonnementen van het merk Mode worden niet meegenomen bij het samenstellen van content.

3. Content behorende bij alle afgenomen producten of abonnementen, voor alle merken

derde optie

Bij de derde optie zorgt Basedriver ervoor dat bij het samenstellen gekeken wordt naar alle afgenomen producten of abonnementen, van elk merk dat het profiel heeft.

In het geval van Jan van Basedriver betekent deze optie dat alle abonnementen en producten van de merken Computers en Mode meegenomen worden. Deze derde optie is vooral handig als je cross-sell wilt toepassen in jouw campagne.

Voorbeelden van scenario’s waarbij je kiest voor optie 1, 2 of 3

Optie 1

Je wilt een mail sturen naar alle profielen van het merk Computers waarvan het laatste abonnement is verlopen. Je wilt hen met een winback campagne overhalen om een nieuw abonnement af te sluiten van jouw merk.

De 1e optie is de juiste optie want hiermee kijkt Basedriver alleen naar het meest recente abonnement van het merk dat in het contactmoment geselecteerd is.

Optie 2

Je wilt een mail sturen naar alle profielen die ooit een cadeau-abonnement hebben gehad van het merk Computers.

Je kiest in dit geval voor optie 2. Basedriver kijkt namelijk naar alle abonnementen die Jan van Basedriver ooit heeft gehad. Dus ook naar oude abonnementen.

Optie 3

Je wilt vanuit het merk Computers een mail sturen naar alle profielen die ooit een product hebben gekocht bij jouw organisatie. Het maakt jou niet uit bij welk merk het product gekocht is.

De 3e optie is de juiste keuze. Hiermee zorg je er namelijk voor dat Basedriver kijkt naar alle producten die je ooit hebt gekocht, ongeacht het gewenste merk. In deze situatie zal je Jan van Basedriver in je samenstelling hebben. Jan van Basedriver heeft namelijk bij het merk Mode 2 producten gekocht.

Neem contact op met Basedriver support

Heeft bovenstaande niet geholpen, dan staat ons support team voor je klaar.

Stel een vraag aan Support

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.