Wat betekent de Bounce rate in het dashboard?

05 mei 2020 - 2 minuten
Gekleurde balk

Wat betekent de Bounce rate in het dashboard?

← Terug naar kennisbank

Wat betekent de Bounce rate in het dashboard?

In het dashboard van Basedriver is het mogelijk om het bounce percentage van de campagnes te controleren. Maar wat betekent dit precies? In dit artikel leggen we je uit wat bouncers precies zijn en wat het dashboard laat zien. Wil je meer weten over het dashboard? Klik dan hier voor uitgebreide uitleg.

Wat is een bounce?

Een bounce is een email die teruggezonden wordt omdat deze niet afgeleverd kan worden bij de te ontvangen partij. In veel gevallen geeft de mailserver van de te ontvangen partij een reden op voor de bounce. Er zijn 2 verschillende soorten bouncers: hard bouncers en soft bouncers.

Hard bouncers

Een harde bounce betekent dat het emailadres permanent niet gemaild kan worden. Veel voorkomende redenen voor hard bouncers zijn:

 • Een spelfout in het emailadres.
 • Het domein van het emailadres bestaat niet meer.
 • De mailserver waar de mail vandaan verstuurt wordt staat op de bloklijst van de mailserver van de ontvanger.

Soft bouncers

Een soft bounce betekent dat de mail vanwege een tijdelijke reden niet bezorgd kon worden. Veel voorkomende redenen voor soft bouncers zijn:

 • De mailbox van de ontvanger is vol.
 • De verstuurde mail is te groot voor de ontvanger.
 • Er is een tijdelijk probleem bij de mailserver van de ontvanger.
 • De mail is als spam gemarkeerd en wordt niet bezorgd bij de ontvanger.

Dashboard

In het dashboard van Basedriver wordt de bounce rate van een campagne of contactmoment getoond. Dit is het percentage dat als hard of soft bouncer terug is gekomen.

dashboard bounce rate

Profielen die te vaak gebounced zijn

Als een profiel te vaak als bouncer terug komt dan wordt het profiel op inactief gezet in Basedriver. Dit betekent dat Basedriver het profiel niet meer zal mailen zodra het profiel te vaak gebounced is. De grens voor het markeren als inactief verschilt per type bounce:

 • Een profiel wordt op inactief gezet zodra deze 5 keer als soft bouncer terug komt.
 • Een profiel wordt op inactief gezet zodra deze 2 keer als hard bouncer terug komt.

Neem contact op met Basedriver support

Heeft bovenstaande niet geholpen, dan staat ons support team voor je klaar.

Stel een vraag aan Support

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

 • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
 • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
 • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.