Verjaardag Basedriver

Basedriver bestaat deze maand zeven jaar

22 november 2022 - 3 minuten
Gekleurde balk

Zeven jaar en zes maanden geleden liep Peter met een Powerpoint onder zijn arm naar wat de eerste Basedriver-klant zou worden. Het was een typisch gevalletje van ‘drie keer is scheepsrecht’, want dit was Peters derde poging een SAAS-product aan de man te brengen. 

Twee jaar voor het ontstaan van Basedriver werd voor KPN een nieuwsbrieventool ontwikkeld: de DEM (Dynamische Email Marketing). Klanten kregen een eigen persoonlijke nieuwsbrief op basis van data uit hun profiel. Dit was een groot succes, want door duizenden verschillende varianten van de nieuwsbrief gingen de openratio’s fors omhoog. 

De DEM was voor slechts één klant en de techniek was niet geschikt voor grotere volumes. Dat kon natuurlijk beter. De DEM-tool werd achtergelaten, maar het idee werd twee jaar later gerecycled om een nieuwe en betere tool te bouwen. Basedriver was geboren! De eerste versie van Basedriver was wel een beetje houtje-touwtje. De tool kon dan wel triggerbased-campagnes maken, maar de e-mails moesten nog met de hand worden verstuurd. 

In deze periode moest er vooral heel veel gebouwd worden. Bram, toen nog senior developer, stond aan de wieg van Basedriver en herinnert zich goed hoe alle functies nog ontwikkeld moesten worden. Het personaliseren op basis van data ging ons heel goed af, maar de rest was een grote ontdekkingstocht. Een van de uitdagingen was om de spamfilter te slim af te zijn, iets dat steeds moeilijker werd. In de loop der jaren kreeg Basedriver te maken met steeds grotere hoeveelheden data. In het begin waren er zo’n 50.000 profielen. Gaan we even fast forward, komen we op miljoenen profielen in Nederland én België. 

Enigszins toevallig rolden we de mediabranche in. Een LinkedIn-berichtje van Peter werd opgepikt door een van de marketeers van New Skool Media en dit bracht het balletje aan het rollen. Basedriver is uitermate geschikt voor multibrand-bedrijven en daarom toepasselijk voor mediabedrijven en bedrijven met meerdere merken. Uiteindelijk besloten we ons dus op deze niche te richten. 

Ondertussen zijn we steeds minder verschillende dingen gaan doen en hebben we steeds scherper voor ogen wat onze toegevoegde waarde en onze ideale klant is. De afgelopen zeven jaar zijn we ons steeds meer gaan specialiseren en professionaliseren en we mogen nu zelfs onze zuiderburen tot klant rekenen. En wie weet wat de volgende zeven jaar ons brengen? 

Mocht je weer eens een supermarkt inlopen, stop dan eens bij het tijdschriftenschap en bedenk even dat na zeven jaar vier van de tien tijdschriften gebruik maken van Basedriver! Oh ja, en Peters Powerpoint ligt nu in de prullenbak. 

 

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.