5 tips om vaker e-mail campagnes te versturen

5 tips om vaker e-mail campagnes te versturen

06 april 2021 - 3 minuten
Gekleurde balk
 • Veel marketeers willen graag meer mailen, maar weten niet goed hoe ze dit moeten aanpakken.
 • Verstuur de juiste content naar de juiste personen en onderzoek welke thema’s goed scoren binnen de doelgroep.
 • Hergebruik content voor nieuwe lezers, zo bespaar je tijd om nieuwe content te onderwerpen.

TIP: Lees meer over Digital Marketing Software Basedriver

Een enthousiaste marketeer wil graag zoveel mogelijk mailen om de marketingdoelstellingen te behalen. Het is verstandig om rekening te houden met een juiste maildruk die past bij de doelgroep. Wees kritisch op de frequentie. Verstuur je te veel of misschien wel te weinig mails?

Onder de gebruikers van e-mailmarketingsoftware heerst een veel gestelde vraag: ‘Hoe kan ik vaker mailen, zonder lezers te verliezen en meer resultaat te behalen?’.

Er is een aantal zaken dat op orde moet zijn om aan slag te gaan met een grotere hoeveelheid mailings. In deze blog bespreken we de 5 belangrijkste onderwerpen, zodat jij direct aan de slag kunt en méér relevante mails kunt sturen voor een beter resultaat!

 

Selecteer de juiste ontvangers

De eerste belangrijke stap in dit proces is om de juiste ontvangers te selecteren. Op deze manier zorg je ervoor dat alleen de juiste mensen een mail ontvangen, zodat je geen extra uitschrijvingen creëert. In het onderstaande lifecycle-model van een abonnee kun je precies zien welke lezers je op welk moment het best kunt benaderen.

Vaker mailen ontvanger

 

Hergebruik content

Bij deze tip draait het om de kunst van herhaling. Hergebruik oude, succesvolle content om mensen die nieuw in het lezersbestand zijn alsnog te benaderen. Bepaal aan de hand van statistieken uit het e-mailmarketingdashboard welke mailings het goed hebben gedaan en verstuur deze naar een nieuwe groep.

Vaker mailen content

 

Gebruik vaste rubrieken

Bedenk een aantal vaste rubrieken die je in iedere nieuwsbrief terug kunt laten komen. Zo weet de lezer wat hij of zij kan verwachten en heb jij altijd een vast onderdeel wat behandeld kan worden. In het onderstaande voorbeeld gebruikt Basedriver een ‘twee minuten over marketing’ topic. Deze komt in iedere nieuwsbrief terug met een nieuwe video.

Vaker mailen vaste rubriek

 

Maak een content kalender

Een goede planning is het halve werk. Maak daarom een overzichtelijke content kalender voor een langere periode, bijvoorbeeld één jaar. Benoem alle belangrijke dagen die gelden voor jouw organisatie. Aan de hand van deze punten, kan er rondom die dagen content verstuurd worden. Een makkelijke manier om meer relevante content te delen met de lezers.

Download hier de marketing kalender voor 2021!

Vaker mailen kalender

 

Onderzoek populaire thema’s

Aan de hand van een overzichtelijk e-mailmarketingdashboard kun je precies zien welke content wel of niet scoort bij de doelgroep. Als je nu ziet dat een bepaald onderwerp het bovengemiddeld goed doet en converteert, creëer daar dan meer content omheen. Let wel op dat het relevant blijft en spreidt de content uit over en langere periode.

Vaker mailen dshboard

 

Conclusie

Met deze 5 tips om vaker een nieuwsbrief te versturen naar je doelgroep kun je direct aan de slag. Houd zoals eerder besproken goed rekening met de juiste maildruk. Veel mailen kan, maar zoek de juiste balans.

We zetten de 5 tips nog een keer voor je op een rijtje:

 • Selecteer de juiste ontvangers voor de mailings
 • Hergebruik content die mensen nog niet eerder ontvangen hebben
 • Gebruik vaste rubrieken die op een vast moment terugkomen
 • Maak een overzichtelijke content kalender
 • Onderzoek populaire thema’s

Ben je benieuwd naar wat Basedriver voor jouw organisatie kan betekenen op het gebied van mails versturen? Bekijk dan wat wij voor jou kunnen betekenen of neem vrijblijvend contact met ons op!

Video's

Gekleurde balk

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

 • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
 • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
 • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.