5 voorbeelden om de nieuwsbrief inschrijvingen te verhogen

5 voorbeelden om de nieuwsbrief inschrijvingen te verhogen

21 april 2021 - 4 minuten
Gekleurde balk
  • Er zijn meerdere creatieve manieren om het aantal inschrijvingen op de nieuwsbrief te verhogen. 
  • Zorg ervoor dat het inschrijven voor een nieuwsbrief makkelijk en efficiënt is. Er moeten zo min mogelijk handelingen worden verzet door de lezer.
  • Aan de hand van A/B testen kun je erachter komen welke inschrijfmogelijkheden het best werken bij jullie organisatie.

TIP: Lees meer over Digital Marketing Software Basedriver

E-mailmarketing is nog altijd de meest effectieve manier om (potentiële) klanten te bereiken. De mogelijkheden zijn enorm, van een wekelijkse nieuwsbrief tot aan het versturen van een geautomatiseerde welkomstcampagne. Maar hoe kun je het aantal nieuwsbrief inschrijvingen verhogen?

Het is belangrijk om voldoende energie te steken in het aansterken van je bestaande e-mailadressenbestand. Gemiddeld schrijft zo’n 22,5% per jaar van de mensen in een e-mailbestand zich uit. Deze leegte moet opgevuld worden door nieuwe lezers die later geconverteerd kunnen worden naar nieuwe klanten.

In deze blog geven wij je 5 concrete voorbeelden om het aantal inschrijvingen op je nieuwsbrief te verhogen. Deze tips kun jij makkelijk toevoegen aan je huidige e-mailmarketingstrategie.

 

Voorbeeld inschrijvingen verhogen 1: aanmelden via de website

Een van de meest gebruikte manieren om nieuwe inschrijven voor je e-mailbestand te creëren is een CTA op de website. De bezoekers van de website kunnen op deze manier zelf hun e-mailadres achterlaten, of eventueel andere gegeven. Het is belangrijk om dit zo makkelijk mogelijk te maken, des te meer handelingen de bezoeker moet doen, hoe groter de kans is dat hij of zij afhaakt.

Call to action Nieuwsbrief inschrijvingen verhogen

 

 

Voorbeeld inschrijvingen verhogen 2: Kortingsactie

Dit voorbeeld vraagt een investering, maar door het aantrekken van nieuwe lezers betaalt dit zich vanzelf terug. Het tijdschrift KNIP geeft de nieuwe lezers van de nieuwsbrief gratis verzending op het tijdschrift. Een leuk extraatje om eens kennis te maken met een nieuw product. Daarbij creëer je door deze manier nieuwe klanten en inschrijvingen op de nieuwsbrief. Een win-win situatie dus!

Kortingsactie Nieuwsbrief inschrijvingen verhogen

 

Voorbeeld inschrijvingen verhogen 3: toegevoegde waarde

De Lunchbreak van iCreate is een vaste nieuwsbrief die iedere week wordt verstuurd tijdens het lunchmoment. Het iCreate magazine biedt de lezer een vaste toegevoegde waarde waar de geïnteresseerde écht op zit te wachten. Door de juiste content te schrijven voor de doelgroep, komen de nieuwe lezers en inschrijvingen vanzelf. Zorg wel voor een goed en efficiënt inschrijfproces.

Toegevoegde waarde Nieuwsbrief inschrijvingen verhogen

 

 

Voorbeeld inschrijvingen verhogen 4: organiseer een (online) event

Bij het organiseren van een evenement is het een logische stap om de gegevens van een bezoeker op te vragen. Een van de doeleinden kan zijn om de lead toe te voegen aan het e-mailadressenbestand. Geef vooraf goed aan waarvoor diegene benaderd kan worden om achteraf problemen te voorkomen.

(online) evenement Nieuwsbrief inschrijvingen verhogen

 

 

Voorbeeld inschrijvingen verhogen 5: exclusieve content

Niet iedereen geeft zomaar zijn of haar e-mailadres af. Een goede stimulerende factor kan het aanbieden van exclusieve content zijn. Het Columbus Travel magazine biedt haar lezers de kans om aan te sluiten bij de Columbus Community. Op deze manier ontvangt de lezer exclusieve content en krijgt de marketeer nieuwe e-mailadressen en inzichten over de interesses van de lezer.

Exclusieve content

 

Conclusie

De bovenstaande tips zijn een greep uit de vele creatieve manieren om het aantal inschrijvingen voor de nieuwsbrief te verhogen. Naast het feit dat een e-mailbestand moeten blijven groeien en je nieuwe lezers aan moet trekken, is het ook belangrijk om de juiste maildruk te bepalen.

Ga met de bovenstaande tips aan de slag en pas ze toe op je eigen organisatie. Door middel van A/B testen kun je zien wat het beste werkt voor jouw merk. Probeer bijvoorbeeld meerdere call-to-actions of verander de indeling van het inschrijfformulier.

Ben je benieuwd naar wat Basedriver voor jouw organisatie kan betekenen op het gebied van het aantal inschrijvingen verhogen? Bekijk dan wat wij voor jou kunnen betekenen of neem vrijblijvend contact met ons op!

Video's

Gekleurde balk

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.