Het personaliseren van e-mailmarketing

Op welke problemen kan je stuiten?

24 februari 2023 - 3 minuten
Gekleurde balk

E-mailmarketing is een veelgebruikte manier voor bedrijven om mensen te bereiken en content onder de aandacht te brengen bij geïnteresseerde lezers op de mailinglijst. Bij Basedriver zien we dat onze grotere klanten wel 800 e-mailcampagnes per jaar versturen!  

Hierbij moet je denken aan campagnes met meerdere contactmomenten en reminders. Dat komt neer op duizenden e-mails per jaar. Om zo veel mogelijk mensen te bereiken is het van belang om te personaliseren. Echter, het personaliseren van e-mailcampagnes lukt vaak niet goed en wel om de volgende drie redenen: 

 

1. De gebruikte data is vaak onbetrouwbaar

Dat kan komen doordat de profielen niet zijn opgeschoond, ontdubbeld en/of samengevoegd. Dit is wel nodig als je een volledig en actueel beeld van de lezer wil hebben. Met het opschonen van je data zorg je er onder andere voor dat je de juiste e-mailadressen, telefoonnummers en adressen hebt. Het ontdubbelen zorgt ervoor dat iedere persoon maar één keer in je database voorkomt. Met het samenvoegen tenslotte bereik je dat verschillende informatie over dezelfde persoon in hetzelfde profiel terecht komt. Met deze actuele informatie kan je vervolgens de juiste mensen op de juiste manier bereiken.  

 

2. Het verkrijgen van variaties van de content is vaak veel handwerk

Snel nieuwe campagnes maken is dus vaak onmogelijk. Door van het prepareren van data een geautomatiseerd proces te maken, hoeven marketeers alleen nog maar campagnes in te plannen. Als je bijvoorbeeld content aanmaakt in Basedriver, dan kan je aangeven voor wie die content bedoeld is. Basedriver zal vervolgens automatisch de verschillende varianten van een nieuwsbrief samenstellen. Dit scheelt veel tijd en zo kan je meer campagnes uitvoeren in een kortere tijd. 

 

3. Om te personaliseren heb je veel content nodig

Voor verschillende doelgroepen heb je namelijk verschillende content nodig. Hierbij valt te denken aan de leeftijd, geslacht en woonplaats. Ook kan gekeken worden naar product- en abonnementgegevens, zoals de laatste aankoopdatum van een product of de einddatum van een abonnement. Verder kan gekeken worden naar het gedrag van mensen in de zin van hoeveel en wanneer ze een mail openen, hoe vaak ze klikken of een website bezoeken. Tenslotte kan je ook kijken naar inzichten die je hebt opgedaan door te kijken in welke content mensen geïnteresseerd zijn. 

Waar vaak niet aan gedacht wordt, is dat je bestaande content ook kan hergebruiken. Het is een gemiste kans om goede content maar een keer te gebruiken, zeker als het bij de eerste verzending niet door iedereen is gelezen. Dit gaat uiteraard niet op voor een nieuwsbericht met actualiteit. Content kan je ook automatisch inladen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om content van de website direct naar Basedriver te sturen. Deze content hoef je dan eventueel alleen een beetje bij te schaven om het geschikt te maken voor je nieuwsbrief. 

 

Basedriver heeft voor deze problemen oplossingen! 

Dit zijn gelukkig geen onoverkoombare problemen! In tegenstelling tot andere sofware voor e-mailmarketing biedt Basedriver oplossingen door de automatisering van bovenstaande punten in onze tool te integreren. Basedriver stelt op basis van data voor iedere ontvanger een eigen gepersonaliseerde nieuwsbrief samen. Content en data worden samengebracht en maken iedere denkbare variant van een nieuwsbrief mogelijk. 

 

Lees meer over gepersonaliseerde nieuwsbrieven! 

E-mail nieuwsbrief op maat: Meer resultaat, Meer relevantie, Meer bezoek (basedriver.com) 

Video's

Gekleurde balk

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.