Retentie campagne: 5 voorbeelden van succesvolle retentie campagnes

5 campagne voorbeelden voor de beste retentie en klantbehoud.

10 februari 2021 - 4 minuten
Gekleurde balk
  • Retentie campagnes zijn een succesvolle manier om retentie en klantbehoud hoog te houden.
  • Door gebruik te maken van geautomatiseerde e-mailcampagnes kost het relatief weinig energie om klanten tevreden te houden en loyaal te maken aan jouw merk.
  • Het kost gemiddeld zes keer meer tijd en geld om nieuwe klanten aan te trekken dan het behouden van de huidige klantengroep.

TIP: Lees meer over Digital Marketing Software Basedriver

Klantretentie is een essentieel onderdeel voor iedere marketingstrategie, maar wordt in de praktijk vaak vergeten of aan de kant geschoven. Bij de meeste organisaties wordt er zes keer meer aandacht besteed aan het krijgen van nieuwe klanten, dan aan het behouden van de huidige klant. Bij retentiemarketing zorg je ervoor dat de klanten trouw blijven aan een merk. Dit wordt gedaan door de wederkerigheid en klantloyaliteit te verhogen. Dit realiseer je onder andere met een goede retentie campagne.

Wil jij retentiemarketing nu ook toepassen jouw organisatie? In deze blog geven we je 5 voorbeelden van retentie campagnes voor het optimaliseren van klantbehoud en wederkerigheid.

Wil je nu meer lezen over retentiemarketing? Lees dan hier de blog: Hoe voorkom je dat abonnees opzeggen?

 

Retentie campagne voorbeeld 1: creëer een routine

De lezers van het iCreate magazine krijgen iedere dag een leuk weetje via de ‘iCreate Lunchbreak’ in hun mailbox. Het blad creëert een routine bij haar lezers waardoor zij gewend raken aan dit contactmoment. Op deze manier komen de lezers vaak in aanraking met het merk op een luchtige manier én blijven ze loyaal aan het merk door dit extraatje.

Retentie campagne iCreate

 

 

Retentie campagne voorbeeld 2: laat de lezer meedenken

Het bekende magazine Quest organiseerde tijdens de Corona crisis een pubquiz voor in de woonkamer. Een leuke activiteit wat het klantbehoud bevordert, maar het blad betrekt de lezer daarna ook nog bij dit proces. Quest laat haar lezers namelijk betrokken voelen door te vragen naar hun mening. Hierdoor heeft de klant het gevoel dat hij of zij een onderdeel is van het merk en zegt hierdoor minder snel het abonnement op.

Retentie campagne voorbeeld Quest

 

 

Retentie campagne voorbeeld 3: geef de consument wat extra

Vogue stuurt haar klanten regelmatig een mail met extra relevante informatie voor de lezer. Een update over de stand van zaken in de branche of een nieuwtje dat de mensen gelijk moeten ontvangen, geeft de consument vertrouwen dat ze altijd op de hoogte worden gehouden.

Retentie campagne voorbeeld Vogue

 

 

Retentie campagne voorbeeld 4: persoonlijke benadering

De consument anno 2021 vindt het steeds belangrijker om persoonlijk en op maat benaderd te worden. E-mailmarketing is daar de ideale manier voor. Aan de hand van data kan er niet alleen op naam gemaild worden maar ook nog op het juiste moment. Zo stuurt SNS Bank hier een persoonlijke mail met vakantietips aan haar klanten. Een luchtige en persoonlijke manier om in contact te blijven.

Retentie campagne voorbeeld SNS Bank

 

 

Retentie campagne voorbeeld 5: geautomatiseerde e-mailcampagnes

De beste manier om de klantretentie hoog te houden, is het voorzijn van een uitschrijving of het opzeggen van een product. Het magazine Foodies stuurt haar klanten daarom al een aantal weken voordat het abonnement afloopt een aanbieding om te verlengen.

Retentie campagne voorbeeld Foodies

 

 

Conclusie: maak van retentie campagnes een essentieel onderdeel in je e-mail marketingstrategie.

Retentie campagnes zijn een efficiënte manier om je bedrijf te laten groeien, tegen relatief lage kosten. E-mailmarketing en geautomatiseerde e-mailcampagnes kunnen een makkelijke oplossing zijn om klanten te behouden en ze loyaal te maken. Door eenmalig een aantal campagnes in te plannen, worden deze automatisch gestuurd zodra blijkt dat dit nodig is.

Ben je benieuwd geraakt naar wat Basedriver voor jouw organisatie kan betekenen als het gaat om klant retentie? Bekijk dan wat wij voor jou kunnen betekenen of neem vrijblijvend contact met ons op!

Video's

Gekleurde balk

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.