Content planning – externe campagnes

21 maart 2023 - 2 minuten
Gekleurde balk

Content planning – externe campagnes

← Terug naar kennisbank

Basedriver heeft de content planning ontwikkelt, deze kun je vinden in het tabblad Kalender. Content planning in het tabblad Kalender is onderverdeeld in de volgende onderdelen:

  • Externe campagnes
  • Klanten beheren
  • Planning
  • Voorraad

Externe campagnes
Selecteer externe campagnes in de drop-down om een externe campagne toe te voegen. In het scherm is de lijst met externe campagnes weergegeven. Per campagne, dus per regel, is de volgende informatie zichtbaar: de naam van de externe campagne, het budget dat voor de specifieke campagne is afgesproken, de klant waar de campagne bij hoort en de status van de campagne (actief of inactief).

De gebruiker kan rechtsboven op de knop “+ Externe Campagne toevoegen”  klikken om een nieuwe externe campagne te maken. Op het volgende scherm kunnen de administratieve gegevens van de campagne worden ingevoerd, zoals hieronder te zien:

Na het invullen van de administratieve gegevens en het budget, moet er in het laatste veld een Klant aan de externe campagne gekoppeld worden. Let wel op dat de klant al wel opgevoerd moet zijn, volgens de beschrijving Klanten beheren! De velden waar een sterretje bij staat, zijn verplicht om op te voeren. Verder kan de campagne actief worden gemaakt door het vinkje bij ‘Actief’ te laten staan. Als de gegevens allemaal opgevoerd zijn, kan de externe campagne worden opgeslagen.

Ook hier werkt het exporteren op dezelfde manier als in het klantenbeheer scherm. Deze optie is wederom rechtsboven in het scherm te vinden en werkt ook op twee manieren:

  1. Door te klikken op het printericoon links, wordt de lijst met externe campagnes in Pdf-formaat geëxporteerd.
  2. Door te klikken op het opslagicoon rechts, wordt de lijst met externe campagnes in XLS-formaat (Excel) geëxporteerd.

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.