video: Hoe maak ik een split-run mailing?

07 januari 2020 - 2 minuten
Gekleurde balk

video: Hoe maak ik een split-run mailing?

← Terug naar kennisbank

Hoe maak ik een split-run mailing?

Met een split-run mailing kan je een mail sturen in verschillende varianten of je kunt de verzending in delen opsplitsen. Dit kan je gebruiken voor de volgende doeleinden:

  • Uitvoeren van een pre-test voorafgaand aan een grote campagne;
  • Testen van verschillende afzenders;
  • Testen van verschillende e-mail verzendmomenten;
  • Testen van verschillende e-mail templates;
  • Testen van verschillende e-mail content.

Of een combinatie van bovenstaande. In deze video kan je zien hoe je een subject line test maakt met behulp van de split-run functie in Basedriver

Om een split-run mailing te maken volg je de volgende stappen.

Maak een split-run variatie aan

Ga in de campagne naar het desbetreffende contactmoment. Kies het juiste contactmoment, druk op ‘opties’ en kies: voeg split-run variatie toe. 

e-mail split-run contactmoment toevoegen

Kies het juiste template en afzender voor de split-run variatie

In de eerste pop-up kies je het template en de afzender die je voor deze split-run variatie wilt gebruiken.

e-mail split run variatie afzender en template

Kies de content voor de split-run variatie

Na toevoegen zie je de split-run variant links in de lijst met contactmomenten. Het is aan te raden een goede omschrijving van de split-run variatie toe te voegen. Vervolgens kan je op tabblad Content de contentgroepen toevoegen voor de variatie, in het tabblad Samenstellen worden de verschillende mailings getoond die horen bij de split-run variant. Dit werkt hetzelfde als in een regulier contactmoment (zie ook contactmoment aanmaken).

e-mail split run variatie

Bepaal de batchgrootte en het verzendmoment

Het is nu mogelijk om de batchgrootte voor de test te bepalen en de verzendmomenten in te plannen voor de verschillende variaties. Hiervoor ga je naar het originele contactmoment en daar klik je op split run.

e-mail split run batchgrootte bepalen

Als je batch kleiner is dan de volledige selectie (in het voorbeeld 50%) dan kan je in tabblad Winnaar een winnaar kiezen. Dit is de variant met het beste resultaat. Deze winnaar wordt vervolgens naar de rest van de selectie verstuurd.

Bekijk de resultaten in het dashboard

In het e-mail performance dashboard kan je de resultaten bekijken van de mailing. Door in het filter het juiste contactmoment en variatie te kiezen kan je de resultaten van de verschillende varianten vergelijken.

e-mail performance dashboard split run

Neem contact op met Basedriver support

Heeft bovenstaande niet geholpen, dan staat ons support team voor je klaar.

Stel een vraag aan Support

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.